|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj so se začeli plaziti oz. kobacati?
30.5.2006 20:11:48   
Anonimen
Pozdravljene mamice! Bom kar anonimna in se zaradi tega že vnaprej opravičujem, ampak ker ta forum uporablja še nekaj mojih znank, ki se hvalijo s tem, kako so njihovi otroci pravi mali gimnastičarji in mali geniji, se ne bi rada izpostavljala. Zanima me, kdaj so se začeli plaziti vaše sončice in sončki? Je to kaj vplivalo na to, da so prej shodili? Lep večer!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj so se začeli plaziti oz. kobacati?
30.5.2006 20:15:43   
sjug
Moj mali buda bo star deset mesecev, pa se komaj pričenja plaziti. To pomeni, da gre največ ritensko pa tudi že naprej, ampak še po trebuščku. Ima pač svoj tempo razvoja. Sestrina dva meseca starejša je pri tej starosti že kobacala, se sama vsedla in vse živo, kot praviš akrobatka. Je odvisno od teže in karakterja dojenčka. Sem pa zato toliko bolj vesela vsakega napredka user posted image .

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2006 20:17:51   
Dejča
Nazaj pri 7, naprej pa pri 10 M.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2006 20:19:17   
rija
Anonimna,

kot prvo, nehaj poslušati vse hvalisajoče mamice, katerih otroci so vedno ah in oh in sploh.

Vsak začne neke stvari delat, ko mu je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2006 20:21:41   
TONČI.
moj 7.5m star user posted image  se še ne plazi ne naprej in ne nazaj. Vendar se zelo kotali. Pride do vsake stvari vendar s kotalenjem na vse strani. Pri otroku je važno le to da je zdrav, druge stvari se bo že enkrat naučil. Ko gredo otroci v šolo so si že zelo enakopravni v vseh pogledih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2006 20:24:50   
PBJ
Star je bil 8 mesecev in 12 dni, ko je začel plaziti ... sedaj je star 10 mesecev in 16 dni pa hodi ob opori (ob omarah, sedežni, ob steni) in zelo spretno plazi. Ga pa nič ne vodimo za roke - shodil bo, ko bo njegov čas, v nič ga ne silim.
Eni otročke tako radi vlačijo za roke, da se potem hvalijo okoli, kako hitro so shodili ... Meni je napomembneje to, kar je dobro za otroka.

Če otroka začnemo samo postavljati na noge, lahko fazo plazenja preskočijo, kar pa ni dobro za njegovo hrbtenico, kasnejšo držo ...
Najpomembneje je, da je otrok čim več na tleh in s tem spodbujamo njegovo željo po premikanju, raziskovanju, odkrivanju.

user posted image

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2006 20:51:05   
A-N-J-A
pRI 5,5 mes se je zažela puzat(po trebuščku vlečt naprej),pri 7 mes je šla po vseh štirih kot nora,pri 10 mes naredila prve korake,zdaj je stara 12 mes in samo tečeuser posted image .
Ja naša je bila kar hitra in mi včasih kakšna mamica reče blagor teb k ti že hod.Jaz pa rečem blagor teb,k je še pri mir in lohk vsaj kavico spiješ v miruuser posted image .
Ne sekiraj se ,vse še pride!

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
30.5.2006 21:03:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu A-N-J-A)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.5.2006 21:05:35   
jankobananko
začel se je palzit po trebuščku pri skoraj 8-ih mesecih, in to počne še danes pri 10-ih. Na kolena se samo postavi, pa miga naprej-nazaj, hodi pa nikoli. Se je pa v zadnjega pol meseca začel dvigovat ob opori, prej se več kot do kolen ni zriniluser posted image   očitno potem ni ravno nek atlet, je pa zdrav, vesel in samo moj!

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2006 21:16:13   
mia-2
Naš user posted image se je začel plaziti pri malo več kot 10 mesecih, shodil pa je pri 12 mesecih in 2 tednih.

(odgovor članu jankobananko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2006 21:18:53   
lelaval
Moja bo čez slaba 2 tedna star 1 leto in še ne plazi in ne hodi.  user posted image  Preobrat iz trebuščka na hrbet pa je osvojila komaj mesec nazaj. Zdaj pa ga že dobro obvlada. Pa se s tem ne obremenjujem. Če ne plazi - ostanejo hlačnice cele user posted image , če še ne hodi, pa jaz ne rabim venomer letat za njo user posted image .  Tako - sem ti navedla tudi dobre strani nenapredovanja. user posted image
Vsem, ki se hvalijo, kaj njihovi otroci že vse znajo, pa povej, da je vsak otrok osebnost zase, kar pomeni, da smo si (oz. so si) različni in se tudi temu primerno različno razvijajo in napredujejo. Ko bo čas, bo tudi tvoj otrok shodil, spregovoril,... Nenazadnje tudi v šoli vsi ne osvojijo naenkrat učne snovi. Ali pač?

