flaška in spanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simonalokar -> flaška in spanje (3.6.2006 13:56:56)

Najprej bi vas vprašala glede flaške. Zdaj jaz samo dojim in mojemu skoraj trimesečnim  sončku dodajam čaj po žlički. Zanima me kdaj ste začele dajati po flaški čajčka čeprav ste dojile, kajti meni so rekli da če bom že na začetku dala po flaški čajčka, da pri meni ne bo hotel jesti.
 
Drugo vprašanje pa se glasi koliko spijo vaši trimesečni otroci oziroma so spali podnevi, tako da bodo lahko ponoči spali. Kajti medva se dojiva in se mi ponoči zbuja na vsaki 2 uri.
 
Najlepša hvala




jota -> RE: flaška in spanje (3.6.2006 14:14:39)

Jaz ti lahko povem glede spanja. Meni je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prvi mesec jedla in spala. Sploh ni bila budna, razen, ko sva se dojili. Ponoči je bilo isto. Drugi mesec je bila podnevi že več budna, vendar je še vedno večino dneva prespala. Kljub temu pa mi je ponoči začela spat daljše obdobje. Zdaj, ko smo v tretjem mesecu, pa gre čez dan spat za kake tri ure, potem pa gre zvečer spat ob osmih in mi spi celo noč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Si je pa čisto sama uredila tak ritem, jo nisem nič silila. Razen vsak dan sem jo dajala spat ob osmih, zdaj pa že sama postane tako tečna okoli sedmih, da če je ne gremo skopat, nafutrat in spat, je joj. Poslušaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in sčasoma se bo že uredilo.

Veliko sreče in crkljanja.




lex -> RE: flaška in spanje (3.6.2006 14:53:28)

Jaz sem skoz dojila in dajala mojemu piti po flaški čaj, pa ni nikoli kompliciral. Tud kdaj pa kdaj sem mu kaj dodala, pa je bilo vse OK.




Mojca P. -> RE: flaška in spanje (3.6.2006 14:57:05)

Tudi ce se dojita lahko brez skrbi das caj na flasko. Nasa dva nista imela nobene sesalne zmede, na kar radi opozarjajo. J epa prakticno, da se tudi navadi na flasko, da jo lahko da tudi ati ali babi, kadar mama ne more.
Seveda pa vztrajaj pri dojenju.

Mislim, da ni nujno povezano to koliko casa so podnevi budni, da bi ponoci spali. Ziga je recimo ponoci vec spal skupaj, ce je tudi cez dan vec spal. Pravijo, da ko prebrodijo krizo zaspanosti podnevi, tudi tezje potem zaspijo in spijo bolj rahlo.
Ti se prilagajaj otroku, je pa se tako mali, da le redki pri taki starosti spijo vec kot 4 ure skupaj.
Moj predlog je, da se cez dan lepo redno hranita, ko je utrujen, ga pac daj spat in naj spi kolikor mu pase, zvecer imejta rutino kopanja, cartanja in hranjenja in spat....cetudi se tebi to sploh ne zdi spanju podobno.
Jaka se zbuja na 3-4 ure, podnevi pa je dve uri pokonci in eno uro spi..pa je star 3 mesece.

Brez skrbi, na nespecnost se tudi navadis...se boljse pa je, da tudi mine in pride cas, ko prespijo celo noc. Zelim ti, da bi bilo to cimprej!




tina104 -> RE: flaška in spanje (4.6.2006 11:12:14)

Jat nikoli nisem čaja dajala po flaški. Od začetka po žlički, potem pa kmalu iz skodelice oz. kozarca. Že nekje od 5 mes kar lepo pije iz kozarca.

Glede spanja - pri treh mesecih se je ponoči zbujal nekje tako: prva runda 3 ure spanja, druga in tretja runda dve uri spanja, pa potem še ena ura spanja. To je samo okvirno. Včasih mu je uspelo spat tudi 4 ure skupaj, največ pa 5(zelo redko). Podnevi pa je bil buden dve uri, pa je šel za pol ure spat, pa spet buden dve uri, pa spat za dve uri, pa buden dve uri, pa spat za eno uro. V glavnem tudi precej različno.




Anonimen -> RE: flaška in spanje (4.6.2006 13:39:31)

moja 1. se je dojila in pila čaj po flaški brez problema od prvega tedna dalje




irena111 -> RE: flaška in spanje (4.6.2006 16:52:05)

moj trimesecnik gre spat ob osmih in spi do petih, popapca in se zacuma do osmih. cez dan pa kak dan tud samo eno urco spi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. ga moram prav posteljo dat da ima mir, ker ce se prevec dogaja ne spi cez dan in je potem siten




rainbow -> RE: flaška in spanje (4.6.2006 21:10:18)

halo!

jaz sem mojo drugo hčero do šestega meseca izključno dojila, torej brez vsakega dodajanja biločesa. Poleti se je večkrat pripetilo, da sva se malo pogosteje dojile, bolj za žejo. jaz sem pač verjela in še vedno verjamem, da je mamino mleko za potešitev žeje in lakote. pa še dela nisem imela dodatnega.

Spanje pri treh mesecih?? še brez rutinske ure.





Stran: [1]