dekliščina in abraham (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

metaa -> dekliščina in abraham (28.5.2006 15:21:28)

LP.
Zanima me, če kdo ve za kakšno dobro popestritev na praznovanju Abrahama (moj očka) in pa dekliščine. A je kakšen fajn štos, "igrica"...
Vsak odgovor in nasvet mi bo pripel prav! Hvala.

Anonimen -> RE: dekliščina in abraham (28.5.2006 19:39:12)

Iz različnih forumov že kar nekaj časa pobiram razne ideje za igre. Tukaj ti kopiram ideje za igre, samo ne čudno gledat, ker so to samo odseki iz celotnih postov.

Upam, da ne bodo hudi, če ti svetujem, da še malo pobrskaj po forumu www.najporoka.com

Tam imajo kar nekaj idej, ki jih lahko uporabiš. Tudi pri poroki.

Anonimen -> RE: dekliščina in abraham (28.5.2006 19:39:50)

Pozabla kopirat:

BALONI Z NALOGAMI

Najbolj posrečeno se mi je zdelo tisto, ko so listke z različnimi nalogami dali v balone, te napihnili in z njimi okrasili dvorano. Potem je moral vsak svat izbrati in počiti balon, do polnoči pa opraviti izbrano nalogo - npr. prerokovati nevesti iz kart, ukrasti nevestin čevelj, zaplesati z ženinovo babico, kaj zapeti, vsako uro zakikirikati itd. Možnosti je veliko, vsaj za nekatere pa je bolje, da drugi svati ne vejo - nevesta namreč ne sme slutiti, da ji mora nekdo ukrasti čevelj. Meni ga je morala teta in jaz tega seveda nisem vedela, enkrat vmes je prišla k meni in mi rekla, da se ji zdi, da imam nogavice strgane čisto spodaj pri čevlju. Tako sem seveda snela čevelj, da bi pogledala, ona pa mi ga je uspela ukrasti.

UGANI, KAJ JE NA PLADNJU!

Nakar so mi zavezale oči....in mi na krožnik dajale "čudne" predmete. Saj sploh niso bli čudni, ampak z zavezanimi očmi, so pa na tip bili prav nagravžni (sveži list solate, gumi medvedek, sladka pena, zrno koruze iz konzerve, ......), in jaz sem morala ugotovit kaj to je.

FANTOVŠČINA

Bodoči ženin NI SMEL nič piti!!!! Oblečen v kmetico (predpasnik, štrumpantli, škornji, rutica ) je nosil na hrbtu pleten, star koš, poln pirov za "spremljevalce". In tako, !TREZEN!, je moral po megafonu peti pesmi, ene storkat povedat, da je "butl", ker se ženi "na burjo", itd. itd. Če ni prav povedal, je moral sredi ulice (pa še dež je padal), ob spremljavi harmonike, zaplesat s prvo na ulici, ki je to hotela! Pred svojim bivšim domom je moral mamici skuhati, na gorilniku, kavico!
V glavnem, šli so čez celo naše mesto in uganjali norčije. S tem, da je moral sredi mesta prodati 2 l mleka - 100 sit 2 dcl! ...Bilo je fino, no...Za spremembo ni bil takoj "mrtev"! Na koncu je mel tudi striptizeto in seveda se je na koncu nalil, ampak bolj po svoji želji...

DEKLIŠČINA

jaz sem bila pa na eni deklišni in smo kolegici pripravile kao nek "album" in ful stare fotke notri, na katerih je bila ona. Vsako fotko je morala opisati, pripovedovati kaj in kako je nastala. Če se je zmotila, je pila (malo!). Seveda je treba najti čim starejše in čimbolj nore fotke! Potem je mrala odgovarjati na neka vprašanja v zvezi s svojim zaročencem (ala kviz).
Za darilo je dobila več stvari in jih je dobivala med programom, če si je zaslužila! Je pa morala vsako darilo OTIPATI in uganiti kaj je! Morala je tudi, zavita le v alu folijo zaplesat ene 3 plese! Potem je morala pa še iz DAS mase oblikovati "zaročenčev ponos"!
Ko smo končale s programom, smo šle še malce ven...osebno bi raje ostala notri, a smo se seveda prilagajale kolegici, ki je praznovala! Deklišna je ostala, tako nam, kot tudi njej v ful lepem spominu!!
Je pa tako, da smo mi navajeni, da za deklišno/fantovšno VSE organizira priča oz. skupaj s kolegi! Razen seznam za povabljene poda "praznovalec"! Kolegi, priča, ... dajo in denar in najdejo prostor za zabavo! Ajoj, sem se razgovorila....

