|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dieta:NIC RDECEGA,ZELENEGA, KROMPIRJA
6.6.2006 23:03:48   
katjamlakar
Drage mamice,
mojemu sincku(10 mes.), se ze od 3.5 mes. pojavlja na lickih izpuscaj. Sprva samo na sp. delu lick nato se mu je postopoma razsiril po celih. Najprej je tudi izginjal od pribl. 6 mes. pa je stalno prisoten.Licka ima intenzivno rdeca,pikasta, hrapava in izbocena.Alergoloski testi niso pokazali nicesar.Imava dieto:nic mlecnega in jajcnega, pije Pregomin, ne dojim vec. Kreme: linola fett sam in z olivnim oljem,ribodermin in emoliens.
Danes pa me je dermatologinja odpravila z 3 tedensko dieto:nic rdecega, zelenega in krompirja.
Pojma nimam zakaj ter naj poiskusim kozm. A-DERMA.
Ali poznate to dieto in zakaj naj bi pomagala?

L.P.KETIuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dieta:NIC RDECEGA,ZELENEGA, KROMPIRJA
7.6.2006 9:03:19   
kaja29
hoj
mi imamo sedaj podoben problem, lička so bila takšna kot opisuješ, nam je dala eno kremo (10% Adrarotan v belobazi al neki tazga) pa je sedaj bolje lička so že bolj gladka in ni mozoljčkov, diete pa mi ni nobene predpisala, testov tudi še nismo delali
upam da se je stanje izboljšalo
a je bilo pri vas tudi tako, pa se je ponovilo????

(odgovor članu katjamlakar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.6.2006 10:05:36   
coco
Nočem izpasti prepametna, ampak za vsak slučaj če nisi seznanjena s to kremo (10% advantan), bi te samo opozorila, da je ne uporabljaj prepogosto. Je namreč kortikosteroidna krema, ki ni priporočljiva za redno uporabo, temveč res samo, ko je koža močno prizadeta, pa še to ne, mislim, da več kot 2-3 dni zaporedoma. Mi jo tudi imamo in se je, če se le da, izogibamo.

Koža mojega sinčka je bila od cca.3-meseca naprej podobna kot opisujeta in smo pri 11-em mesecu na dieti brez mleka, jajc, banane, hruške, breskev in trenutno smo izločili še pšenico. Za takšno dieto še nisem slišala. Žal je pri teh težavah tako, da vsak starš sam najbolje ugotovi kaj otročku škoduje in kaj ne. Jaz sem od začetka pisala dnevnik (Nega kože, prehrana, Opažanja), da smo lažje ugotovili kaj mu škodi, boj se pa žal še vedno nadaljuje.....:(((

Veliko informacij v zvezi z alergijami, kremami in podobno sem dobila na med.over.net-u.....

lep pozdrav,
coco

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.6.2006 13:44:29   
kaja29
a to pomeni, da je otrok obvezno alergičen na nekaj?????
je mogoče, da je to samo reakcija na niveino milo, ki smo ga uporabljali pri kopanju - sedaj ga ne več

(odgovor članu coco)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.6.2006 10:35:58   
coco
Mislim, da ni nujno, da je otrok obvezno na nekaj alergičen. Ko koža tako odreagira, je to pač znak, da otročkovem organizmu nekaj ne odgovarja. Ali je to hrana, kreme, zrak (beri cvetenje), pršice,.... pa žal še najlažje (včasih seveda tudi ne) opazimo starši sami.

Če je pri vas stanje, zdaj ko ste ukinili tisto milo v redu, potem je bilo to sigurno to. Advantan krema je očitno bila nujna za pozdravitev vnete kože, če pa otročku ne ustreza še kaj drugega, se bo koža spet poslabšala in boste morali iskati vzroke še drugje.

Mogoče še to, moj sinček ima zelo občutljivo kožo - žal pri njemu posledica alergij, zato ga ne kopamo vsak dan, med kopel pa mu dodam dva pokrovčka kopeli od A-Derme, mila pa že dolgo nismo uporabili. Zdaj smo kupili v lekarni trdo milo od Avene (tekoča se tako ali tako že na splošno odsvetujejo pri dojenčkih - pediatrinja je celo zelo skritizirala Johnsona!). Za nego kože pa, tako kot katjamlakar, uporabljamo kremo A-Derma. Pri nas se pač ta linija za atopike obnese - je pa res pri vsakem dugače....

Lep pozdrav in držim pesti, da je bilo samo tisto milo nadloga!

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

odlocitev!?
v3sn4

Kaj ti najvec pomeni v zivljenju!?

druzina (98%)

sluzba (2%)

prijatelji (0%)

Število vseh glasov: 49

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!