ily -> RE: zanositev in zamenjava službe (6.6.2006 9:17:55)
|
Jaz sem v zelo podobnem položaju; samo s to razliko, da sem z novim letom začela delati v novi službi (menjala zaradi preobremenjenosti). Ves čas (maja je minilo že dve leti!) sva z možem delala na drugem oz. tretjem otročku in to sem temu delodajalcu, pri katerem sem zdaj, tudi povedala. In je stvari sprejel - ker drugače ne bi šla(!!!!) in mislim, da resnično ne bi bilo problema, če bi šla v sedmih mesecih na porodniško. No, pa so se stvari obrnile po svoje (saj poznaš tisti pregovor: ˝Človek obrača, Bog obrne!˝ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ). Pred tremi tedni sem bila na LPSK zaradi priraščenega in policističnega jajčnika in priraščenega jajcevoda. Kako bo oz. kdaj bo.... ne vem.... Rada bi takoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]! In kar je najhuje, sem zdaj ugotovila, da sem zadevo - službo ali bolje, šefa, zelo slabo in zmotno ocenila, kar se mi ni zgodilo še pri nobenem človeku v vsem svojem življenju [sm=smiley19.gif] [sm=smiley6.gif] ! Sem si pa v bivši službi pustila ˝vrata odprta˝ [sm=smiley9.gif] , za vsak slučaj.... Ta teden se dobim z bivšim šefom, da vidim, kaj so pripravljeni ponuditi.... Stvari sem oz. sva z možem dobro pretehtala, prespala in se odločila, da mi je trenutno na prvem mestu družina. Nisem še pripravljena zavestno sprejeti dajstva, da morda ostanem samo z enim otrokom.... ne še.... Je pa res, da imam tako izobrazbo oz. poklic, za katerega ˝ni težko iztržiti ugodnih pogojev˝, kar meni trenutno pomeni predvsem ˝nedoločen čas in porodniški dopust - morda že čez sedem oz. osem mesecev˝. Saj veš, stvar je za pretehtati in prespati!! Sicer je pa moja teorija taka, da službe ne moreš kar takoj pustiti in iti (vsaj jaz imam najmanj 3-mesečni odpovedni rok!) in v tem času se lahko zgodi in ob enem dogovori ˝marsikaj˝. Začni počasi s prošnjami, razgovori, dogovori in čas bo prinesel svoje. Tako pač jaz razmišljam in tako je moje mnenje!
|
|
|
|