bobek05
|
Uh, draga anonimna, počakaj, da tvoja pikica postane mobilna - potem se šele sprašuješ, kako vse pospravit, skuhat, pomit itd... Saj meni tudi vse ne supeva, pa imamo "samo" 2-sobno stanovanje - ampak poleg 11,5 mesečnika je to mission impossible Ves čas dirkam za njim (pazi, pa še ne hodi sam), ker nikoli ne vem, kje se bo ustavil--- Jaz sem se probala tako zorganizirat, da en dan pospravim npr. dnevno + kuhinjo, drugi dan spalnico, tretji kopalnico... itd. Je pa res, da pa za kuhanje včasih zmanjka časa in takrat gremo kam ven jest. Glej, ne obremenjuj se preveč s tem... Otrok je na prvem mestu in potem vse ostalo. Jaz sem tudi rabila nekaj časa, da sem se sprijaznila, da imamo včasih kakšno kilo praha pod kavčom ali da posoda ni takoj pomita, ko se najemo... Če ne gre, ne gre. Pa jo pomijem kasneje in pobrišem prah ali tla kakšen drug dan. Saj se ne bo svet porušil, če ne bo vse tipi topi. Pojdi raje ven s svojo pikico in se igraj z njo - bosta obe imeli več koristi od tega. Zelenjava iz trgovine ni strupena, čeprav je seveda domača boljša. Ampak tvoja punčka ne bo umrla če bo jedla tudi kupljeno. Boš pa drugo leto vrtnarila. In, mimogrede - ni higiensko, da bi rovala po zemlji in zraven malo božala.. Ja pa kaj za vraga ima tvoja tašča za pripomnit??? Če ji kaj ne paše, naj gre sama štihat, da bo imela njena vnučka "domačo zelenjavo". Reči ji, da nimaš časa in da si raje s svojo pikico Mož pa tudi ne klobasari zraven, če sam nič doma ne postori. Samo zato, ker on dela cel dan, ti si pa doma, še ne pomeni, da ti cel dan sediš na riti in gledaš v zrak... Otrok je velika obremenitev. Naj sam proba bit cel dan z malo doma, pa bo videl kako je to. Razloži mu, da ti zmanjka časa za domača opravila, ker se rajši ukvarjaš z vajinim otrokom. In ga vprašaj če se mu zdi bolj pomembno, da je vse doma pospravljeno in zglancano, punčka pa ves dan "v stajici sameva", kot si se sama izrazila... Ne se sekirat in vse na easy.. Predvsem pa ne pozabi UŽIVAT v materinstvu. Kot si rekla, je to obdobje še kako pomembno za tvojo pikico in zato se ji posvečaj max. - še prehitro bo zrasla. Pa še to - zgarana mamica je težko ves čas nasmejana in dobre volje in tvoja punčka bo to občutila. Zato ši še 1x polagam na srce, da raje malo izpreži (baš vseeno kaj si drugi mislijo) in takoj boš bolj spočita, sveža in predvsem polna optimizma - boš videla, da bo tudi tvoja pupa manj "tečna". P.S.: Če jo mantrajo zobki, ji masiraj dlesni s kakšnim hladilnim gelom.