brcike... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

MALINČICA -> brcike... (3.6.2006 10:42:46)

Lep pozdrav!
Prosila bi vas punce, če mi lahko podrobno opišete kako čutite prve brcike.
Sem namreč 17 tednov noseča in me je zadnje tri dni zbadalo v maternici, kot bi mi nekdo močno potegnil s prstom od vrha maternice, do spolovila. Občutek ni bil nič nežen, je kar malo zabolelo.
Pa sem klicala gin., pa mi je sestra rekla, da so to najbrž brce, če se ponavljajo.
Ampak, sem to čutila tri, štiri dni, pa še to takrat, ko sem se npr. vstala ali kaj fizičnega naredila (delam v vrtcu).
Včeraj pa tega nisem čutila, edino enkrat ponoči, ko sem sla vmes lulat.
Me skrbi kaj je to. A je to od preveč napora, ali pa so bile brce, pa jih zdaj ni več.
V sredo imam pregled in me je tako strah, da ne bom več slišala srčka.....

tinatona -> RE: brcike... (3.6.2006 10:51:06)

Hej!

Ne se sekirat. Tudi če so bili otrokovi gibi (čeprav je to zelo zgodaj za tako ˝močne˝ gibe), za zdaj še ni panike da ga ne čutiš. Zato se predvsem pomiri! Otroček je zdaj še tako majhen da ni nujno da ga vsak dan čutiš, saj ima na voljo dovolj prostora za gibanje. Bolj redne gibe je čutiti od 20. tedna, nekatere pa celo od 23. tedna; zato imaš še dovolj časa.

Bi ti pa svetovala da malo več počivaš, ker je to po moje od napora.

Sama sem tudi prvič čutila otročka okrog 17.tedna, pa se spomnim da je bilo vse zelo, zelo nežno.

UŽIVAJ V NOSEČNOSTI!!!!!

LP Tina

Lana_s -> RE: brcike... (3.6.2006 10:54:12)

Nič se ne boj. Ko sem bila jaz prvič noseča sploh nisem redno čutila brcik. Dojenček se obrača in lahko brca tako da jih ne čutiš. Ni pa rečemo, da so že brcike, se mi zdi malo hitro. Pa najprej sem jaz čutila nežne mehurčke in sploh nisem vedela, da je to to. Čez par dni pa potem nežne brce. Mislim, da te to boli raztezanje maternice, lahko tudi od prevelikega napora, mene tudi včasih pa še niso brce - jih pa komaj čakam, ker zdaj še ploh ne čutim, da sem noseča. Tak da se kar pomiri in v miru počakaj na mehurčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

MALINČICA -> RE: brcike... (3.6.2006 11:05:17)

Hvala punci, sta me pomirili!
Sem že od včeraj cel dan v skrbeh. 

Alisa -> RE: brcike... (3.6.2006 11:07:03)

Prve otroške brcike je zlo težko opisat kaj čutiš. Jaz sem čutila kot neke balončke oz. kot bi nekaj čist na rahlo z notranje strani drsalo po koži. Vedela pa boš ko bodo te brcike iz tedna v teden bolj močne in boš vedela da je to to.
Uživaj v brcikah.

Stran: [1]