tipka
|
Jaz se ne bi slikala. Pustimo zdaj, da za playboy nimam primerne postave , a v čem sploh je poanta playboya, s kakšnim namenom ljudje kupujejo to revijo? Noter ne iščejo nasvetov, topline, zanimivosti, pamet in srce odpadeta, ostane torej le meso. Na prodaj bi dala rit in joške. Še misice se ne rabijo sleči in še njih malo pobarajo po življenskih nazorih, po moje gre le za drkanje in zaslužek ženske in revije, zelo blizu prostitucije. Če gre malo tudi za lepoto, naravnost, zakaj sem se potem zgrozila ob pogledu na golo rit sosede, no pravzaprav ne čisto golo, tangice je imela, ima lepo rit, ni še rodila, a šokirana sem bila, ko je s tisto ritjo postavala ob oknu, zaves nima čisto do roba okna, zato se je ves čas videla samo tista njena rit. Bilo je samo par sekund, ko je tisto rit nastavljala pri oknu, namenoma ali ne, ne vem, a dovolj, da bi se kakšnemu mimoidočemu za vedno vtisnila v spomin , morda je to hotela, v glavnem, za zdrkat bi si gotovo bilo. Jaz mojih intimnih delov telesa nikoli ne bi kazala najprej fotografom, nato pa še širni Sloveniji, pa nimam nič proti nudizmu, čeprav ga sama ne prakticiram, sem za to, da ohranimo odprtost glave in srca, a intima je intima, javno pa je javno. Umetniški aspekt je morda edino opravičilo za žensko, a to je bolj ko ne pesek v oči, komuflaža, glavni motiv revije in žensk je denar. Kapitalizem je, ljudje. Glavni razlog, da se ne bi slikala, so otroci. Zaman je praviti o tem, da jim lahko privzgojimo nekaj, npr. pozitiven pogled na nagice v revijah, kar družba obsoja in kar morda obsoja tudi on sam. Ko so še mičkeni srčki, imamo glavno besedo pri vzgoji, zaupajo nam, nas imajo radi, takrat nam še verjamejo. Že z vstopom vrtec in kasneje v šolo, začnejo vsrkavati družbene nazore, navade, miselnost. Najbolj banalnih stvari mi včasih ne uspe uspešno obrazložiti, argumentirati. Otrok bo zaradi zbadljivk in žalitev še vedno trpel, tudi če se bosta starša ob prepričevanju postavila na glavo. Veliko sreče pri odločitvi!
< Sporočilo je popravil tipka -- 20.6.2006 9:43:57 >
|