TEMENCA PO OBRAZU (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

kaja29 -> TEMENCA PO OBRAZU (28.5.2006 14:53:59)

hojla
men se zdi naša mala prav sumljiva in me je prav strah da se niso temenca preselila na obrazek
sem nekje brala da je tud to možno, samo ne vem če je to to
sem najprej mislila, da so mozoljčki (ma saj je tko zgledalo, pa tud pediatrinja je rekla), zdaj se je pa vse skupi še poslabšalo po celih ličkih in vratu
saj je videt kot mozoljčki, ki so že posušeni in je zdaj tak rdečkasto pa sugo, hrapavo
malo nič ne moti tko da mislim da ni alergija,a mate kaj izkušenj s tem?????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

tanyak -> RE: TEMENCA PO OBRAZU (28.5.2006 17:25:03)

mi smo tut meli tako zadevo, po celem obrazeku pa še po lasišču...verjetno je samo malo bolj intenzivno čiščenje kože, vsaj tako je bilo pri nas...najbolš je nič mazat, spiat z vodo ali pa s kamilicami in samo od sebe zgine...smo pa se mi s tem matral dober mesec dni, zdej pa je šlo samo od sebe stran in je koža lepa in čista. temenca se pa nardijo bolj kot rumeni madež, vsaj meni so tako rekli...upam da sem kaj pomagala, čao

kaja29 -> RE: TEMENCA PO OBRAZU (28.5.2006 19:01:56)

upam da je res tako, hvala za tolažbo!!!!!!!!!!!

ALINA55 -> RE: TEMENCA PO OBRAZU (28.5.2006 19:17:05)

Tudi naš je imel temenca po obrazu in lasišču. To je neke vrste seboroični dermatitis. Tako je vsaj nam rekla zdravnica. Umivali smo s kamilcami, mazali pa s kremo eucerin ph 5,5 in koža je bila čista v dobrem tednu.
Še zdaj uporabljamo le kozmetiko Eucerin.
Upam, da bo tudi vam pomagalo.
Aja, ko se mu je to pojavilo, je bil star 2 meseca.
LP

Naja31 -> RE: TEMENCA PO OBRAZU (28.5.2006 20:13:30)

Naš jih je pa imel v ušesih, na notranji strani ušesne školjke. Sem drgnila s tetra plenico namočeno v olje in je šlo dol. No, pa po lasišču jih  je tudi imel. smo se jih komaj znebili.

Anonimen -> RE: TEMENCA PO OBRAZU (29.5.2006 13:25:21)

Kaja29, ne, to niso temenca. Temenca so ene take rumenkaste zaplatke. Pri nas smo jih imeli po celem lasišču, obrveh in na čelu.

Verjetno gre za čiščenje kože, mozoljčki so se posušili, koža je rdečkasta, trda in hrapava, najbolj po ličkih kajne? To izgine samo od sebe - pri nas je kar dolgo trajalo (kak mesec, mesec in pol). Malo omiliš zadevo, če ji obrazek umivaš s prekuhano vodo ali kamelicami, ko se koža dobro osuši pa lahko po želji namažeš še z Bepanthenom in je koža za par uric bolj prijetna na otip. Bodi pa pozorna, da slučajno nima take kože tudi kje drugje!

Anonimen -> RE: TEMENCA PO OBRAZU (30.5.2006 21:56:16)

Ne vem, če so to res temenca, je pa nekaj zelo podobnega. Mi smo imeli isto. Umivali smo s kamilicami in mazali z bepanthenom in se ji je že v 3 dneh zelo popravilo, ne spomnim se pa, koliko je trajalo, da je čisti izginilo.

Mateja82 -> RE: TEMENCA PO OBRAZU (30.5.2006 22:20:38)

Naša jih ima na srečo le po lasišču. Sem pa zadnjič srečala eno mamico in njena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]je imela polno rdečih pikic po obrazu in je rekla da ima temenca, razširila so se iz glave tudi na obraz. Zdravnica ji je dala neko kremo pa se jih je znebila.

Stran: [1]