|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nenormalen strah pred porodom
29.5.2006 9:17:00   
Anonimen
saj že naslo vse poveuser posted image
ko sem šla prvič rodit sem imela peklenske muke, rojevala sem 19 ur, so bili popadki in jih ni bilo,...pol so mi predrli mehur mi je bilo slabo kouser posted image , bruhala na vse strani, pol umtni popadki, od začetka delovalo pol spet nič, pol so mi hčero noter z roko obračali ker ni bila pravilno obrjena za porod, pol mi je ena ful močna babica prtitskala hčero ven tako da mi je skoraj rebra polomila, skratka GROZA, dobila sem že toliko zdravil proti bolečini da sem bila omamljena in niti nog nisem mogla več narazen držat niti malo sodelovat,....user posted image user posted image user posted image
ko se spomnim me kar zmrazi
ampak res in sem rekla nikoli več in to samo zaradi poroda
sedaj z leti pa je me je želja po otroku premagala in sedaj sem ponovno noseča skoraj 2 meseca in sem ZELO srečna vse dokler se ne spomnim da bom mogla rodit IN TEGA ME JE NA SMRT STRAH, ne želim spet doživet tega kar sem pr 1 porodu, ne bi rada šla rodit z ea, saj baje ni čist zanesljiva, pa nočem se na nekaj zanašat pol pa nič iz tega, pa cr tud ne bi šla, saj se mi zdi to tako pač da če ni nujno pač ni
saj vem boste rekle kak je šlo not bo pa še ven, jaz to dobro vem, pa vendar se ne morem otrest tega straha ki je že sedaj tako ZELO prisotenuser posted image user posted image user posted image user posted image
nevem a mi lahko kaj svetujeteuser posted image user posted image
aja bil je partner pr porodu in če njega ne bi imela ob sebi nevem kaj bi bilo, ko mu sedaj omenim kako grozno me je strah pa reče boš že, JA SAJ JAZ TO VEM DA BOM MOGLA ,pa vendaruser posted image user posted image
NI PA MI ŽAL DA SEM ZANOSILA
in ker vidim da že malo kompliciram bi vas vprašala če mate kakšen pameten nasvet kako se naj lotim poroda
hvala in lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nenormalen strah pred porodom
29.5.2006 9:24:31   
pinkiponki
Pomagati ti na žalost ne znam, lahko pa samo povem, da me dajejo isti občutki. Sem imela namreč tudi precej naporen prvi porod in me je sedaj drugič fuuuuul bolj strah. Jst poskušam čim manj na to mislit, bom počakala do zadnjega meseca pa se bom takrat obremenjevala...pa še s tem se mal tolažim, da ni vsak porad enak. Boš vidla, pri tebi je bilo tako hudo, da bo drugič definitivno lažje!!! Jst pa tudi nekako upam, na najboljše - čeprav sem tudi prvič!!

Srečno!!!

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.5.2006 9:25:52   
KODA
Jaz sem imela obakrat carski rez.
Tadrugič me je bilo tako strah,da sem večer pred elektivnim carskim rezom,kot satelit krožila okoli porodnišnice.Dragi,je pa z mano nabiral kilometrino.user posted image
Zato me je bilo strah,ker taprvič,nisem vedela,kaj me čaka.Tadrugič sem pa vedela v kaj se podajam.
Zato ker so mi v prvo dali tako narkozo,da še cel dan nisem prišla k sebi.
Ampak moja negativna pričakovanja so se razblinila,ko sem videla,kako je bilo v drugo,glede na prvo,vse drugače.Dosti bolje,sem vse prenašala.
Tako,da sem se po porodu znebila vseh strahov.Tako,če bi se zdaj odločila še za tretjegauser posted image ,me ne bi bilo pol tok več strah,kot v drugo.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.5.2006 9:42:26   
noe
Moja prijateljica je tud mela prvi porod katastrofalen(32 ur),ko pa je šla drugič je rodila v 40 MINUTAH. Uživajte še te mesece do poroda,nato pa napnite vse moči v to da bo šlo vse kot po maslu,lp

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.5.2006 9:58:05   
kaja11
Ne vem.... po moje pa narava svoje naredi. Večina nosečnic v 9m komaj čaka, da se znebi trebuha.... ravno včeraj mi je kolegica rekla, da ji je čisti vseeno če rodi sredi trgovine, samo da je konec tega.
Pa še nekaj....v drugo gre baje lažje. Meni so babice takoj po porodu rekle, da je dosti lažje ko je enkrat porodna pot narejenauser posted image . Jaz se na to zelo zanašamuser posted image

Boš videla, vse bo v redu.... samo nehaj se obremenjevati s tem.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.5.2006 10:12:51   
natalia
zdravo,

jaz mislim, da tudi gre drugič lažje. jaz sem tudi imela takšen porod, da sem rekla nikoli več, zdaj pa me že nekaj premaguje....

