Primoza -> Triglav 2864 m 18.8-20.8. (20.8.2006 15:24:53)
|
Vzpon na poletni Triglav sicer ni neka moja najljubša destinacija, še posebno ne s spanjem. Pa vendar, drugače ne gre... Na Triglav smo se odpravili v postavi: jaz, žena, Ajda 5 let in Žan 2 leti. Seveda nismo rinili z Žanom na vrh (padajoče kamenje!!!), ampak je počakal v Vodnikovem domu z ženo. Trasa: 1. dan Rudno polje (parkirišče levo nad žičnico na višini 1440 m) - Studorski preval - Vodnikov dom (spanje v rezervirani sobi, 4 ležišča, mirno - ni bilo pijancev). Ankaa se je sama sprehodila še do prvih zajl nad Planiko, ampak se je obrnila, da je ne bi odpihnilo z nahrbtnikom vred. Mi smo se medtem zabavali na planini Velo polje pod Vodnikovim domom, kjer se dobijo mlečni izdelki, ravnica pa je primerna za igro. 2. dan Ajda 5 let in jaz v navezi vključno s plezalnimi pasovi in čeladami po običajni poti mimo Planike in M. Triglava na Triglav, sunki vetra do kakih 100 km/h, tako da se je bilo treba občasno plaziti. Nazaj po manj prepišni poti na Dolič in po Velski dolini - čudno prazni - do Vodnikovega doma. 3. dan povratek čez Studorski preval do Rudnega polja. Vtisi: začuda ni bilo velikega drena - verjetno posledica orkanskega vetra na vršini. Vodnikov dom kot izhodišče vzpona z otroci je po mojem najpriporočljivejši zaradi vode in planine Velo polje, ki je primerna za obisk in igro. Ne smete pozabiti rezervirati prenočišča drugače se z otroci težko prespi. Slike v albumu.
|
|
|
|