Dan OH (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


ŽELJA -> Dan OH (30.5.2006 12:14:21)

Pozdravljene.

A mi lahko napišete kaj jeste na ta dan. Ampak natančno. Recimo Pizza, kakšna, kaj vse date gor, al pa recimo široki rezanci z omako, kakšno omako. Kako jo pripravite?

Hvala v naprej, bom ful hvaležna.




ŽELJA -> RE: Dan OH (30.5.2006 12:19:07)

Mislm, ne me narobe razumet, ker sem že vse poste prebrala za ideje, pa ne štekam ko napišete : slastna pica! Ne morm vrjet da mislite testo+ kečap, kar naj bi bilo dovoljeno. Vrjetno mate mal dodelano pico.




*pepelka* -> RE: Dan OH (30.5.2006 12:22:08)

Vrjetno mate mal dodelano pico.


Jaz sem si jo dodelala kot ti temu praviš še z zelenjavo npr. paprika, paradižnik, čebula, gobice, pa seveda začimbe

Za testenine pa sem si pripravila zelenjavno ali pa gobovo omako




dulcinea -> RE: Dan OH (30.5.2006 12:48:35)

Jaz sem si pico delala s paradižnikovo omako, gor pa vse sorte zelenjave.
Testenine pa tud s paradižnikovo omako. Pa seveda povsod začimbe. Malo poskušaj ap boš že našla pravi okus.

LP, D




CosmoGirl -> RE: Dan OH (30.5.2006 13:12:05)

Se podpišem pod oba posta. Ustvarjaj. Ampak kar se zelenjave tiče. [sm=smiley2.gif]




katis -> RE: Dan OH (30.5.2006 13:21:22)

Zdravo!

PICA:
testo + paradižnikova omaka (omaka od pelatov+ malo gorčice + origano + sol) nato pa gor zložim, kar imam pri roki (pelate, bučke, jajčevci, olive, papriko, gobice, artičoke...+origano) + običajno posujem še s česnom ali pa po pečeni dam malo tržaške omake. Včasih na pečeno naložim še malo rukole...

TESTENINE:
1. AL OLIO
na olivnem olju zarumenim česen (in morda malce vegete) in nato v ponov stresem testenine in premešam
2. PARADIŽNIKOVA OMAKA
na olivnem olju prepražim česen posut z vegeto, nato dodam pasirn paradižnik ali mezgo iz tube, dolijem malo vode in pustim, da prevre. Nato stresem notr testenine in premešam. Včasih posujem še z origanom ali peteršiljem
3. GOBOVA OMAKA
prepražim čebulo in česen na malo olivnega olja in vegeti. Ko zarumeni, dodam gobice ter začimbe (origano ali majaron ali timijan ali koper ali kako mešanico). Včasih dodam še malce paradižnika in prevrem ter pustim skoraj povreti.
4. ZELENJAVNA OMAKA
prepražim čebulo, dodam zelenjavo po želji, dodam paradižnik in začimbe, ter malce zalijem in pustim povreti skoraj do konca
5. PAPRIKA OMAKA
na malce olivnega olja in česna prepražim na koščke narezano zeleno papriko, dodam malce pradaižnika in vode, ter malce gorčice + začimbe, pustim da povre skoraj do konca...

Kečapa ne uporabljam (preveč sladkorja v njem) ampak le pasirani pradaižnik (in morda mezgo iz tube)

Omak nikdar ne gostim z moko ali čim podobnim, temveč le prevrem in pustim povreti skoraj do kraja, tako da se zgosti že zaradi lastnih sokov. Lahko pa bi recimo pol omake tudi spasirala s paličnim mešalnikom in jo zgostila na tak način...

Sem (bila) pri bombah, mi je zelo lepo uspevalo in bom še kako rundo ponovila. JEdla nisem nikdar enolične ali puste hrane.

Lep pozdrav in dober tek




Stran: [1]