Kaj je res? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Kaj je res? (6.6.2006 11:24:48)

Ali se moram na zavodu prijavit takoj ko se mi konča porodniška seveda se mi s 16.6 konča so mi jo odobrili samo za 2 meseca . Sedaj ne vem kako naprej ker sem imela na listku od gin. napisano da imam bolniško do PDP ali naj spet kličem zdravnika da mi podaljšajo?

Je pa en problem šef me je odjavil s 2o.5 in mi pripada še en mesec preko zzzs šele potem zavod al kako?
oDJAVIL ME JE ZATO KER KAO ZAPIRA FIRMO SAMO SEM KLICALA IN SEM JAZ ODJAVLJENA NJEGOV S.P. PA ŠE NI .
mI JE PA PLAČAL NJEGOVIH 3O DNI KO SEM BILA V NJEGOVO BREME
Kerensa ti veliko veš sem vidla a mi znaš pomagat?

PDP IMAM ŠELE DECEMBRA

A-N-J-A -> RE: Kaj je res? (6.6.2006 11:53:09)

Če si noseča te ne more dat stran,si zaščitena z zakonaom.
Lahko pa pokličeš na inšpekcijo za delo in ti bodo čist točno povedal.
Tel:01 30 62 490

nita -> RE: Kaj je res? (6.6.2006 11:54:36)

Če te jaz zdej  kej razumem, si ti noseča in na bolniški. A se ti je pogodba istekla, ali ti je prekinil pogodbo? No, v vsakem primeru imaš 30 dni časa, da se prijaviš na zavodu.
A tem tvojem šefu se je mal sfuzlal, ali kaj, da te takole odpusli?
Sicer pa sama vem, kak je to, mene je hotu moj šef dat na zavod 13 dni pred porodniško.
Mi pa brat dela na ZZZS, tak da če te zanima kaj bolj, mi piš na privat, pa sem bom pozanimala.
L.P. Anita

tamala83 -> RE: Kaj je res? (6.6.2006 12:08:37)

jaz sem tri leta blila zaposlena nonstop za določen čas. ko sem zanosla mi v službi niso mogli nudit delo po zahtavah mije G in sem bila zato v staležu, dokler mi ni potekla pogodba. potem mi je niso podalšali, češ kao, da ne rabijo vče tega kadra, čeprav so imeli razpis za to delovno mesto čez 4 dni. no v glavnem, bila sem še en mesec na zzzs, pol pa sem se mogla prijavit na borzi. ja, kaj češ, večina se jih brani tega, da bi meli nekoga zaposlenega ki ne dela.

Anonimen -> RE: Kaj je res? (6.6.2006 19:42:22)

Ni mi potekla in tudi ni me odpustil ampak me je odjavil ker je rekel da zapira firmo s 1. majem ampak očitno jo ni zaprl to sem preverila na zzzs. Ma ne vem kaj naj odjavil me je namesto da bi pustil da dobivam bolniško saj itak nebi bila v njegovo breme več ker je 3o dni minilo.

Anonimen -> RE: Kaj je res? (6.6.2006 23:25:53)

Če šef zapira podjetje (iz kakršnegakoli razloga že), potem je logično, da odpusti tudi zaposlene. Vse zaposlene, torej tudi tiste na bolniških in na porodniških. Tukaj ni kaj. Kajti delodajalec preneha obstajati, torej tudi delovno razmerje.
Tukajle pa je hec, da ti je on zaradi zaprtja podjetja dal odpoved, podjetja pa ni zaprl. Vsaj tako sem jaz to razumela. Kar po domače pomeni, da te je nategnil. Stopi do njega, omeni mu, da ga boš tožila (je kar fajn sranje naredil, če je tole res tako) in naj se potem odloči, kako in kaj. Ti si zdaj namreč brez zaposlitve.
Jaz pa ne vidim razlike med tem, da te je odpustil in da te je odjavil. To je ena in ista stvar, a ni? Če te je odjavil iz obveznega zavarovanja, potem je vse skupaj isti drek. Kaj pa piše v prekinitvi delovnega razmerja? Upam, da ti je vsaj dal pisni dokument o tem? Če ti ga ni, potem imaš še en razlog, da greš nazaj do njega.
Jaz bi mu predlagala, da mi zaradi neupravičene prekinitve (nezakonite!) izplača na roke vse tisto, kar bi mi moral, če bi bila zaposlena (tudi prispevke, v gotovini), v nasprotnem primeru pa ga bom tožila. Če bi plačal, fajn. Bi vzela, se obrnila in šla. Vesela, da sem se znebila takega bedaka. Če ne bi plačal, pa gasa na sodišče. Pa da vidimo, kdo bo odpuščal nosečnice na bolniškem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kaj je res? (7.6.2006 11:51:58)

Ja pa misliš če bi me nazaj prijavil da se še da????????? bi mi bilo potem lažje ne rabila na zavodu rihtat vse papirje. Jaz upam da se da da me nazaj prijavi pismo sj ga nič ne stanem itak sem v breme zzzs

Anonimen -> RE: Kaj je res? (7.6.2006 19:29:16)

Ja, seveda te lahko spet prijavi (zaposli), ampak mislim, da največ za 8 dni nazaj, čeprav sem nekaj slišala, da se da tudi za en mesec. Nisem zihr.
Ampak jaz se ne bi pustila prijavit, dokler mi ne plača odškodnine v gotovini. Bi mu kar lepo rekla - al mi plačaj in me prijavi nazaj, al pa te bom tožila in boš plačal krepko več.

Stran: [1]