hipertoničen? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tinca34 -> hipertoničen? (1.6.2006 17:13:56)

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star dobra dva meseca in danes sva bila na UZ kolkov. Pravijo, da je vse ok, vendar me vseeno zanima zakaj mi je na izvid pod rubriko 'Kl. pregled' napisala hipertoničen. Vidla sem šele doma in zato nisem vprašala.
Na forumu sem sicer že vidla, da ste omenjale, da imate hipertonične bebice, me pa zanima ali mi zna katera natančno povedat kaj bi naj to pomenilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Hvala že v naprej,
T.




Anonimen -> RE: hipertoničen? (1.6.2006 20:05:45)

Čist po domače: Preveč zategnejene mišice  ima - je bolj "trd", ni panike, to se bo ali samo od sebe izboljšalo, ali pa se to popravi s fizioterapijo. Nč bat.

Se spomnim, da je bila kakšen mesec ali dva debata okoli tega. Vpiši v iskalnik.






Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.6.2006 22:20:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




dory -> RE: hipertoničen? (2.6.2006 7:02:51)

Moj je hud primer hipertonika....ampak smo z zgodnjo fizioterapijo velik tega odpravil...veliko je se ostalo, ampak ce primerjam s prej je skor ok...moj je mel zategnjen se ramenski obroc, izredno sibko medenico, zacetke skolioze...skratka takrat sem mislila,da ne bo nic iz malega...no danes je zivahen dvoletnik,ki ima sicer se tezave s hojo in zaradi prepocasnih reflexov trpi njegova glava...mogoce bi dodala se to, da ima moj zaradi zategnjenega zgornjega dela tudi tezave s prehranjevanjem...ampak bo ze...

Je pa precej lazje natrenirati misice pri hipotonicnih otrocih, kot pa mehcat misice pri hipertonih...




tinca34 -> RE: hipertoničen? (2.6.2006 10:20:52)

ja, sem šele potem videla, da imam zgoraj na temi 'razvojna' cele debate o tem....vseeno hvala za odgovore.
Moram pa rečt, da me kr malo razkuri, da mi na izvid napiše, da je mali hipertoničen, pove mi pa nič o tem. Lahko bi mi vsaj razložla kaj bi naj to pomenilo...... kaj pa če ne bi doma imela interneta? kje bi naj po njihovo to izvedela?!? kot da smo vsevedi......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

lp,
t.




Stran: [1]