Marogica -> RE: vprašanje (30.5.2006 23:36:51)
|
Delodajalec dobiva "bonbončke" na različne načine. Včasih so bili plačani prispevki za to osebo, ki so se zmanjševali (najprej 100%, potem 75,..-se ne spomin točno). sedaj, nekaj let pa delodajalec dobi denar in to nkazan na njegov račun med 1-2 mio. Vendar je pogoj, da zaposli osebo za najmanj 24 mesecev, podpisat mora dve bianco menici in še kar nekaj stvari, sem tudi pozabila. Denar je v bistvu res namenjem za delavca, vendar kakor gledaš, je pa tudi neke vrste stimulacija, da se jemljejo ljudje iz zavoda. Kerensa, zate najbrž delodajalec ni dobil ničesar, ker je to odvisno od meseca do meseca. Zavod dobi na razpolago določen denar za to "stimulacijo" , vendar ne ve, koliko ljudi se bo iz ZAvoda v 1 letu zaposlilo. Torej če se v kakšnem mesecu ali pa tudi večih zaposli več ljudi, kot je ZAvod povprečno računal, se lahko zgodi, da denarja zmanjka in pač izvisiš. NAslednji mesec pa je lako že čisto drugače. Tako se meni že tudi zgodilo. Kako pa je sedaj ne vem, grem pa na ZAvod ta teden, pa upam, da bom dobila konkretne in "sveže" informacije. SE pa mi zdi, da je tako, kot je napisala BLAŽIKA, vsaj tako sem slišala, vendar ne iz prve roke. Bomo videli. Pa še to Kerensa, kako naj delodajalec zate dobi denar, če te nima prijavljenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|