Omedlevica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Omedlevica (6.6.2006 11:31:54)

Mene pa zanima, ce ima se katera od vas tezave z omedlevico. Jaz ze zadnjih 20 let pogosto 'skup padam', naredili so ze vse mogoce teste in vedno prisli do spoznanja, da sem povsem zdrava - ampak da pac padam skup. Zdravniki ne znajo pomagat. No, scasoma sem se navadila, da se pravocasno ulezem in le se redko (nekajkrat na leto) padem v nezavest.

Sedaj me pa zanima, ali bi morala v casu nosecnosti kaj bolj paziti (ceprav ne vem kako!). Ali to mogoce lahko kaj skodi otroku? Ima katera kaksne izkusnje? Sem v 18 tednu, drugih slabosti in tezav nimam.

naja78 -> RE: Omedlevica (6.6.2006 14:18:46)

ojla.
eh nič ne pretiravaj,le čuvaj se da ne boš ostala brez sape.
pa spi obvezno na L boku,ali desnem.bolš je na L.veliko poj-vodein ne stoj dolgo časa na  enem mestu.
če se boš bolj švoh počutla,pomisli tudi na slabokrvnost,ki je v nosečnosti normalna.se pa začne okoli 5,6 meseca.ene imajo težave,druge ne.tudi  nekatere kolabirajo v nosečnosti(beri:padajo skup)
ne obremenjuj se s tem in živi normalno.sploh če si zdrava.

srečno.

tinkamiška -> RE: Omedlevica (6.6.2006 14:55:32)

Hojla!

Pred nosečnostjo nisem ravno omedlevala, sem imela pa zelo nizek pritisk in posledično vrtoglavice.

V nosečnosti sem 2x zlezla skup, ampak sem vedno prej začutila in dala vedet tistemu zraven, da mi je pomagal.

Bodi samo pozorna na počutje tako kot do sedaj, sploh poleti, ko boš prešla iz vročega v kak klimatiziran prostor. Tekočina, ne samo voda, ker rabiš tudi elektrolite in te lahko fino boli glava, če jih ne boš uživala, tudi kakšen čaj, cedevita,...

Drugače pa bodi čimbolj sproščena in uživaj v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!

Lepo bodi,

Tinka

Minkaa -> RE: Omedlevica (7.6.2006 10:49:47)

Maliska je napisal/a:
kaj bi lako pomenilo pogosto omedlevanje v nosečnosti

Lahko gre za kombinacijo slabokrvnosti in nizkega krvnega tlaka, pri čemer ob stanju ali hitrem menjavanju položaja nastopi krtakotrajna omedlevica. Vsekakor pa je potreben natančen pogovor in pregled, da izključimo resnejše bolezni kot je epilepsija.

Tole je odgovor z foruma, kjer svetuje genikologinja
http://www.bambino.si/forum/viewforum.php?f=9

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.6.2006 15:10:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]