Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako prepoznati alergijo 28.5.2006 15:20:53
|
|
|
|
Primoza
|
Kožne spremembe so lahko posledica alergije, vendar pa pridejo in grejo, ovisno ali je alergen. Če pa so kar stalno prisotne neke kožne spremebe pa ni nujno da so posledica alergije. Najbolje je iti lepo na preiskave.
|
|
|
|
RE: kako prepoznati alergijo 28.5.2006 20:22:11
|
|
|
|
PBJ
|
Pri našem je bil najprej znak kri v blatu in zeloooooooooo smrdeče blato, kasneje pa pikice po trebuhu, nogah, rokah in suha koža na komolcih pod koleni... - potrjena alergija na kravje mleko in jajca Drugače je bil pa po obrazu tudi pikast, ampak pravijo da se jim koža čisti Če boš opazila pike tudi po trebuhu je najverjetneje posledica kakšnega alergena...
< Sporočilo je popravil PBJ -- 28.5.2006 20:23:27 >
|
|
RE: kako prepoznati alergijo 28.5.2006 21:04:15
|
|
|
|
kaja29
|
PBJ, še to me zanima koliko je bil otroček star ko ste prvič to opazili, naša je zdaj 2 meseca sem pa zadnjič tudi v blatu čisto malček rdeče sluzi zasledila, kakci so pa včasih smrdeči, včasih ne, saj jo tudi veliko zvija
|
|
|
|
RE: kako prepoznati alergijo 29.5.2006 9:11:55
|
|
|
|
Taja Nagaja
|
Draga Kaja29! Pri nas se je začelo, ko je bila Bina stara tri tedne. Najprej mozoljčki po obrazu - čiščenje kože . Potem so se preselili še na lasišče, nato so sledila temenca po glavi in obrveh. Ko smo se tega rešili pa so se pojavile pikice na kolenih in komolcih. Ker se dojiva mi je pediatrinja svetovala naj se izognem mleku in jajcem v vseh oblikah. Pri dveh mesecih je imele že zelo suho kožo po telesu in sva dobili napotnico za testiranje. Rezultat: kožnih testov ji zaradi pikic niso mogli narediti, v krvi pa so bile vrednosti za mleko in jajca pod mejo. Uspelo jim je določiti, da je naša alergik in naj se izogibam mleku in jajcem. Ker ni bilo bistvene razlike sem se odpravila k svoji alergologinji, ki mi je predlagala dieto navzkrižnih živil na pelode breze. To pomeni nobenega pečkatega in koščičastega sadja, krompirja, jušne zelenjave, paradižnika... nobenih konzervansev... Vmes se ji je koža popravila trikrat in sem že mislila, da smo odpravili alergen, pa so se pikice zopet pojavile. Sedaj sem pa diete že pošteno sita, saj je Bina še vedno pikasta, kakšen dan bolj kakšen manj. So se pa vsaj krči umirlili. Mislim, da bo treba kakšno alternatvno medicino vključit. Na začetku tudi naše ni nič motlo, potem pa so jo začeli dajati krči, sedaj pa se že pošteno praska in moram paziti, da ji ni prevroče, da je koža vedno namazana...stara pa je 5,5 mesecev. Držim pesti za tvojo in upam, da se kmalu znebita vseh pikic, temenc...
|
|
|
|
RE: kako prepoznati alergijo 29.5.2006 9:16:43
|
|
|
|
KODA
|
Našemu tamalemu se je v starosti 10 pojavila alergija na kravje mleko.Začelo se je pa z hudo drisko.Problem s kožo,se je pa začel kasneje.Po prvem mesecu.
|
|
RE: kako prepoznati alergijo 29.5.2006 9:20:34
|
|
|
|
PBJ
|
Imel je 3 mesece in nekaj dni, ko smo opazili prvič krvavo sluz v blatu. Bodi pozorna na blato in če boš še kdaj opazila kri, zahtevaj preiskave. lp
|
|
RE: kako prepoznati alergijo 29.5.2006 11:40:39
|
|
|
|
kaja29
|
sem kar žalostna sem dons govorila z med.ses. in nas je naročila v četrtek na pregled je pa povedala, da je to verjetno alergija in naj se izogibam mleku in m. izdelkom sem pa zdaj opazla, da se mogoče res praska po gavici, prej se mi je zdelo da se samo igra, pa tudi v blatu je blo dones spet neki krvi upam, da se bo z mojo dieto stanje res izboljšalo
|
|
|
|
RE: kako prepoznati alergijo 29.5.2006 15:30:27
|
|
|
|
PBJ
|
Ja, potem pa gre najverjetneje za alergijo na kravje mleko. Fino je, če se res izogneš vsemu, kar vsebuje mleko ne samo mleku in mlečnim izdelkom. Vsekakor pa pojdita k zdravniku.
|
|
RE: kako prepoznati alergijo 30.5.2006 15:30:38
|
|
|
|
tincci
|
Midve nisva šle nič na preiskave, ker pediatrinja zagovarja, da večina teh stvari izveni samih do 1. leta. Je bilo pa isto, temenca po obrveh, potem pa pikice po čelu, kmalu je imela kar krasto namesto čela, sem jo mazala, pa ni dosti pomagalo, ker se je praskala skos. Potem se opustila mleko, prej sem ga skor pol litra na dan spila, jajca na minimum, mlečne izdelke pa jem, posebej jogurte pa sir. Pa začela sem jo mazat z Riboderminom in v enem tednu je bla koža FUL boljša. Potem je blo vedno boljš dokler ji zadnjič nisem dala za probat skute in zdaj je spet vsa pikasta Tako da sem brez testiranj ugotovila, da mlečni izdelki še niso zadnjo, res upam, da ne bo alergična skos.
|
|
|
|
RE: kako prepoznati alergijo 30.5.2006 21:02:36
|
|
|
|
PBJ
|
Tincci pri alergijah je vsekakor pomembno, da se odkrijejo in si potem vsaj malo bolj miren. Mojemu so alergijo na KM in jajca potrdili pri 7. mesecih, pa se je šele po 2. mesecih koža koliko toliko uredila. Še dobi kakšne pikice, ampak hitro izginejo, pa se zopet pojavijo. Če ne bi šli na testiranje in bi sama hotela ugotoviti, na kaj je alergičen in kljub mlečno-jajčni dieti 2 meseca ne bi bilo učinka, bi bila res zmedena. Lahko bi bil alergičen na pšenico - nikoli ne veš Zato pa so zdravniki in testi, a ne? telo potrebuje kar nekaj časa, da izloči alergene. In razmišljanje pediatrinje je tudi malo čudno . Naša zdravnica pravi, da se zadnje čase alergije vedno bolj podaljšujejo tudi do 7. leta... in tudi pred kratkim sem brala en članek o alergijah, kjer piše nekaj podobnega. Ker ga še 2x dnevno in 1x ponoči dojim, ne jem ničesar, kar bi vsebovalo jajca ali mleko ... npr. tudi ne klobas, paštet, ki vsebujejo mlečne beljakovine. In če testi potrdijo alergijo na mleko je otrok upravičen do mlečnega nadomestka Pregomina, ki mimogrede v lekarni stane skoraj 3000 sit za 400g. Sedaj pri 10,5 mesecih ga že kar nekaj porabimo za kašice in če ga moraš sam kupiti tudi ni tako mali denar, čeprav za zdravje otroka daš vse.
< Sporočilo je popravil PBJ -- 30.5.2006 21:15:05 >
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?