lahko ji date kake gospodinjske naloge, da se pokaže, če bo dobra mati in žena, lahko ji pripravite kviz, kako dobro pozna bodočega moža, lahko ji pripravite drobna darilca, uganke, pesem, ki jo bodo spomnili na določena skupna doživetja, lahko jo pošljete na ulice, pa naj zbere določeno število podpisov fantov, da se lahko poroči ... Naj napihne in obrije napihnjen kondom, brez da ga poči, ulovi z usti jabolko v škafu, polnem vode, napiše pesem o tašči, oblikuje najljubši del ženinovega telesa iz plastelina ... Možnosti je veliko , je pa res, da ni vse primerno za vsako nevesto ... ampak če jo dovolj dobro poznaš, ne bo težav. Kar oglasi se še!
.)Najprej sem morala zakuriti ogenj v kaminu
2.)potem speči koruzo na ognju in jo še pojesti....valda sm jo zažgala ;)))
3.)iz peska,maltita,vode in 3 ceglov sem morala sezidati hiško
4.)iz majhnih koščkov blaga sem morala sešiti kopalke in jih oblečt
5.)z zavezanimi rokami na hrbtu sm se mogla našminkat,...pol si pa pomagi kakor si lahko....rezultat je pa katastrofa,ravno zato teh slikic nočem dat sem gor ;)))) da ne govorim da sem bila po parih kozarčkih ker alkohola nisem ravno navajena presneto "dobre volje"
6.)previti v plenico sem morala igračo dojenčka z zavezanimi očmi,babe pa so mi pod nos molile čist tapravo pokakano pleničko fuj fej kok je smrdel
7.)zmešat sm si mogla coctail,na skrivaj pa so mi v eno steklenico nasule poper in jest sm mogla to spit,še dobr da sm bla že tok nafrzenkana da nč nism čutla
8).mogla sem pet...karaoke....čist taprav mikrofon....jaoooo pa moj posluh
9.)mogla sm kao plesat striptis na stolu,pa sm sam gate potegnila čez popek gor k sm mela glih ene take super elastične in hudiča je glih ena to ujela v fotoaparat,tko da imam danes to slikco doma v opomin da se to nikoli več ne ponovi.......grozzzzaaaa
10.)punce so naredile iz banane,smetane in dveh sliv......ne bom rekla kaj ;)))) .....in to sem mogla pojest.
11.)Za presenečenje pa so mi še pripravile še veliko škatlo kot darilo in v njej še več škatel.V vsaki je bilo darilce ki so ga še povezale v igro,sexi predpasnik,zakonske kocke,podvezica in seveda na koncu pinki umetni tič,ki je požel največ smeha.
12.)na začetku sem pozabla še povedat da so mi najprej dale en velik kos blaga bele barve ki sem si ga nekako morala natakniti na glavo da sem bila kot nevesta in to nositi do naslednjega dne.V tistem večeru sem ga sigurno 5x iskala,ker mi je nenehno dol padal.Ampak sej je bilo smešno.
kviz, kako se poznata bodoča ženin in nevesta (ženinu postavite vprašanja prej). Nevesto pa za vsak nepravilen odgovor kaznujte - pojesti kar ne mara,....
- previti dojenčka, montirati avtosedež
- speči kruh
- nekaj sešiti za bodočega moža - npr. boksarke
- oprati zamazano oblačilo

z nosom v moki streseni na pladnju poiskati prstan
- z zavezanimi očmi nalakirati nohte
- zbrati 10 etiket iz oblačil
- v lavorju polnem vode izvleči z usti jabolka ... na jabolkah so napisane črke in iz njih mora sestaviti svoj bodoči priimek
- prodati korenje starejši gospe za 100 SIT, kondom starejšemu gospodu za 400 SIT,...
- kako bi uspavala otroka, ga previla,...
- sešije naj boksarice (iz stare majce)

