bambus na terasi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

balaena -> bambus na terasi (30.5.2006 8:40:22)

zadnjič sem na BBC-ju v eni oddaji videla, kako so dajali bambus na teraso. v loncih, seveda. in zdaj bi ga tudi jaz imela, ker je s strani tak smotan pogled na cesto, pa bi eno višjo stvar tja dala. no, pa ne vem, najbrž mora biti to posebna vrsta bambusa, da raste v posodi? ali kdo pozna? v moji enciklopediji vrtnih rastlin namreč nič ne najdem.

BLAŽIKA -> RE: bambus na terasi (30.5.2006 9:35:26)

Meni je bilo rečeno da palico bambusa ko spusti korenine komot vsadim v lonec. Tega še nisem storila tako da ti nevem povedat kako bi se razvijal pomojem pa če bi imel dovolj vlage zelo lepo in hitro. Jaz še imam mojega v vazi bom pa ga morala počasi vsadit ker ni več prostora v vazi tako velike korenine ima. Probaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: bambus na terasi (30.5.2006 9:46:46)

bambus MORA biti  v lonu zato, ker sicer naredi TAAAAAKE korenine, tako se razraste, da se ga nikoli več ne znebiš, pa če počneš ne vem kaj - puliš, koplješ, zatiraš - povsod ga imaš polno. zato OBVEZNO v lonec. pa še vsak gotovo ni primeren, ker gredo korenine skozi.

rija -> RE: bambus na terasi (30.5.2006 10:14:22)

Jaz imam tak bambus, kupljen pa je na vrtnariji. Pa obvezno ga moraš omejiti: bambusove korenine rastejo vodoravno, zato ga je potrebno vsaj s strani omejiti, najbolje z neko pločevino. Sicer kot je napisala splišni, se ga ne boš rešila.
Jaz ga imam v lončkih, pa je visok že 2,5 m in rase kot zmešan.

balaena -> RE: bambus na terasi (30.5.2006 22:10:05)

no, saj ravno zato, ker se mi  je zdelo, da se rad prever razraste, sem bila v dvomih, ali bi sploh bil zadovoljen z malo prostornine v loncu.
rija, ali se je tebi tudi kaj zgostil, ali samo v visino raste?

no, hvala za odgovore, bom sla pogledat v vrtnarije!

rija -> RE: bambus na terasi (30.5.2006 22:40:28)

Ne, ful se gosti. Zdaj ko se je navadil na novo okolje. Pa ogromno vode rabi. Jaz mojemu dam vsak večer vsaj liter vode...če ne dobi dovolj vlage, se mu listi kar zvijejo.

balaena -> RE: bambus na terasi (31.5.2006 9:20:21)

no, super, pa podatek o zalivanju tudi, bi se mi najbrz hitro posusil, ker nisem vedela, da toliko vode rabi.
hvala se enkrat!

lpb

Stran: [1]