Kako se hraniti manjkrat in po več? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


lenika -> Kako se hraniti manjkrat in po več? (28.5.2006 9:38:32)

Mi imamo doma dojnčka starega 16 dni. Danes ponoči se je za hranjenje zbujal na eno uro, deset minut sesal in potem zaspala, prebudit ga nisem mogla. Posledično je bil čez eno uro zopet lačen in zopet je jedel samo 10 minut in tako se je ponavljalo celo noč. Kako doseči, da bi otrok pojedel več na en obrok in se ne bi rabil hranit vsko uro?

Hvala.




Anonimen -> RE: Kako se hraniti manjkrat in po več? (28.5.2006 9:49:33)

pr ns je palila samo flaša ker enostavno ni znala vlečt in se ni nikol dost najedla. še po flaši pije celo večnost




lenika -> RE: Kako se hraniti manjkrat in po več? (28.5.2006 9:54:26)

Ja samo naš pa tistih 10 minut intenzivno vleče, potem pa enostavno zaspi.




rainbow -> RE: Kako se hraniti manjkrat in po več? (28.5.2006 10:01:11)

Halo!

Verjetno ga dojiš, a ne?bo

jaz bi na tvojem mestu počakala do prve posvetovalnice in se otroku prilagodila. Na začetku je res naporno, ker se dojenček šele uči sesat, pa tudi želodčki so majhni. Kmalu bo sesanje bolje obvladal, pa tudi manj bo spal, bolj bo aktiven...
Boš videla, kako bo napredoval na teži in rasti ob enem mesecu. Če vama dojenje sedaj kar gre, razen tega spanja zraven, je ok. Meni je drugič (prvič sem panično posegla po flaši že po 10-tih dneh), poleg veliko branja o dojenju (na med.over.net, forum dojenje) pomagal tudi nasvet pediatrinje, glede tega spanja in pristavljanja: če dojenček zaspi na zizi, pa se ni najedel, ga daš na isto zizo če se zbudi oziroma zahteva dojenje do ure in pol, kar je več pa na drugo. pri drugi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem se tega držala, pozabila na uro (tri ure-kaka bedarija), in dojenje je steklo uspešno, seveda se je pri tem mala lepo redila, kar je predpogoj.

uspešnoi!!




Anonimen -> RE: Kako se hraniti manjkrat in po več? (28.5.2006 10:08:47)

naprej skušaj doseči, da ti med dojenjem ne zaspi. Žgečkaj ga pod bradico, po nogicah...večkrat ga dvigni, da podre kupček, mogoče ga tišči v trebuščku, pa zato neha sesat. Skratka, to je prvo. Drugo, kot ti je že ena rekla, ga pri naslednjem podoju pristavi na isto dojko, s katero sta nehala, ker je možno, da dobi samo prednje nekalorično mleko in je potem logično, da ni sit. Tretje, vztrajaj, četudi se ti na začetku zbuja na eno uro. Slej ko prej bosta ujela nek ritem in bo vse lepo steklo.

Pa srečno.




Stran: [1]