tulip -> RE: kako naprej? (29.5.2006 14:41:43)
|
Draga mamica! Najprej čestitam za punčko in vama želim polno lepih skupnih trenutkov še naprej.! Meseci po porodu so zelo zahtevni tako fizično kot psihično, sploh če se stvari ne odvijajo kot si želimo da bi se. Temu marsikdaj pripomorejo še dodatne "spodbude" iz okolice, ko te hote ali nehote kritizirajo, dajejo občutek slabe vesti in ti jemljejo pogum... Kaj hočemo, nekateri to dobronamerno počnejo, zdravnica ima neke standardne tabele, po katerih naj bi se razvijali otroci, a saj nismo vsi enaki! Tudi meni je moja mama redno govorila, kako je treba dojenčku dati stekleniočko, da ne spi ponoči ker imam premalo mleka itd.. Vendar ima moj fantek zdaj 10 mes in se še vedno dojiva, saj sem vztrajala in delala tako, kot se je zdelo meni prav! Tak je tudi moj nasvet tebi: delaj tako kot meniš da je najbolje za tvoje dete, saj jo ti najbolj poznaš in ne meni se preveč za strašenja in pametovanja iz okolice! Važno je, da je razvoj enakomeren in je punčka zdrava in zadovoljna! Prijateljev fantek ima pri 1letu 8,5kg, pa nihče ne pravi, da je kaj narobe! Potrudi se z dojenjem, pa čeprav mogoče ne bo polno, za več mleka poskusi več počivat, jej in predvsem veliko pij, kupi čaj za dojenje, če bo kaj pomagal in skušaj biti sproščena! Pristavljaj pikico bolj pogosto, lahko vama bo uspelo, a najprej moraš sama to verjeti! Če pa le ne bo šlo, pa ji brez slabe vesti daj adaptirano mleko, stisni jo k sebi in imej jo rada tako kot jo že imaš! Kljub temu boš dobra mama in punčka bo to vedela, zato le pogumno, mala rabi zadovoljno mamo, [sm=smiley2.gif]glavo gor in ne daj se!!![sm=smiley32.gif] Srečno!
|
|
|
|