Marmelada (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sezam -> Marmelada (29.5.2006 19:12:12)

Ker prihaja čas svežega sadja - bližajo se jagode, me zanima če katera kuha marmelado. Jaz sem skuhala slivovo, vendar s kar precej sladkorja [image]http://forum.najnaj.si/images/smiles/018.gif[/image]. Pa me zanima za kak dober recept, s čimmanj sladkorja in po možnosti brez raznih želatin ipd.

[image]http://forum.najnaj.si/images/smiles/Happy.gif[/image]




al1* -> RE: Marmelada (29.5.2006 21:40:46)

Jaz je vsako leto skuham kar nekaj: višnjevo in malinovo, včasih še ribezovo. Ampak jaz kuham kar z želinom in sladkorjem. Imam pa eno knjigo Čar marmelad, kjer so vsi recepti brez želina. Baje pa je zelo dobra tudi slivova pečena marmelada, ki je brez sladkorja. Mogoče bom letos poskusila narediti tudi to.




dulcinea -> RE: Marmelada (29.5.2006 21:58:27)

Baje pa je zelo dobra tudi slivova pečena marmelada, ki je brez sladkorja. Mogoče bom letos poskusila narediti tudi to.


Kako se pa to naredi? Jst bi tud kaj brez sladkorja skuhala. Ker po montiju nč cukrčka ne jem. A se ti da napisat recept. Po mojem bi ti bla vse montijevke hvaležne. Pa še ful sliv imamo pri hiši...

Hvala, D




Anonimen -> RE: Marmelada (30.5.2006 9:15:33)

Kako skuham slivovo marmelado.
Najprej z malo sladkorja,ne maramo preveč sladke marmelade.
Namesto želina pa poberem vse pečke sliv,jih zavijem v gazico in dam kuhat zraven v lonec.Naravni strjevalec so pečke,ker vse bujejo pektin.V starih časih ni bilo želinoa kako mislite,da so vaše babice strjevale marmelado?
S pečkami.




fricka -> RE: Marmelada (30.5.2006 10:37:33)

Jaz kuham ogromno marmelade. Z malo sladkorja in sigurno strjena bo taka:

1 kg sadja razkoščočiš
1/2 kg - 1 kg sladkorja (jaz ostajam nekje na sredi)

Pustiš stati kakšno ro, nato kuhaš na ognju med mešanje cca 20- 30 minut- naj kar močno vre. Pusti malo stati in dodaj 1/2 limonine sok in še enkrat hitro zavri. Vroče zlij v kozarce. Zaradi male količine sadja je potreben razmeroma majhen čas kuhanja. Če pa dodaš še jabolko med sadje, je marmelada sigurno trda.




fricka -> RE: Marmelada (30.5.2006 10:38:52)

Pa dobra je tudi iz kombinacije pomaranč in banane.




dulcinea -> RE: Marmelada (30.5.2006 13:52:11)

Upam, da mi Ali1 odgovori. Ker jst bi brez cukra to naredila.

A mislite, da bo dobra marmelada, če jo skuham jeseni iz sliv pa brez sladkorja pa da dam not kuhat koščice, kot pravi Neva?

LP; D




al1* -> RE: Marmelada (30.5.2006 16:33:37)

Recept sem prebrala na monu, na forumu Hujšanje.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=93&i=54062&t=54044#reply_54062

Bom letos verjetno preizkusila.




Stran: [1]