goveji zrezki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


bianka -> goveji zrezki (31.5.2006 9:55:35)

zdravo

prosim napišite kak dober recept,kako naj pripravim goveje zrezke!

Pa da je bolj hitro narejeno.

Hvala in lp




TONČI. -> RE: GOVEJI ZREZKI (31.5.2006 9:58:04)

Potolči jih, posoli in daj pečt. Najprej zapeči po eni strani, predno jih boš obrnila jih pa namaži malo z senfom. Popeči še na drugi strani, dodaj malo vode ( če jo je pa dost pa ne) in imaš gov. zrezke v omakci. To ti je najlažje in najboljše. Tako delam jaz.




Anonimen -> RE: GOVEJI ZREZKI (31.5.2006 10:11:21)

Na hitro popečeš  potolčene zrezke iz obeh strani na malo maščobe, nato jih vzameš iz posode. V posodo daš na drobno narezano čebulo in jo pražiš, da se spusti. Nato dodaš zrezke in vse skupaj zaliješ z vodo. Dodaš začimbe, papriko, paradižnik - po želji. Kuhaš precej dolgo, da se meso zmehča. Kakšno uro jih jaz. Na koncu dodam moko, zmešano v vodo, ali pa žlico jedilnega škroba za zgostitev omake.




CIPRESA -> RE: GOVEJI ZREZKI (31.5.2006 10:24:36)

Jaz najprej popečem po obeh straneh (prej osoljene) zrezke pa ne na visoki temperaturi da niso zažgani ampak le toliko da dajo od sebe že malo vode. Potem jih vzamem ven in dam notri moko ter jo toliko časa mešam v ponvi da postane malo rjavkasta. Nato pa vlijem čez MRZLO vodo da se vse moka razpusti in nazaj zložim zrezke, malo posolimin dodam še začimbe. Potem se pa kuha na nizki temperaturi kar nekaj časa (mi imamo radi mehke da se razpustijo).

Taki goveji zrezki so mi najboljši.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




cukerček -> RE: GOVEJI ZREZKI (31.5.2006 11:11:42)

Jaz jih najprej potolčem z obeh strani posolim popopram, malo namažem z vegeto in gorčico. Nato v posodi spražim na drobno narezano čebulo in ko se spraži dam not zrezke ter jih malo spečem na vsaki strani. Če ne spustijo dovolj vode  jo malo dolijem. Nato pustim, da se zrezki počasi dušijo. Ko so skoraj končani dodam pelate, gobice in jih dokonca zdušim. Da se omaka zgosti naredim potep iz vode in moke ali pa dodam kislo smetano.
mnjami




Seven* -> RE: GOVEJI ZREZKI (31.5.2006 11:22:59)

Od mesa kuham le perutnino, pa se to zelo redko. Tako da ti tezko pomagam.. Zivali se mi smilijo...




petra a -> RE: GOVEJI ZREZKI (31.5.2006 11:25:33)

men je šlo pa vedno na živce delat zrezke v omaki...če sem delala v navadni posodi, so bli trdi...če sem delala v ekonom loncu, so se mi velikokrat zapalil...zdej pa naredim takole...

naredim govejo juho (z zrezki), pol pa samo naredim še omako-čebula, paradižnik, veliko česna, peteršilj in malo vegete ter knorr kocke, na koncu pa še zgostim in to je to...in imam dvojno korist




srki -> RE: GOVEJI ZREZKI (31.5.2006 12:57:11)

Najprej jih potolčem, posolim, malo popopram in jih namažem z gorčico. Dam v posodo, da se malo razsolijo, dodam tudi malo strtega česna. Nato pa jih dušim, da spustijo sok in so tudi bolj mehki.




Stran: [1]