brez bolečin tako ali tako veš, da ne bo šlo, res pa je, da je porodna pot že "utrjena" in gre v drugo lažje. probaj si zrihtat ea, ampak pri tem pa tudi moraš biti odprta 3 cm(zame so bili ti 3 cm najhujšiuser posted image ).

najboljše, da osvojiš dihalne tehnike, malo pomeditiraj, in pomisli, kakšna nagrada te čaka na koncu!

pa dragi naj te čimbolj razvaja!!

srečno

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.5.2006 10:17:51   
soncek&luna
anonimna, tudi jaz sem po porodu rekla, da nikoli vec ne bom zanosila... sicer je bil porod razmeroma kratek, vendar je potekal brez protibolecinskih sredstev... sla sem rodit z EA, ki pa mi ni prijela user posted image ... potem pa mi tudi nic drugega niso dali... bolecine za umret, pa se sama sem bila pri porodu

samo bi zdaj, ce bi imela vse pogoje, takoj se enkrat zanosila in prezivljala tiste lepe trenutke v nosecnosti, ko cakas kdaj bos zacutil prve metuljcke v trebuscku, ko zaslisis srcek otrocka na pregledu, ko ga vidis na UZ in ko ga dobis v narocje takoj po porodu...user posted image

uzivaj v nosecnosti user posted image  in pojdi rodit z EA.... ce bom se kdaj noseca, bom definitivno sla ponovno rodit z EA

Mami, pika moja!

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.5.2006 11:04:54   
Naty*Taja
Poskusi se otresti strahu!!! Ta je največji sovražnik, ki povzroči, da vse le še bolj boli in ko se zaradi strahu zakrčijo mišice, gre vse bolj počasi. Poišči si pomoč glede tega kako se znebiti strahu!! Mogoče kaj iz alternativne medicine, kake knjige... karkoli, da boš z drugimi očmi pogledala na vse skupaj in bo veliko lažje! Sama sem sprobala kr med samim porodom - ko je prišel popadek, sem si ponavljala, da nič ne boli in je bilo res lažje! Seveda moraš to trenirat in seveda verjet, da ti  rata, tak kot je treba. Če si govoriš, v glavi ti pa brni kako fejst boli in da ni za zdržat, ti sigurno ne bo ratal!
Ena kolegica je hodila na akopunkturo (upam, da sem pravo  besedo uporabla user posted image ) in je rekla, da ji je ful strah pregnalo in je rodila v kratkem času, brez večjih bolečin, nič rezana... skratka, en dan po porodu, ko sem jo obiskala, je bila taka rožica, kot da nebi rodila.
Poskusi, sej škodit ti ne more!
Jaz grem tudi konec julija drugič v Rim, pa me ni niti malo strah!!Je šlo prvič kr hitro, me je pa ful raztrgalo in še rezali so me, sam ziher drugič ne bo tak, ker se mi zdi, da sem še kr mal "razmaknjena", tak da bo imel bebi itak več placa na poti ven kot prvi!user posted image  Ja, kot pravijo skor vse pred mano, je ponavadi definitivno hitrej in lažje, kot prvič, tak da nič bat!!

MONTIGNAC

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.5.2006 11:15:20   
Nitka
Ojla,

verjamem, da ti prejšnji porod pustil grenke spomine. Marsikateri je prvi porod terjal ogromno energije, prenašanja bolečin in preveč dolge muke.
Vendar poskušaj vse te spomine zbrisat, saj pravijo, da prvi porod je najtežji, ker telo še ni navajeno takega raztezanja. Vsak naslednji porod je krajši in lažji.
Tudi jaz sem prvič rojevala 18 ur in zadnjo uro sem rekla, da bom samo še eno uro vse skupaj prenašala, potem pa naj naprej delajo brez mene  (haha...); potem pa smo le rodili.
Zdaj pričakujem drugega in z veseljem ga bom pričakala.

Bodi močna in reci si, da težje kot je bilo, ne more biti in da bo tokrat veliko lažje. Če boš šla sproščena rodit, bo tudi porod lažje stekel, ker ne boš napeta in mišičevje bo bolj sproščeno user posted image Vse bo vredu!

Smeh je pol zdravja, veliko se smejmo z našimi otroci!
Trenerka fitnesa za pridobitev lepega zdravega telesa.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.5.2006 11:21:20   
bskrle
Ne vem, če je nenornalen, saj tvoj porod ni bil ravno standarden.
Povej to ginekologinji ali pa osebnemu zdravniku, da te napoti k ustrezni psihologinji, ki bi ti pomagala.
Verjamem, da po taki izkušnji rabiš dobro psihično pripravo na porod.

