Kako jim pripravite melancane? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Metuljček Cekinček -> Kako jim pripravite melancane? (28.5.2006 12:19:02)

Zanima me, kako vašim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pripravite melancane?

Ko jih jaz pripravljam zase, jih narežem na kolobarje in posolim, nato pa malo počakam, da sol "zmanjša" grenkobo, potem pa dušim za omake ali popečem za prilogo.

Zdaj pa ne vem, kako je s soljenjem. Jih za 6 in pol mesečnega dojenčka lahko posolim in počakam, da vpijejo sol?

tulip -> RE: Kako jim pripravite melancane? (28.5.2006 12:20:54)

Jaz jih pripravim isto. Zanj pa jih soli čimmanj ali raje ne, pač jih podušiš, lahko popečeš oz. popražiš na malo čebule, ali jim dodaš še bučko, da ni tako močan okus. Po želji oz. če že jeste lahko dodaš kislo smetano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Bubamaraa -> RE: Kako jim pripravite melancane? (28.5.2006 12:41:27)

Jaz jih naredim isto, samo jih posolim, ampak res čisto malo, pa kisla smetana kot je napisala tulip res paše noter...

babylove -> RE: Kako jim pripravite melancane? (28.5.2006 13:50:06)

Skuham skupaj s krompirjem in naredim mešan pire. Brez soli.

TVN -> RE: Kako jim pripravite melancane? (28.5.2006 17:50:09)

Jaz jih sicer pripravim v mikrovalovki z olivnim oljem, dodam pa Zdenka sirček oz. Alpski trikotnik sirček ter zelo malo soli. Je mljask.

Pia67 -> RE: Kako jim pripravite melancane? (28.5.2006 20:05:10)

Jajčevci spustijo grenak sok tudi, če jih narežeš na kolobarje in obtežiš z manjšim krožnikom na katerega položiš npr. liter mleka. Sok odteče na dno posode. Naredim pa jih kakor so napisale ostale.

bskrle -> RE: Kako jim pripravite melancane? (28.5.2006 20:31:31)

Jaz jih majhnemu otroku do enega leta še ne bi dajala, sem zagovornica sezonske hrane.

jakaracman -> RE: Kako jim pripravite melancane? (28.5.2006 20:46:56)

Mali jih naredim z krompirjem v omaki , skoraj brez soli, sama si jih dostikrat popečem na olivnem olju, nikoli jih prej ne solim in niso nikoli grenki.

Stran: [1]