katis -> RE: Dan OH (30.5.2006 13:21:22)
|
Zdravo! PICA: testo + paradižnikova omaka (omaka od pelatov+ malo gorčice + origano + sol) nato pa gor zložim, kar imam pri roki (pelate, bučke, jajčevci, olive, papriko, gobice, artičoke...+origano) + običajno posujem še s česnom ali pa po pečeni dam malo tržaške omake. Včasih na pečeno naložim še malo rukole... TESTENINE: 1. AL OLIO na olivnem olju zarumenim česen (in morda malce vegete) in nato v ponov stresem testenine in premešam 2. PARADIŽNIKOVA OMAKA na olivnem olju prepražim česen posut z vegeto, nato dodam pasirn paradižnik ali mezgo iz tube, dolijem malo vode in pustim, da prevre. Nato stresem notr testenine in premešam. Včasih posujem še z origanom ali peteršiljem 3. GOBOVA OMAKA prepražim čebulo in česen na malo olivnega olja in vegeti. Ko zarumeni, dodam gobice ter začimbe (origano ali majaron ali timijan ali koper ali kako mešanico). Včasih dodam še malce paradižnika in prevrem ter pustim skoraj povreti. 4. ZELENJAVNA OMAKA prepražim čebulo, dodam zelenjavo po želji, dodam paradižnik in začimbe, ter malce zalijem in pustim povreti skoraj do konca 5. PAPRIKA OMAKA na malce olivnega olja in česna prepražim na koščke narezano zeleno papriko, dodam malce pradaižnika in vode, ter malce gorčice + začimbe, pustim da povre skoraj do konca... Kečapa ne uporabljam (preveč sladkorja v njem) ampak le pasirani pradaižnik (in morda mezgo iz tube) Omak nikdar ne gostim z moko ali čim podobnim, temveč le prevrem in pustim povreti skoraj do kraja, tako da se zgosti že zaradi lastnih sokov. Lahko pa bi recimo pol omake tudi spasirala s paličnim mešalnikom in jo zgostila na tak način... Sem (bila) pri bombah, mi je zelo lepo uspevalo in bom še kako rundo ponovila. JEdla nisem nikdar enolične ali puste hrane. Lep pozdrav in dober tek
|
|
|
|