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu jankobananko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2006 21:20:37   
tulip
Plazit - se z rokama potegnit naprej- pri 9 mes, prej se je le kotalil v vse smeri.

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2006 21:28:02   
Anonimen
Plazit se je začel na dan, ko je bil star pol leta. Zdaj ima 6,5 mesecev in še ne sedi samostojno (par sekund že), v vozičku sedi brez problema, se pa že fajn postavlja na nogice in stoji par sekund.

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
30.5.2006 21:36:15   
Jessy
Najprej je treba povedati, da so deklice običajno nekoliko hitrejše pri tem in da se razvijajo različno hitro, vsekakor bodo pa vsi znali hoditi - eni prej, drugi pozneje.

Naša se je začela najprej kotaliti povsod in to je bil njen način premikanja pri 6,5 mesecih, pri 7. mesecih se je začela postavljat na vse štiri in se je samo zibala kakšnih 14 dni, potem se je premikala nazaj in pri 8. mesecih je pogruntala, kako se gre naprej. Pri 8,5 mesecih se je začela postavljat na vse 4 tako, da je stegnila nogice in rito v zrak in čez 14 dni se je dvignila tudi na noge ob opori. Pri 9. mesecih pa se je začela premikati ob opori in to počne tudi danes. Zadnje dni se prime tudi svojega avtomobilčka in ga potiska pred seboj, ona pa hodi.

Vse to je delala spontano. Je pa res, da smo jo pri dveh mesecih preselili na tla in od takrat naprej je samo na tleh. Ležalnik je služil izključno za hranjenje, stajca pa ene 10x za nekaj trenutkov, ko sem mogla nujno kaj narediti.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.5.2006 21:42:08   
Anonimen
Pri dobrih 10-ih mesecih se plazi v stilu "delfinčka".
"Hodi" ob kavču.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
30.5.2006 22:29:34   
benika
Plazit se je začel pri slabih 7. mesecih, 3 tedne kasneje pa se je postavil na noge.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
30.5.2006 23:34:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
31.5.2006 7:49:38   
Špacka

Pri 8 mesecih se je začela plazit in postavljat na nogice, najprej v svoji posteljici, nato pa ob vsaki opori.
Čez par dni bo stara 15 mesecev in je shodila pred dobrim tednom, s tem da ji hoja ni preveč všeč, ker je po vseh štirih hitrejša.   

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.5.2006 9:06:12   
*goldfish*
IZVIRNO SPOROČILO: A-N-J-A

pRI 5,5 mes se je zažela puzat(po trebuščku vlečt naprej),pri 7 mes je šla po vseh štirih kot nora,pri 10 mes naredila prve korake

Kot če bi opisala našega malčka Luka!

< Sporočilo je popravil mana_t -- 31.5.2006 9:07:44 >

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.5.2006 9:07:51   
Anonimen
Mene pa zanima zakaj se mame ne bi smele hvaliti s svojimi otroci. user posted image  Vsaka mama je na nekaj ponosna oz. vsaka se je že ali se pa bo z nečim pohvalila in če jaz rečem in ga pohvalim vsa ponosna, da se je začel plaziti pri 6. mesecu, zakaj sem potem hvalisava in "ah in oh in sploh"?

Po drugi strani se pa nekateri hvalisajo kako so kupili svojim otrokov vozičke za 250 jurjev (ki jih mimogrede v slabem vremenu ne upajo peljati ven in jih imajo samo za poletje, za slabo vreme pa nabavijo še 2 druga...), kakšna stanovanja imajo, koliko denarja odštejejo za to brezvezno in ono brezvezno stvar in če poveš, da je to snobovsko, ti očitajo, da je pač to slovenska zavist.user posted image

Tako bom rekla eni otroci so hitrejši drugi ne. Veliko je odvisno od tega koliko se z otrokom ukvarjaš, handling novorojenčka in veliko od genov.  Tudi mojega otroka je kot 2 mesečnika pri kravicah vleklo na eno stran. Zakaj? Ker smo ga vsi dvigovali samo z ene strani in ker smo ga vsi nosili na eni strani. Potem sem pa rekla stop in vsakemu, ki ga je želel nositi ali dvigniti razložila, kako ga naj nosi. Pa so me čudno gledali in mislili, da sem z Marsa. Ja, zato pa se zdaj tako lepo razvija in je fajn napreden. Isto je glede uvajanja hrane. Tisoč ljudi, tisoč čudi.

