stekleničke od aventa (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


lenika -> stekleničke od aventa (27.5.2006 14:21:46)

Na škatlici od stekleničke piše 3+ mesecev. A to pomeni, da je steklenička primerna za otroka starejšega od 3. mesecev?
Imam pa še eno stekleničko od NUK-a na kateri pa nič ne piše za koliko mesecev je primerna, je pa precej manjša in smo jo dobili v materinski šoli.
Zanima me zato ker imam prevečmleka in bi si ga iztisnila in otročku (15 dni) naslednjič ponudila. Kako vem če je steklenička pravilna,če na njej nič ne piše?

Hvala.




Anonimen -> RE: stekleničke od aventa (27.5.2006 14:26:36)

kok je primerna je odvisno od cuclja..avent ma za novorojenčke primern cucelj z eno luknjico. cicelj ima pri kraju oznako - št.1, potem se nadaljujejo po številkah do 4 kar pomeni kolikor je številka toliko luknjic je. potem ima pa še cucelj 1,2,3 ,ki pa je po mojem pojmu primeren le za gosto hrano recimo čokolešnik po flaški.

nuk ima pa nek drug sistem. za novorojenčke ima 2 cuclja..en ma oznako S ta je primeren za vodo in čaj, en ma pa oznako M ta je pa primeren za mleko. oznaka je pa na spodnjem robu cuclja.

upam da sem ti kaj pomagala.




LE&TA -> RE: stekleničke od aventa (27.5.2006 14:28:59)

Lara, to si pa res lepo opisala![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Nimam kej dodat!




lenika -> RE: stekleničke od aventa (27.5.2006 14:36:53)

Nuk-ov ima oznako M. A ga lahko uporabim pri tako majhnem otroku?Aventovi steklenički pa imata oznaki S10 oziroma S12 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Anonimen -> RE: stekleničke od aventa (27.5.2006 14:40:14)

mislm da bo M ok za mleko.
s12?? prvič slišim...kok lukn pa ma cucelj?




Bonnie_RR -> RE: stekleničke od aventa (27.5.2006 15:05:50)

Mislim, da je bolj pomemben cucelj od stekleničke kot sama steklenička. 3+ pomeni, da je steklenička primerna za dojenčke od 3 mesecev dalje, cuclji so pa označeni s kapljicami. Polne kapljice pomenijo luknjice.
Govorim pa za Avent.





Bonnie_RR -> RE: stekleničke od aventa (27.5.2006 15:07:18)

Še nekaj: direktno na cuclju je številka, kot je že ena napisala, na embalaži so pa kapljice.




poliloni -> RE: stekleničke od aventa (27.5.2006 17:41:28)

Pri nas je ta mal začel takoj piti iz cuclja z dvema luknjicama in še vedno pije po takem (9mes.). Sem  mu enkrat dala s tremi luknjami in je prehitro popil, potem je pa jokal....Je en velik scrkljanček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Tako, da poglej koliko lukenj ima cucelj - kot je že ena napisala - ta številka je prav gor na cuclju pri strani (mi imamo št.2).
sicer pa pošlji nekoga v lekarno in naj ti nekdo prinese samo cuclje!




Bonnie_RR -> RE: stekleničke od aventa (27.5.2006 21:08:51)

Ja, pri nas je tudi tako, da še vedno uporabljamo cucelj z 2 luknjicama, ker ga je s 3 kar zalivalo in sploh ni mogel piti. Je po mojem bolj primeren za kakšno mlečno kašico kot pa samo mleko...




Stajerka -> RE: stekleničke od aventa (27.5.2006 22:46:50)

Mi smo aventove flaške uporabljali od 1 meseca naprej in pojma nimam kaj je bilo napisano na steklenički. Kot so povedale predhodnice, pa je pomembno,da je luknjica čim manjša, da se otrok ne razvadi, da mu mleko teče v usta in po tem noče več sesat. 

Najmanjša duda je označena z 1 (eno kapljico). Glede na njihovo stran predvidevam, da imaš mogoče večjo odprtino za sesanje in je to od treh mesecev naprej.
http://www2.aventbabyshop.com/shop/index.php?cPath=96&osCsid=19255490dcda0b0ea4de000360d4fd21

Mi smo uporabljaji ves čas enko! Tudi pri enem letu. Čeprav se mogoče hečno sliši, vendar je bila flaška v primeru dvojke zakoj prazna.




taža -> RE: stekleničke od aventa (28.5.2006 21:27:40)

NUK:

1. široke stekleničke (kolekcija first choice): cuclji so v osnovi razdeljeni na dve velikosti in sicer 1 (od 0 - 6 mesecev) in 2 (od 6 mesecev dalje), potlej imajo pa še eno delitev glede na gostoto tekočine: S - za bistre tekočine (npr. voda, čaj), M - za gostejše (npr. za mleko) in L - za "gosto" tekočino (npr. mleko, ki mu dodaš rižolino ali kako drugo kašico). Torej, če ima cucelj oznako 1 M - pomeni, da je primeren za pitje mleka, za dojenčke od rojstva do 6 mesecev. H kolekciji spada še en nastavek posebne oblike "račji kljun" (silikonski ali lateks) za učenje pitja iz skodelice. Cuclji so silikonski ali lateks. (to kolekcijo uporabljamo sedaj)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

2. ozke stekleničke (klasična kolekcija): delitev enaka, ne vem pa točno kakšne imajo oznake (uporabljali smo jih pred tremi leti pri prvem otročku. Tudi k tej kolekciji spada "račji kljun" - narejen iz plastike (trd). Cuclji silikon ali lateks.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Vse stekleničke so primerne za vse dojenčke - ne glede na starost. Pomembna je le velikost cucljev. Seveda se tudi ne podere svet, če otrok star 6 mesecev in 2 dni pije po cuclju 1 S - če mu to ustreza, proizvajalci le priporočajo določene velikosti za določeno starost. Narediš pač tako kot se ti zdi, da je prav. Pomisli koliko otrok še pri dveh letih pije po cucljih, pa bi "po pravilih" že zdavnaj morali piti iz skodelic...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

LP!







taža -> RE: stekleničke od aventa (29.5.2006 9:13:38)

Še en infonasvet:

Cuclji in "račji kljun" klasičnih (ozkih) NUK stekleničk popolnoma "pašejo" na stekleničke sokov Frutek.

Na stekleničke NUK first choice lahko damo Aventove ročaje - mogoče ne izgleda najboljše, je pa uporabno in učinkovito[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. NUK na trgu namreč ni ponudil ročajev za dokup, ampak le posebno stekleničko z ročaji...

LP!





Stran: [1]