Slinavka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Anonimen -> Slinavka (4.6.2006 8:22:46)

A ste jo kje imeli? Kako je potekala bolezen in kako ste omilili simptomi?
Sumim namreč, da je pri Tiborju tokrat to.

gamini -> RE: Slinavka (4.6.2006 8:31:21)

mogoče ti bo tole v pomoč:http://freeweb.siol.net/memo/slinavka.htm
mi smo jo že imeli pred leti, pa sem pozabila, kako in kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Slinavka (4.6.2006 9:00:52)

Hvala, gamini, tole sem že prebrala. Je pa to čisto vse, kar sem o slinavki našla na internetu.

cmokec -> RE: Slinavka (4.6.2006 9:03:37)

Pri nas je imela Sara ob enem letu in pol Slinovko. Končalo se je v Pediatrični, ker je bila dehidrirana in je mogla na infuzijo. Pazi, da bo res veliko pil. Sicer je imela vročino, ampak problem je bil pa v razjedah in mehurčkih v ustih. To jo je tako motilo in peklo, da ni ne jedla in ne pila. Če ga v ustih že moti, naj pije s slamico, bo lažje. Pazi, da hrana in pijača ne bo prevroča, prekisla ali preslana.

Upam, da se Tibor čimpreje pozdravi.

Anonimen -> RE: Slinavka (4.6.2006 9:06:56)

Hvala, cmokec. Ja, to sem prebrala o dehidraciji in zaenkrat Tibor še pije, čeprav težko. Po slamici pa noče, pravi, da ne more, da ga še bolj boli. Vročine pa nima, jo je pa imel, ampak ne visoke, 37,5. Je pa puding in gumijaste medvedke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Saj zdravil pa ni, a ne? Ma spet ne vem, če je treba k zdravniku ali ne.

lutka -> RE: Slinavka (4.6.2006 9:21:43)

mi smo jo preboleli pred enim mesecem. Tako kot so ti že punce napisale v glavnem da veliko pije. Moj je imel kar hudo obliko saj so se mu mehurčki spustili tudi na ustih, potem pa si  je vse skupaj prenesl še na očke. Tako da pazi, da si ne bo sline prenašal še kam drugam, ker je to nalezljiva bolezen.

Mi smo šil v lekarno po Daktarin, pomaga baje tudi TATUM VERDE za izpiranje, samo moj je še premajhen in mu ga ni hotela dat. Potem pa mi je kolegica , ki dela na pediatriji dala kremo  Triamcinolon. Ta nam je pomagala. Se pa to vleče približno teden dni. Upam, da smo imeli mi to prvič in zadnjič, ker je bil Žiga zelo bogi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], zreven tega me je bilo pa še strah, da nebi še Matic kaj pokasiral.

lp in čimprejšnjo ozdravitev [sm=metulj.gif][sm=metulj.gif]

Anonimen -> RE: Slinavka (4.6.2006 9:55:57)

Aha, pazit na učke. Ja, to res zna biti problem, tudi pri Tiborju. Po justnicah ima pa itak tudi že pike.

mojcaziga -> RE: Slinavka (4.6.2006 10:00:44)

Sicer nimam izkušenj s slinavko, hotela sem samo reči, da e vseeno bolje, da se odpravita k zdr., zato da bo d iagnoza prava in da bo v kartoteki zabeleženo.

Lp, MOjca

Anonimen -> RE: Slinavka (4.6.2006 10:32:46)

Ja, Mojca, saj jaz ponavadi kar poklićem in povem, kako in kaj, tako da se kar na daljavo z zdravnico zmeniva o diagnozi. Se mi zdi škoda ga  tja vozit, da mi pokasira še kaj drugega spotoma. Saj poklicala bom zagotovo.

Tiki -> RE: Slinavka (4.6.2006 10:54:27)

Pri nas je naš mulček imel slinavko lani septembra, ko je bil star 1 leto in pol, leto starejša sestrica, pa se začuda ni nalezla. Večino informacij si že dobila, naj dodam samo še to, da je nas reševal sladoled. Pard dni je spravil doj samo ohlajeno juho (na sobno t.) in napol stopljen sladoled (po 3x na dan), samo da je nekaj pojedel. Pil je po žlički. Meni se je prav smilil, ko sem videla, da je zelo lačen in je hotel jesti, pa takoj, ko je dal v usta v jok in pljunil ven. Pa ponoči je bila kriza. V glavnem zelo zoprna stvar je tale slinavka in upam, da tudi pri vas hitro mine.
[sm=pikapoka2.gif]
Lp

Anonimen -> RE: Slinavka (4.6.2006 19:25:26)

Pri nas ni tako hudo, tako da možno da tudi ni slinavka, ampka samo afte. Čeprav se mi zdi, da avte niso špo nebu, Tibor pa ima razjede tudi po nebu. Je več ali manj pudinge in ričet, pije pa kar. Ampak ima pa malo viška sline ..

al1* -> RE: Slinavka (4.6.2006 19:51:21)

Če so samo afte, pomaga, če jih namažeš z Calgelom, tistim za dlesni. Govorim iz lastnih izkušenj, kar imam sama večkrat afte in od vsega mi najbolj pomaga ta krema. Večina ostalih zadev peče, ko jih namažeš na afte (propolis recimo).

Želim vam, da se čimprej pozdravite!

Anonimen -> RE: Slinavka (5.6.2006 8:20:27)

Hči je imela vročino 40 stopinj nekaj dni.Zdravnica nekajdni ni ugotovila kaj ji je. Po nekaj dneh ko ni nič več jedla je zdravnica opazila afte po jeziku, dlesnih...
Dala mi je recept za zdravilo, ki so ga zmešali v lekarni. Zdravilo je delovalo tako, da je omrtvičilo predel v ustih kjer si namazal. Je pa takoj pomagalo ker je takoj za tem začela jesti in piti.

Anonimen -> RE: Slinavka (5.6.2006 8:24:51)

Ne vem, če je pri slinavki nujna visoka vročina. Ker Tibor vročine sploh nima oz. je imel v četrtek zvečer 37,5.
Danes moram ob 12. uri klicat zdravnico, bom videla, kaj bo rekla.
Za Calgel pa ... saj niti Dalerona noče vzeti. Ne vem kaj mu je. Se dere, kot bi ga s kože dajali in vpije proooooosim, mami neeeee. Tako da bi mu kaj po ustih šarila ... težka bo.

Maxica -> RE: Slinavka (5.6.2006 12:48:42)

Hm, ne vem. Pri nas je pred slabim mesecem prav tako ful težko požiral hrano in pijačo, pa ful si je usta skoz popravljal, vendar je pa imel res kr visoko vročino. Potem smo ga peljali k pediatrinji, ki mu je pogledala v usta in videla afte na koncu neba in rekla, da je to virusna angina. Vendar je vse skupaj trajalo zgolj ene dva dni. Za slinavko pa ne vem, k sreči je še nismo imeli.

kimba -> RE: Slinavka (5.6.2006 13:27:55)

Jaz sem za sina dobila ene kapljice za v usta, ki naredijo en film oz. zaščito pred širjenjem. Kako se jim reče ne vem, vem samo to da sem mu dajala po 6 kaplic na 6 ur.
Enkrat sem po nesreči sama sebi polizala z roke eno kapljico in sem imela 3 ure ful čudn filing tako da verjamem da tista stvar res pomaga (je pa bilo za plačat cca. 7.000 SIT)

Stran: [1]