|
RE: spanje v naročju, na rokah 2.6.2006 20:54:07
|
|
|
|
Aleksandra
|
Naša je bila prav včeraj stara 5 mesecev in še vedno ne zaspi zvečer drugače kot med dojenjem (zvečer), čez dan pa v na rokah in pa v vozičku. Ko zaspi počakam kako minutko in jo odložim v posteljico. Zvečer se nato včasih še enkrat ali dvakrat predrami, jo za nekaj sekund pozibamo in spi dalje do jutra. Zdaj spi v kosu cca. 10 ur. Začela pa je pri petih tednih s šestimi urami. Do četrtega meseca je bilo celo tako, da ko je čez dan zaspala in sem jo dala (ko je že trdno spala) v posteljo je bila takoj sovica okica. Vedno znova in znova - pa če sem to naredila 5x ali 10x, vedno znova se je prebudila. Če pa sem pustila na rokah (sedela na kavču in bulila v TV) je pa spala tudi do dve uri. Na kak deževni dan, ko nisva mogli ven, sem tako raje pustila, da mi spi na rokah, kot da bi bila potem cel dan sitna. Dober mesec nazaj je pa sama od sebe nekako tudi čez dan "našla svoj ritem" into sama od sebe. Med dojenjem čez dan ne zaspi več. Zaspana postane kako dobro uro, ko se zjutraj zbudi in naje. Ko vidim, da postaja zaspana se še naprej igrava ali klepetava, potem jo vzamem v naročje grem minutko gor in dol po spalnici in že rahlo spi, jo dam v posteljo, včasih me celo malo pogleda, ji pošuškam in potem brez problema spi cca. 1 uro. Enako je tudi popoldan, ko spi od cca. 45 minut. Zvečer pa še vedno brez moje jožice ni spanca. Jo umijemo, oblečemo pižamco, še malo poklepetamo, gremo na dojenje (včasih leže, včasih pa sede) in večino v 10 minutah že mrkne, četudi je bila pred tem še cel hudiček. Seveda jo trepljam, da še malo poje, prestavim na drugo jožico, potem pa pride še ati s flaško, vendar dostikrat že zaklene usta in jo prestaviva v posteljo. Večinoma se zbudi (oz. bolj predrami) čez 10 - 30 minut, še malo (ali pa tudi veliko) potegne po flaški in že spimo. Sem se malo razpisala. Pač pri nas je tako, da nič drugega ne pali. Kadarkoli sva jo pustila, da bi sama zaspala ni in ni šlo. Obupno dretje v nekaj sekundah. To pa meni trga srce. Pa sicer sploh ne joka in je zelo super dojenčica. Meni zaenkrat še ni problem nastaviti jožice ali jo pozibati, pa tudi nimam najboljšega križa. Sem pa vesela, da mi je ni potrebno zibati več kot nekaj minut, ker v tem primeru bi pa morali najti drugo rešitev. Vsaka mama pač dela po svojem občutku, tako kot misli, da je najbolje za njenega srčka. In zaradi tega ne bi rekla, da je mama neuka, otrok pa razvajen. Vsekakor bi bila super srečna, če bi zaspala sama od sebe v postelji, a zaenkrat to še ne gre. Glede na to, da se je pa "postopek" uspavanja v zadnjih dveh mesecih bistveno skrajšal in olajšal, pa bomo mogoče prišli tudi to tega. LP Sandra
|
|
|