tehnofil -> RE: Kako krstiti otroka iz versko mešanega zakona? (30.5.2006 12:58:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: monja79 Kako bi ve krstile svoje otroke Navadno za versko vzgojo skrbi mati in bo otrok prejel njeno vero, ne glede kako je krščen. Vere pa ne bo mogel prejeti, če je sama nimaš. Ne glede na krst. In daj povej. Me resnično zanima. Zakaj sploh želiš otroka krstiti? Koliko razglabljanja o krstu. Če je nepomemben, zakaj take ideje, da se naj sam krsti. Če je vseeno je vseeno. Če pa ni vseeno, potem pa... Meni bi bilo bolj smiselno in razumno vprašanje "V kateri veri naj otroka vzgajam?". In če bi sploh imela vero, ki bi jo lahko prenesla na otroka, tega ne bi spraševala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ker z vero se ne baranta. Tako pa je razglabljanje bolj podobno, "Kakšno jopico naj kupim otroku?" IZVIRNO SPOROČILO: vitta To pa iz preprostega razoga. Jaz sem se preselila k njemu, kjer prevladuje njegova vera. Ne, to ni razlog. Vera ni jezik, ki se ga učiš kjer je več tako govorečih. Ampak iz preprostega razloga, da sama nimaš vere . In zato ti je vseeno. <pa sploh ne vem katere veroizpovedi (ni)si > IZVIRNO SPOROČILO: Magi* da se o veroizpovedi kasneje odločim sama. In se nisi. Ker za vero se ne kar odločiš ampak ti jo posredujejo straši ki jo živijo.
|
|
|
|