JE TO VRAŠČEN NOHT? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> JE TO VRAŠČEN NOHT? (4.6.2006 16:24:15)

naša mijčka pri rojstvu ni imela preraščenih nohtkov na plačkih na nogah. bili in so še vedno kot eni mali trikotnički na sredini zgornjega dela palčka. zdej pa ne vem a bo ta noht prešel enkrat čez konec palca al se ji zna en rob vraščat? a je mel ker izmed vaših mulčkov tut tko?
sem dala še slikco v album če se kej vid http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?v=javni&albumid=14911&asortType=3&apage=1

tinatona -> RE: JE TO VRAŠČEN NOHT? (4.6.2006 16:37:09)

Jap, zna se vraščat. Moj mali je mel tud takšne. Med vsakim previjanjem ji malo masiraj prstek (oz. noht). In sicer tako da primeš prstek in ji od srede nohta proti obnohtju drgneš. Upam da veš kaj mislim (kot da bi ji hotela kožo ob nohtu stran porint).

LP

piščanc -> RE: JE TO VRAŠČEN NOHT? (4.6.2006 16:39:29)

kakšen lušten palček :).

kolegičina hčerka je imela vraščen nohtek kmalu po rojstvu. opazuj, če bo prstek postal rdeč (pri nohtku), potem se je vnelo, rešiš pa to z obkladki in obiskom pri zdravniku, seveda

irena111 -> RE: JE TO VRAŠČEN NOHT? (4.6.2006 16:42:14)

moj pikec ma podoben nohtek na palcku. ne morem mu postrict ker je tako majcken, pa se pusti mi ne. jaz tudi upam da se mu ne bo vraslo v kozo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mojca P. -> RE: JE TO VRAŠČEN NOHT? (4.6.2006 16:49:54)

Ja, tako je zgledal tudi Jakov nohtek. Po navodilih dr. sem mu jih cez dan zavijala v gazico navlazeno s fiziolosko in par krat na dan pri previjanju (in po kopanju)kozo oz. prst umaknila stran od nohtka tako, kot bi moral rasti. Cez dva tedna je bilo ok, je imel pa v bistvu ta cas stalno vlazen prstek, da je koza pac mehkejsa in se umika nohtku, ki raste.

Napotek: prstek zavij tako, da bo lepilni trak (mikropor) okrog gazice namesceno na tak nacin, da bos fizilosko lahko pospricala na gazico, brez da bi ti bilo vsakic treba odstanjevat lepilo (se pravi prek prstka ne daj lepilni trak, tam naj bo samo gaza).

Stran: [1]