Zdenka sirček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


Metuljček Cekinček -> Zdenka sirček (2.6.2006 12:39:31)

Kdaj ste svojim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prvič ponudile topljeni sirček (Zdenka, Happy Cow ...)?

Jaz bi svojemu skoraj sedemmesečniku por pripravila tako kot ga imam tudi jaz rada. In sicer - por (samo beli del) narežem na kolobarčke in popražim na olivnem olju, nato dodam zdenka sirček in malo vode. Zraven si pripravim še testenine.

Punce, kaj pravite? Skutke sva že poskusila in jih ima zelo rad, danes sva probala tudi jogurt in ga je prav tako lepo jedel, alergije na mleko zaenkrat ni opaziti.

No, pa še eno vprašanje. Kdaj ste jim prvič ponudile testenine? Zaradi vsebnosti glutena priporočajo šele po katerem mesecu? Osmem ali šele po enem letu?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.6.2006 13:51:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tulip -> RE: Zdenka sirček (2.6.2006 14:14:45)

Ojla, meni se zdi da imajo ti topljivi sirčki dosti konzervansov in drugih primesi.. Jaz jih našemu ne dajem, raje mu navaden blag sir naribam v hrano, je pa res da ga konec zaradi tega ne bo!

Glede živil z glutenom- po 6 mes, če ni reakcije![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




TVN -> RE: Zdenka sirček (2.6.2006 16:40:44)

Jaz pa naši redno pripravljam malancane z "Zdenka" sirčkom (oz. jaz uporabljam Alpski sirček). Je njami!
Tudi testenine smo že poskusili in je bilo povsem o.k. Aja, stari smo 8,5 meseca, s temi zadevščinami pa sem začela kmalu po dopolnjenem 7. mesecu.




skuštrana -> RE: Zdenka sirček (2.6.2006 19:39:26)

To je res, da imajo ti sirčki dosti konzervansov. Ti sirčki so nekaj podobnega kot paštete pri mesnih izdelkih ( delajo jih iz sirov, ki niso za prodajo, niso pa pokvarjeni - odstopajo od normativov za posamezni sir). Vsebujejo tudi veliko soli. Vendar, kaj pa je danes brez konzervansov? Jaz jih naši sicer ne dajem, to pa predvsem zato, ker na kruh namazanih noče, drugače ga pa nikoli ne pripravljam..Jih imam pa zato sama full rada..




Pobalami -> RE: Zdenka sirček (2.6.2006 19:46:16)

tulip: Kateri so bolj blagi siri?

Za tele zdenka sirčke sem tudi jaz razmišljala, da niso glih fini za tako majhne. Če ne drugega so precej slani.




tulip -> RE: Zdenka sirček (2.6.2006 19:55:27)

Kot bolj blag sirček sem mislila npr. emental,  kakšno livado, roka, illertallerja, pizza sir... Ne pa kakšnih močno staranih ovčjih sirov, sirov z dodatki kot npr. poprom, papriko, orehi..
Sem mu pa dala tudi parmezan... ni bilo nobene reakcije!




sabinke -> RE: Zdenka sirček (2.6.2006 22:37:39)

Moja mala pa je danes zvečer zmazala skoraj cel zdenka sirček in se zraven tako oblizovala, da je bilo veselje. Res mi je hecno, ko se toliko razpravlja o teh konzervansih in e-jih, medtem ko sama npr. dojim in verjetno kakšen e uide tudi v moje mleko ... Svojemu otroku hočem najboljše, ampak vse v mejah zdravega razuma.

Po šestem mesecu sem ji skuhala barilla testenine za na juhico (vermicelli), ki jih z lahkoto in užitkom poje.




Stran: [1]