Jaz mislim, da morajo mamice poslušati in opazovati svojega otroka, saj one najbolj vejo kako z njim in se ne obremenjevati kaj porečejo drugi. Če se še ne plazi zdaj, se bo pa malo kasneje. Mogoče bo pa prvi začel govoriti ali pisati in se boš lahko takrat pohvalila z njim.

Če se nekdo hvali, da se je začel že pri 5. plaziti, bi ga jaz vprašala, ja kaj ste pa počeli, da je tako hiter? Ali pa včasih berem , kako nekaterim uspe odpraviti dudke, jih navaditi na kahlico v zelo kratkem roku. To za mene ni hvalisanje ampak izziv. Pridno beležim vse primere in finte kako in kaj, mogoče bo pa mojemu tudi ratalo v tako kratkem roku.

No zdaj pa me napaditeuser posted image

(odgovor članu Špacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
31.5.2006 9:38:26   
MajaPRO
Naš je začel plaziti pri 8 mesecih (pri 7m se je postavil na vse 4 in ze zibal naprej-nazaj), malo pred 8. mesecem pa se je znal iz položaja na vseh štirih sam usesti in naredil prve "korake" naprej po vseh 4. Pri 8,5 mesecih se je ob fotelju (in drugih oporah) dvignil na noge in na tej točki smo še danes (stari 9,5 meseca). 

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.5.2006 9:54:08   
kati*
naš Luka je ravnokar dopolnil 8 m, pa ni ne duha ne sluha o plazenju ... smo bili enkrat tudi na posvetu pri fizioterapevtki (ne zaradi plazenja) in je rekla, da je z Luko vse OK; da je precej velik in težak za svojo starost in tudi očitno precej "ziheraš" , naj pričakujemo, da bomo še čakali na plazenje. Sicer pa na nogicah kar lepo stoji ob opori, a ga ne spodbujamo.

lp, K

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.5.2006 11:02:44   
Minka Pobalinka

Anonimna.. se povsem strinjam s tabo..

Zdi se mi, da nekatere mamice prav forsirajo svoje otroke. Prav v vsem MORAJO biti prvi.. prvi morajo dobiti zobke, prvi morajo plaziti, prvi morajo shoditi.. Če je že pri dojenčkih tako me zanima kaj šele bo?? Bodo morali biti prvi in najboljši v vsem, da ne bodo razočarali svoje matere?? Tako se po moje vzgajajo zafrustrirani otroci.

Moj otrok je zame osebica zase.. ima svoje zmožnosti, svoje potrebe in svoje želje.. jaz sem tu, da mu pri tem pomagam in ga podpiram na njegovi poti do odraslosti.

Torej ko bo pokazal voljo do česarkoli mu bom 1000 % stala ob strani in ga poskusila usmeriti in podpirati v NJEGOVIH željah in načrtih.. Pa naj bodo to prvi koraki, hobiji ali pa izbira poklica..

Otroci so si različni, kar je razvidno tudi iz odgovorov mamic...

pa brez zamere.. user posted image

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.5.2006 14:26:58   
katarina2004
Naš se je začel puzati tam okoli 8 meseca in pol. Sedaj pri 11-ih ( no čez 12 dni bo pihnil prvo user posted image ) pa že skoraj sam stoji tudi par korakov mu je uspelo narediti. Hodi pa že, če ga držiš za rokice. Vse je začel sam od sebe...nikoli ga nisem v nič forsirala in se ne obremenjevala...Jaz pravim vse ob svojem času...

lp!

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.6.2006 0:51:27   
Pajaca
Pajacka se je začela plazit pri 5.5m, pri 7 je že stala ob pohištvu, shodila pri 11.5m....

Pajacek se že premika naprej pa ima skoraj 6m.

Prijateljičina hči je shodila pri 9m pa se prej niti 5cm ni premaknila.

Plazenje in hoja nista povezani, eni grejo lepo po vrsti, eni kaj prehitijo.... vsak po svoje. Po moje bi hči prej začela hodit, sam zakaj pa če je itak povsod pršla po vseh 4..... ni blo potrebe znat hodit.

(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?