tina -> Za nosečnice! (22.6.2004 7:48:46)
|
Lu: Kar se tiče sončenja, so mi povedali pa tudi v literaturi lahko to zaslediš, da lahko ostanejo nosečniške pege / lise. Najbolje, da se o tem pozanimaš v lekarni, kjer so ponavadi še preveč previdni, ko gre za nosečnost. Niki: Šele ko si 16 tednov noseča, si po zakonu dolžna delodajalcu povedat, da si noseča. Meni tega sicer ne bi uspelo prikriti, ker sem imela že v drugem mesecu trebušček povečan, ampak prekmalu vseeno ne razlagaj. Povej eni sodelavki ali pa sodelavcu, da bo vedel-a, če bi ti bilo na primer slabo, sicer pa če boš morala na bolniško ali pa kaj, pa raje povej šele takrat. Nič ti ne morejo, ker si zanosila. Res je, da bodo zoprni, ampak vsak je nadomestljiv. Če imaš pogodbo za nedoločen čas, totalno nič ne kompliciraj, če se da pojdi čim prej na bolniško, pa uživaj doma s trebuhom, če pa imaš za določen čas, tudi ni nič tragičnega. Jaz sem ostala doma v 5 mesecu nosečnosti, ker se mi je iztekla pogodba za določen čas (nadomeščanje delavke na porodniškem), sem šla nato na Zavod za zaposlovanje, zdaj imam normalno porodniško, sicer za malenkost nižjo, kot če bi delala do konca, ampak bistveno je, da imaš urejeno zdravstveno zavarovanje. Vse se uredi, služba naj te ne skrbi!!! Včeraj sem bila na pregledu, in je G ugotovila, da sem že malo odprta, pa posteljica začenja počasi odstopati, pa srček od bebice se umirja (utrip se znižuje na okoli 100 udarcev na minuto), pa malo sem že odprta... V četrtek moram v porodnišnico na pregled, mogoče ostanem kar notri, da gremo rodit! Ko mi je to povedala, sem bila čisto šokorana! Saj imam res še 16 dni do roka, torej je vse v redu, ampak nisem si predstavljala, da bo tako. Kar jokala sem od zmedenosti, moj je norel od veselja, da bo zdaj pa res kmalu bebica, mene pa so preplavili dvomi, kako bo, če bom zmogla, potem ko pridemo domov, kako bo v troje, da ne bo moja mama ali pa tašča preveč težila s pomočjo, pa kar še take bedaste misli, ki so popolnoma odveč. Zanimivo, da se 8 mesecev (prvi gre tako mimo, da še ne veš) pripravljaš - psihično in fizično - potem pa kar šok. No, zdaj sem že kul, le malo mi je mimo, ker moram šteti otrokove gibe, je pa vedno tako, da takrat, ko mora trzat, ne bo. Ne maram takih obremenitev, ker sem bila do sedaj zelo sproščena in nisem veliko komplicirala. Če se ne oglasim, mislite name, potem pa vam sporočim, kako je bilo! Lp
|
|
|
|