Anonimen -> RE: Kaj je res? (6.6.2006 23:25:53)
|
Če šef zapira podjetje (iz kakršnegakoli razloga že), potem je logično, da odpusti tudi zaposlene. Vse zaposlene, torej tudi tiste na bolniških in na porodniških. Tukaj ni kaj. Kajti delodajalec preneha obstajati, torej tudi delovno razmerje. Tukajle pa je hec, da ti je on zaradi zaprtja podjetja dal odpoved, podjetja pa ni zaprl. Vsaj tako sem jaz to razumela. Kar po domače pomeni, da te je nategnil. Stopi do njega, omeni mu, da ga boš tožila (je kar fajn sranje naredil, če je tole res tako) in naj se potem odloči, kako in kaj. Ti si zdaj namreč brez zaposlitve. Jaz pa ne vidim razlike med tem, da te je odpustil in da te je odjavil. To je ena in ista stvar, a ni? Če te je odjavil iz obveznega zavarovanja, potem je vse skupaj isti drek. Kaj pa piše v prekinitvi delovnega razmerja? Upam, da ti je vsaj dal pisni dokument o tem? Če ti ga ni, potem imaš še en razlog, da greš nazaj do njega. Jaz bi mu predlagala, da mi zaradi neupravičene prekinitve (nezakonite!) izplača na roke vse tisto, kar bi mi moral, če bi bila zaposlena (tudi prispevke, v gotovini), v nasprotnem primeru pa ga bom tožila. Če bi plačal, fajn. Bi vzela, se obrnila in šla. Vesela, da sem se znebila takega bedaka. Če ne bi plačal, pa gasa na sodišče. Pa da vidimo, kdo bo odpuščal nosečnice na bolniškem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
|
|
|
|