|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič bolani
2.6.2006 10:33:19   
Ovnica78
Moj user posted image  bo naslednji teden star 5 mesecev. V torek (3 dni nazaj) je dobil vročino (tam do 38,7 v ritki) in se je slabo počutil. Ves čas smo ga morali nositi po rokah in je jokal (iz nosa mu ne teče nič, tudi kašlja ne). Dala sem mu svečko in ga naslednji dan peljala k zdravniku. Zdravnica  je rekla, da ima vneto grlo in ušesa in nama je predpisala Ospen 750, ki ga jemljeva na 8 ur.
Naslednji dan (se pravi včeraj) cel dan ni imel vročine in tudi počutje je bilo boljše, prav tako tudi danes. Me pa zelo skrbi, ker noče nič jest. Čajeka bi pil, takoj ko pa opazi, da je v flaši mleko, je noče. Potem se moram pa pošteno potrudit in uporabljat vse sorte "finte", da mi spije flašo (pa več kot 130ml sploh ne). Delno se še dojiva, ampak sedaj ni variante, da bi mi pil pri prsih, saj prav vrešči, če ga pristavim. Predvčerajšnim mi čez dan pri prsih ni pil nič, mi jih je pa zato ponoči spraznil. Ponoči ni bil nikoli problem, da ne bi pil pri meni. Danes ponoči (ponavadi se zbudi dvakrat ponoči in ga dojim) pa se je jokal in jokal, takoj ko sem ga pristavila. Pije samo, če napol spi.
Potem sem pa zjutraj, ko sem ga šla previjat opazila po trebuščku drobne rdeče pikice. Veliko sem prebrala o 6.bolezni na forumu, pa ne vem, če gre za to. Lahko bi bila tudi alergija na antibiotik ali pa mogoče na hruško, ker sem mu včeraj dala pol sokca za popit. Res ne vem!
Tudi blato je imel zjutraj, ko se je pokakal zelo mehko, pa nevem točno a gre za drisko ali ne. Ali bolj pogosto kaka, če ima drisko? Ponavadi mi kaka 1X na dan ali pa celo na dva dni in tudi sedaj ni drugače.

Prosim za kakšen odgovor, ker sem že čisto nora zraven. user posted image Saj vem, da bo še večkrat bolan, ampak me zelo skrbi. Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvič bolani
2.6.2006 11:40:35   
Jana4
Po tem kar si napisala se mi bolj zdi da gre preobčutljivost na ospen. Ker naše niso imele nobenih problemov z grlom in ušesi pri šesti bolezni.
Na tvojem mestu bi poklicala pediatra in povedala za pikice mogoče ti predpiše drug antibiotik.
Moja starejša hči je tudi dobila pikice po ospenu tako da lahko jemlje samo amoksiklav antibiotik.
lep dan!!

_____________________________

You're Unique, Just Like Everyone Else....

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvič bolani
2.6.2006 13:16:49   
Ovnica78
Jana4 hvala za odgovor. Imaš prav, res ne gre za 6.bolezen.
Sem ga peljala k zdravniku, pa je rekla, da gre za alergijo. Ne smeva več jemati Ospena. Dobila sva kapljice Fenistil za alergijo. Ni pa nujno, da je na Ospen alergičen, lahko, da je tudi na hruške, saj sem mu včeraj dala pol Frutkovega sokeca (hruška, meta, janež, timijan). Zdaj se pa jezim, zakaj sem mu ga ravno včeraj dala. Dala sem mu ga, ker mi sploh noče jest, samo pil bi, sem pa mislila, da bo vsaj kaj bolj kaloričnega dobil. No pa imam!
Zdravnica je rekla, da naj pač več pije, če noče jest. Mene pa vseeno skrbi. Pa nobenega drugega antibiotika ni dobil, pa saj ušesa še verjetno niso čisto zdrava???user posted image

A vaši otroci tudi niso hoteli mleka, ko so bili bolani?

< Sporočilo je popravil Ovnica78 -- 2.6.2006 13:20:15 >

(odgovor članu Jana4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvič bolani
2.6.2006 13:17:25   
mml
Mogoče so pa pikice posledica močnejšega znojenja, lahko gre pa tudi za kakšno drugo virusno okužbo, ki poteka z vnetjem žrela in izpuščaji (adenoviroza recimo). Če se bodo izpuščaji še širili je sigurno pametno, da se greš pokazat nazaj k zdravniku. Vsekakor pa ni vsak izpuščaj alergija na antibiotik.
Upam, da boste kmalu spet zdravi

p.s. Jana4...če je user posted image  alergičen na Ospen (penicilin) je alergičen tudi na Amoksiklav (amoksicilin s klavulansko kislino), ker gre za zelo podoben antibiotik...

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Jana4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvič bolani
2.6.2006 14:01:10   
sjug
Opazuj njegovo kakanje. Če bo imel drisko, ga zalo verjetno boli trebušček, ker so AB uničili vso mikrofloro. V takem primeru dam  mojemu user posted image   kar Linex - prašek za pojest, čeprav ga pediatri ne predpisujejo. Je isto, kot bi spil pol litra jogurta. Do Linexa sem prišla, ko je moj srček po tretmaju s Hiconcilom spet dobil vročino, vreščal zraven joška in ni šans, da bi sploh kaj pil ali celo jedel, pa je drugače orenk jedec. Potem so mi v lekarni predlagali Linex in se mu je blato po dnevu ali dveh normaliziralo, vročina je tudi padla.


_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




mizar
anjasa

ali so mizarji res deklice za vse

da (24%)

ne (37%)

ne vem (39%)


Število vseh glasov: 241

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!