1. dobila sem tak plišast penis...ki je bil tisti večer moj mikrofon in sem morala ves čas govorit vanj....zraven sem pa dobila še tako veliko dudo..tudi v obliki penisa, oblekle so me v majico, ki so jo naredile same (spredaj je pisalo še 7 dni samska, zadaj pa čez 7 dni že poročena)
2. zavezale so mi oči in sem se morala sam naličit..nohte, obroba za usta, šminka.....si lahko predstavljaš kako okusna sem bla
3. višek vsega je bilo to, da so mi dale celo košaro napečenih kruhovih penisov...res noro originalnih...kot pravi, samo da so bili iz testa...in te sem mogla potem prodat svojim sosedom...si me lahko predstavljaš kako sem s košarico polno testenih penisov hodila okrog sosedov...za mano pa 15 žensk pa kamera....dale so mi še knjigo v katero so mi sosedje dali dovoljenje, da se poročim. Res je blo noooro smeha...sosedje pa hudo prijazni...vsem je bla to huda fora...pa še 10 jurčkov sem zaslužila
4. mogla sem narisat svojega sanjskega moškega...so prinesle ogromno risarsko stojalo in vodene barvice
5. previt sem mogla dojenčka
6. dale so mi otroško kanglico in lopatko....pa sem se mogla pretvarjat da z otrokom v peskovniku delam potičke in pojem otroške pesmice
7. imela sem spoved...sem se mogla spovedat vseh svojih grehov
8. vsaka je že prej napisala samo frazo za neko zgodbico, ki jo je nekako povezovala z menoj in potem sem vlekla listke in povedala celo zgodbico....jooj sem bla kar mal zgožena..skor same pijanske zgodbice so ble
8. iz WC papirja sem si mogla naredit rezervno poročno obleko

Punce so mi kupila kozarec s penisom in sem mogla celo noč piti iz njega - dobiš ga v sex shopu.
- Kupile so mi tangice in sem mogla met celo noč oblečene čez hlače.
- Po gostilni sem prodajala balone - v tangicah, za katere sem imela zataknjenega cel kup denarja, še od prijateljic, ki so kao kupile balone prve
- ročno, z metlico sem mogla narest smetano, vanjo zamešati ananas. Na to kao sadno kupo so mi pokonci postavile pol olupljene banane in dva cela surova jajca. Notri sem mogla z usti iskat kondom,.
- Zavezale so mi oči in sem ugotavljala katere začimbe voham.
- Narisati sem morala mojega bodočega moža
- Kviz, na katerega je predhodno odgovarjal moj mož
- Iz gline sem morala oblikovati moški spolni ud in na njega natakniti kondom
- Posaditi sem morala rožo
- Napraviti dojenčka,..

če zna drva žagat-itak da z neko staro žago, pa likat, če žena zboli aja, pa otroka previjat

1.)    kočija:
2 konja, 2 kolesa, kočijaž, kralj in kraljica in spet kolesa. Poimenujejo se sprednji levi konj, sprednji desni konj, sprednje levo kolo, sprednje desno kolo, kočijaž, kralj in kraljica, zadnje levo kolo in zadnje desnon kolo. Potem bereš pravljico in takrat, ko omeni enega od teh, ta vstane in teče okrog svojega stola. Če se zmoti mora piti.

2.)
    Ples srčkov:

Ples srčkov, naj bi bilo nekaj v stilu: Narediš srčke in na njih imena in priimke. Vse skupaj daš v vrečko in potem svatje vlečejo srčke in plešejo s svojim parom. Tako je bilo včasih. Če pozna kdo še kakšno drugo varianto naj pove.

3.)    vreča - v vreči so oblačila - taka hecna (tangice, kopalke, moderci, spalne srajce, pajkice itd..). Dobiš nekaj parov, ti plešejo na glasbo in ko glasba utihne, prinese nekdo VREČO in žrebaš določeno oblačilo in to oblečeš. Kombinacije so takšne da te pobere od smeha . Vlečeš toliko časa dokler ne zmanjka oblek - na koncu imaš nekje 5 različnih oblek na sebi. Na koncu ob plesanju polke (v smešni obleki) pa pove muzikan, da ko nehajo igrati se vsi hitro slecite in vrnite obleko v vrecko,. Prvi dobi nagrado. Seveda je treba poudariti, da slecejo samo dodatke in ne se svojuih oblek.

4.)
    jesti svinjski kare

Potem je še igra JESTI SVINSKI KARE_ 4 igralci se vsedejo okrog mize. Na sredino daš na krožnik meso, vilice in nož. Dobijo tudi eno kapo, ene rokavice in šal in igralne kocke. Mečejo kocko in ko eden dobi 6 si povezne na glavo kapo, šal in rokavice, prime nož in vilice in začne jesti meso. Vmes ostali mečejo kocko in ko naslednji vrže 6 mu vzame kapo, šal si nadane rokavice in sam začne jesti. Ponavadi je tako, da gre to tako hitro, da preden zarežeš že nekdo drug vzame s tvoje glave kapo, pobere šal in rokavice in se na koncu tisto meso sploh ne poje.