Sploh v prvem in zadnjem trimesečju, ko jeuser posted image  rada bolj čustveno labilna, je taka pomoč dobrodošla.
Pri meni so vse težave drugega poroda prišle na plano, ko sem bila na sistematiki s 3letno hčerko, ko so vprašanja o porodu in njenem poteku in vzgoji otroka.
Naj te ne bo strah narediti nekaj zase.
KAr korajžno!

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.5.2006 11:25:22   
Anonimen
PUNCE ZLATE STE, HVALA VAM ZA LEPE IN VZPODBUDNE BEDESE, saj vem da drugače kot da se psihično spravim k sebi ne bo šlo, pa vendar,...ŠE ENKRAT VAM HVALA

(odgovor članu Nitka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
29.5.2006 11:32:11   
polona2
Jaz sem podoben strah premagala z mislijo, da bom itak rodila z EA.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.5.2006 11:35:49   
Anonimen
Jaz pa imam mnenje, da pomoč psihologinje ne bi učinkovala tako, kot bi si želela. Potem težava nastane še večja, saj se mi zdi, da potem preraste že kar v nekakšno bolezen, kar pa lahko težavo še poslabša. Ne vem, če sem se prav izrazila.

Treba se je o tem pogovarjati, po možnosti s partnerjem, ki lahko največ pripomore pri porodu, poleg tebe seveda. Ne razmišljaj o tem preveč, ker bodo trenutki nosečnosti, ki so lahko tako lepi, šli mimo tebe. Veliko takih zgodb sem že slišala, pa so vse rekle, da je bilo v drugo veliko lažje. Tudi zgodba moje mame je podobna tvoji, tako da sem lahko še vesela, da sem takrat preživela. Pa me imela za mano še tri otroke in še bi imela kakšnega, če ne bi bilo zdravstvenih zadržkov.

Veliko poguma ti želim. Mogoče bi pomagalo tudi, če se vpišeš v kakšno telovadbo za nosečnice, ali pa na jogo za nosečnice. Tako da vsaj nekaj narediš za sebe, in seveda boš tako pomagala tudi otročku, ki čuti tvoj strah.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.5.2006 12:03:22   
TONČI.
Brez skrbi, ti raje zdaj uživaj. Verjemi da porod porodu ni enak. V drugo gra menda veliko hitreje in lažje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.5.2006 14:00:28   
Anonimen
Pojdi vsaj na predavanje o EA. Zakaj si ne bi olajšala, če ta možnost obstaja?

Verjetnost komplikacij pa je zelo majhna, mislim da bi bilo razmerje 1 proti vsi porodi v Slo v 10-ih letih, če bi vse ženske rodile z EA. Tako da je bistveno večja verjetnost, da se ti zaradi paničnega strahu že zdaj kaj zgodi.

Pa srečno! user posted image  user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.5.2006 16:35:02   
CAPA
Pozdravljene!
Vse pravite, da je v druge lažje... Predvidevam pa, na žalost, da to zame ne velja; jest sem sicer imela (umetne) popadke, odprta sem bila 8 cm, nakar so me nahitro odpeljali na CR, saj je imel moj user posted image  že premalo kisika v krvi. Vse se je izšlo ok. Je imela katera podobno izkušnjo? Kakšen je bil naslednji porod? Sem namreč v šestem mesecu nosečnosti in...

Lep pozdrav user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.5.2006 8:28:01   
Eviii
nej še jst svoj piskrček primaknem...
sem mama na novo (tri mesce). moj porod ni bil niti najmanj lahek. popadke sem imela skoraj 36 ur. celo noč sem šetala po oddelku in dihala (in seveda en cel dan). naslednje jutro sem šla v porodno. ob sedmih zvičir so me odpeljali v operacijsko na cr, ker sem se odprla samo za 4 cm. ker sem imela ea (to opcijo ti definitivno priporočam, pa nej drugi govorijo, kar hočejo), sem bila za cr takoj pripravljena. celo operacijo sem bila budna. okrevanje bi bilo zelo dobro, če ne bi staknila infekcije (to so pač možni stranski učinki operacije). ko sem bila na operacijski mizi, sem se tresla ko šiba na vodi. ne vem, zakaj. ker sem bla utrujena? ker me je blo strah? ker sem komaj čakala, da spoznam svojega otročka? vsega po malem...
bom šla še enkrat skozi vse to? definitivno JA!!! in to upam, da kmalu, seveda ko bodo zdravniki dali ok.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.5.2006 11:19:53   
Anonimen
te super vsi tukaj na rr, ki pišete tako pozitivne stvari
saj jaz sem tud že mislila da bi se šla pozanimat o ea, ampak ko sem pa brala da enim sploh ne prime pa me je kar malo strah se na nekaj zanašat , če pol ne bi delovalouser posted image user posted image
nekdo mi je napisal panični strah, ja pa še prav ima
saj drugače sem v življenju kar pogumna in tako samo kaj ko pa mam tak slabo izkušnjo za sebojuser posted image user posted image

(odgovor članu Eviii)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?