Barbs -> RE: Male majčice in majčki (2006) (6.7.2006 13:58:26)
|
Lenika draga, otročka si ne moreš na uro naštelat... je še čisto majčken in je vse zastonj, če si mi/ti kaj vbijemo v glavo... mislim, v zvezi s tem, koliko časa bo v vozičku pa koliko časa na rokah in zakaj ne... Pa ne zameri, ampak se mi res zdi, da sama sebe matraš s temi časovnimi razporeditvami - (ker si tršica, bi ti jaz strogo prepovedala poslušat šolski zvonec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][sm=smiley17.gif])...Tudi jaz sem čist zmozgana na cajte, ampak, to so dojenčki....mal pojamraš, pa gre naprej.... saj vse mine. Vedno se spomni, da je samo takrat, v tistem trenutku star 1,2, 3, itd.. mesece in da nikoli, ampak res nikoli več ne bo na isto stvar odreagiral podobno... Matic raste in s tem se spreminja tudi njegovo dojemanje sveta. Zadnja dva dneva sem se čisto umirila. Tudi Aleks zvečer joče. In brezveze je, da si rečem "pa saj sem ga pred pol ure dojila" , če bi se pa on ŠEEEE. Že čez par mesecev tega ne bo več hotel. Ali pa bo želel nekaj drugega. In še bolj brezveze je, da ga pustim jokat oz. v tvojem primeru ležat... ravno toliko kot njega matraš tudi sebe. Ne reci, da nisi nervozna, ko ga poslušaš in gledap, kako se zvija in joče. Isto je z vztrajanjem, da MORA spat v svoji posteljici.... Če vztrajaš brezpogojno se zna zgodit, da ne ti ne on ne bosta nič spala in si ne bosta spočila. Kdo pridobi? Nihče. Samo otrok je znerviran in nebogljen, pa ti tudi. Pa še slabo vest si potem poleg vsega nakoplješ, ker se začneš spraševati, kaj delaš narobe in ali sploh znaš biti mama. Mislim, da sem se končno spomnila, da sem bila že dvakrat do zdaj v enakem položaju in je vedno trajalo par tednov, da sem spoznala, da pač tako je. Ga ni dojenčka na svetu, ki bi samo sapl in jedel. Kdorkoli to pravi, laže. Le da nam je zdaj, sploh prve tri mesece, pa naslednje tri tudi še malo, toliko težje, ker ves vmesni čas, ko ne spi in ko ne je, ne znamo dobro zapolniti, ker tega tudi ne moremo. Otroček je še relativno nemobilen in popolnoma nesamostojen - zato nas rabi še toliko bolj ; pri vseh stvareh ki jih počne; tudi pri gledanju ropotuljice. In če praviš, da Matic POL URE brez jokanja zdrži v ležalniku brez da bi jokal, je to ogromno; za njega in zate tudi, čeprav se morda sliši smešno. Včeraj zvečer smo Aleksa spet tovorili levo in desno. Trikrat smo mu odstranili "dihurja z riti", po moje sem mu izmenično dvanajstkrat dala levega in desnega joškota v roku dveh ur, mislila sem, da imam revmo v obe roki hkrati, ampak sem samo globoko vdihnila in si rekla : lej ga, Barbara, to je ,moj sin, lej ga, kako je lep, kakšne očke ima, lej ga, kako me rabi zdaj... morda me nikoli v življenju ne bo več tako zelo zelo rabil kot zdaj... lej njegove male prstke, kako se oklepajo naramnice od spalne srajčke, lej, kako je ves zvit in stisnjen k prsim in kako se boji, če ga odložim... Mali bobek...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ob pol polnoči sem ga čisto narahlo in nežno položila v njegovo posteljico. Čisto nežno, kot fantka iz porcelana, ki ga imam na polici in ki mi ga je kupil ati nekoč na službeni poti v Italiji in ki je moja največja dragocenost in spomin, odkar atija ni več. Bil je tako ranljiv in tako lep, mali Aleks. Rokice je iztegnil nazaj in globoko izdihnil v spanju, na ustkih pa mu je zaigral spokojen nasmešek. Bil je najlepše in najdragocenejše bitjece tisti hip, v celem vesolju... Vesolje pa je veliko, zelo veliko. In enako velika je bila v tistem hipu moja ljubezen do njega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ( Kot ponavadi , pri tem imam v mislih rojstvo obeh hčerk) sem rabila nekaj tednov, da sem spoznala; sveta ne moreš vrteti po svoje, še manj ljudi. Vse gre po svoji poti, ustaljeni in že v tisočletjih preizkušeni. Ničesar ne moremo spreminjati na silo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Danes sva bila na "merjenju" . Pri dveh mesecih tehta pet kil in dvesto gramov in je velik 58 cm. Po tistem, kar se da številčno izmeriti, naj bi bil zdrav otrok. Jaz pa vem, tudi če tega ne more pokazati nobena zdravniška kontrola in meritev, da je tudi drugače zadovoljen dojenček. [sm=9nebesa.gif]
|
|
|
|