5.)    Pink pong žogica: Več parov. Moški stojijo na stolih. Ženska mora svojemu partnerju po notranji starni hlačnic najhitreje spraviti pink pong žogico iz leve hlačnice na desno in jo dobiti nazaj.
6.)    Spravi svinčnik v steklenico: Ženin stoji na mizi. Oči ima zavezane. Okli pasu mu zavežemo vrvico na katero je privezano pisalo (kemični svinčnik). Nevesta stoji za ženinom in mu samo z besedami pomaga čim hitreje spraviti pisalo v steklenico.
7.)    Ples s časopisom: Zbere se nekaj parov. Moški morajo prepognej časopis sparviti v notranji del nogovic. Dokler glasba igra, vsi plešejo. Ko glasba utihne, mora moški čim hitreje vzeti časopis, ga raztegniti in se naj vsesti, prav tako mora ženska (soplesalka) po tem, ko moški sedi na razpetem časopisu sesti v njegovo naročje. Kdor je zadji izpade iz igre. Zmaga najhitrejši parà moški mora svojo zmagovalno soplesalko nesti na rokah 3 krat gor in dol.
V spominu mi je ostala igrica, v kateri so imeli sodelujoči v ustih orehe....in so z njimi morali brati ženitvene oglase....opise samih sebe. Različica te je, da imajo v ustih zobotrebce. Je pa res, da ti je ta igra bolj zanimiva, če poznaš sodelujoče .
Aja, pa na zadnji poroki so si prije prostovoljci z zavezanimi očmi s pomočjo sekirce sesekljali svoje nogavice . Smejali smo se kot oni (neuradno pa sem izvedela, da so jim muzikantje v ozadju povedali, kaj bodo delali ter jim ponudili predhodno menjavo nogavic).
Osebe:
v    Kralj
v    Kraljica
v    Kočijaž
v    Desni konj
v    Levi konj
v    Sprednje levo kolo
v    Sprednje desno kolo
v    Zadnje levo kolo
v   Zadnje desno kolo

Nekoč sta živela kralj in kraljica. Bila sta revna kralj in kraljica, nista imela razkošnega kraljestva, temveč samo dva konja, kočijaža in kočijo. Nekega lepega sobotnega jutra je kralj ukazal svojemu kočijažu, naj zapreže kočijo, kajti s kraljico se bosta peljala na izlet po deželi Štajerski. Kočijaž je očistil kočijo in zapregel svoja dva konja. Kot sta hotela kralj in kraljica, je kočijaž pognal svoja dva konja in kočija je odpeljala.
    Med potjo je kralj zaslišal, da je sprednje desno kolo zaškripalo, zato je postal pozoren še na ostala tri kolesa. Ko je zaslišal, da cvili tudi zadnje levo kolo, je zaklical kočijažu: ¨Kočijaž, kočijaž, kočijaž, mislim, da bo potrebno pogledati vsa štiri kolesa!¨        
   Kočijaž je potegnil vajeti levega konja, prav tako pa tudi vajeti desnega konja. Kočijaž je počasi stopil s kočije ter pregledal sprednje levo kolo, sprednje desno kolo, nato pa tudi zadnja kolesa. Ker je bilo vse v najlepšem redu, je sporočil kralju: ¨Kraljica je lahko brez skrbi.¨ Tako so nadaljevali pot skozi mogočne sončne pripeke, z enakomernim ropotanjem koles. Naenkrat je desni konj močneje potegnil od levega konja in levo sprednje kolo je zavilo k desnemu kolesu, proti jarku. Za njima je v jarku pristalo tudi zadnje levo kolo in kočija se je nevarno nagnila na levo stran. Ko sta to opazila kralj in kraljica, je kralj poklical svojega kočijaža: ¨Kočijaž, kočijaž, ej moj kočijaž, kočijaž takoj spravi kolesa nazaj na cesto, da bomo lahko nadaljevali pot, do kraljestva dežele Štajerske.¨ Kočijaž je ustavil oba konja in popravil vsa tri kolesa. A kmalu je kralja in kraljico veselje do potovanja minilo. Zaradi neljubega dogodka sta kralj in kraljica postala slabe volje in kralj je ukazal kočijažu: ¨Kočijaž, kočijaž, kočijaž, obrni konje ter odpelji kočijo nazaj na grad.¨ Ko so prispeli na grad, sta kralj in kraljica stopila iz kočije, kočijaž pa je oba konja odpeljal nazaj v hlev. Tako so srečno živeli še dolge dni. 
Mi je pa bila všeč tudi igrica, ko so pari plesali v krogu okrog stolic. Na znak so se vsi vsedli (od vsakega para pač eden), si sezuli desni .čevelj, ga dali sosedu in plesali naprej. Ko vidiš moške plesat v petkah, dol padeš.
Nekdo je komandir, ta glavni. izberemo poljubno število sodelujočih. Igra pa je na izpadanje. Vsi igralci, vključno s ta glavnim morajo imeti na glavi kapo, v ustih slamico in stol za sedet. ta glavni se usede pred igralce. Naloga igralcev je, da morajo vse, kar počne ta glavni, početi kontra. Torej, če se glavni usede, se oni vstanejo, če da slamico v usta, jo dajo oni ven, če da na glavo kapo, jo dajo ostali dol...Najboljši je tisti, ki se nikoli ne zmoti. Vendar lahko ta glavni kombinira: se usede in da slamico iz ust, v naslwednjem trenutku si lahko da kapo iz glave in hkrati vstane. Meni je bila ta igra všeč, ker je res mal drugačna.
Sodelujeta ľenin in nevesta, igra pa prikazuje dan ľenina. Potrebujete eno plahto, kjer zreľete luknje za glavo, roke in noge (noge so samo 50 cm -odvisno kako velike roke ima ľenin. Pa kup malenkosti, npr. banano, zobno pasto, "lavor" z malo vode, rezervne čevlje, pasto za čevlje,britvico... ®enin pomoli glavo in roke (skozi odprtino za noge). Nevesta pa ga odzadaj objame in pomoli roke skozi odprtino za roke, Seveda je ľenin videti kot majhen moľicelj. Plahto- rjuho, oddejo ali kar koli podobnega drľita pokonci ąe dva svata. Tisti, ki vodi program mora imeti vnaprej pripravljeno besedilo.npr. Zjutraj, ko se ľenin zbudi, si najprej pomane oči..( nevesta mora poiskati ľeninov obraz - ter oči... )Nato si obuje copate (ľeninove roke se morajo obuti) nato odide v kopalnico.. in se umije (nevestine roke mu umijejo obraz).. nato britje, pranje zob, zajtrk,.. skratka kar vam pade na pamet. Vse je zelo smeąno, saj nevesta ničesar ne vidi, mora tipati, kje so noge, glava...
Za svate ena boljąih igric, kar sem jih videla. Pri nas je bilo smeąno tudi to, da je ena majhna punčka ukradla in pojedla ľenino zajtrk- banano. Do solz smo se nasmejali..

Ko se stemni, se vse goste povabi ven in vsak si zaželi po eno željo za mladoporočenca in tistem v zrak spusti s helijem napolnjen balon, na katerega je privezana "prskalica" (palčka, ki jo ponavadi prižgemo za novo leto, in se iskri). Lepo je če je večer in se v zrak spustijo prskatajoče želje. Nekateri prakticirajo v tem času tudi pobiranje denarja za mladoporočenca....

metaa -> RE: dekliščina in abraham (28.5.2006 20:45:10)

Skutica, iz srca ti hvala za posredovano. Res si se ful potrudila, mi je kar nerodno.
En lep pozdrav in res HVALA!

Anonimen -> RE: dekliščina in abraham (29.5.2006 15:34:39)

Metaa, ni problema, saj nisem nič takega naredla, samo ctrl c sem uporabila, pa je bilo.

To pa si sama hranim, ker na kakšni poroki tudi sama pripravim igro kot presenečenje za svate - seveda pod pogojem, da me za to prosita nevesta in ženin.

Mimogrede, nasvet: raje sama planiraj ugrabitev neveste in šopka, kot pa da pride do slabe volje na poroki. Jaz sem to storila na svoji poroki in je izpadlo super, ko se je moj mož, ki se mu o vsem skupaj sploh sanjalo ni, moral igrati razne igre, da me je dobil nazaj...

Na zadnji poroki pa sem tudi nevesti ukradla šopek, pa je morala za kazen prepoznati med rokami vseh svatov svojega moža - sicer z zaprtimi očmi.

Mislim, da bi bilo dobro ta post premaknit na podforum poroka, krst... 

Stran: [1]