kdaj lahko spi na trebuščku? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> kdaj lahko spi na trebuščku? (26.5.2006 20:00:51)

moja mala punčica je stara 3 tedne in jo mučijo grozni krč(podnevi in ponoči)i[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]  poskusila sem že vse kar se je dalo(diete,masaže,kapljice,čajčki,...) pa nič ne pomaga. sem pa ugotovila da ji ustreza ležanje na trebuščku.na trebuščku  jo imam le enkrat na dan kakšnih 15min da se je bogica malo spočije.več ne upam. 

zakaj natanko odsvetujejo spanje na trebuščku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
do kdaj pa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

hvala vsem za odgovore [sm=rozica.gif]

čimmanj krčev vam želim




TONČI. -> RE: kdaj lahko spi na trebuščku? (26.5.2006 20:07:35)

Lahko tudi od prvega dneva dalje. Jaz sem kot otrok vedno spala na trebuščku, pa mi ni ne fali. ( vsaj mislim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Ne res, kar dajej svojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ležat na trebušček. Tako se lažje sprazni vseh vetrov in je ne napenja več.




Udb -> RE: kdaj lahko spi na trebuščku? (26.5.2006 20:08:19)

Naš spi na trebuščku od 4 tednov naprej - prej sploh nisem probala tega položaja. Od takrat ne spi drugače.




PBJ -> RE: kdaj lahko spi na trebuščku? (26.5.2006 21:30:22)

Jaz sem mojega tudi dajala na trebušček, ker mi je čez dan edino tako zaspal. A imela sem ga zmeraj pod nadzorom.
Ponoči pa sem ga dajala spat na bok, le zaspal mi je na trebuščku.
Spanje na trebuščku ne priporočajo zaradi nevarnosti zadušitve.

Zdaj pri 10. mesecih se pa ponoči večkrat obrne na terbuh in tako spi, predvsem takrat ko ga muči prebava.




cuma -> RE: kdaj lahko spi na trebuščku? (26.5.2006 21:33:24)

Če spi na trebuščku, mora imeti vsaj trdno ležišče (da se ne ugreza). Čez dan, ni take panike, ponoči, pa jaz raje ne bi tvegala!
Lp cuma




sazi -> RE: kdaj lahko spi na trebuščku? (26.5.2006 21:36:42)

Moj 4-mesečnik že zelo dolgo spi samo na trebuhu (vedno celo noč).
Kolikor vem, odsvetujejo spanje na trebuhu (ne zaradi zadušitve) zaradi večje pojavnosti nenadne smrti v zibki (ali kako se že reče). Mene to ni pretrašilo, saj je v vsakem primeru zelooo malo možnosti za ta pojav. Ko je bila naša generacija "dojenčkasta", smo vsi spali na trebuhu, pa nisem slišala, da bi kdo poznal koga s smrtjo v zibki.
Upam, da te nisem prestrašila, ampak moj sonček na trebuščku tako sladko spanjčka, z boka se stalno prevrača na hrbet, na hrbtu se pa kar naprej zbuja...




Bonnie_RR -> RE: kdaj lahko spi na trebuščku? (26.5.2006 22:53:20)

Ja, spanje na trebuščku naj bi, statistično gledano, bilo vzrok za največ smrti v zibki.

Jaz mojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ponoči ne dajem spat na trebušček Prvi mesec sem ga včasih dala podnevi za nekaj časa spat v tem položaju in sem bila skoz zraven, potem pa mi je pediatrinja to odsvetovala (zaradi pretiranega dvigovanja). Zdaj mi je na pregledu rekla, da se je stanje izboljšalo in da za to ni več ovir tako, da bom to spet začela prakticirat, ker mu na trebuščku res ful paše.

Lp




Barči78 -> RE: kdaj lahko spi na trebuščku? (26.5.2006 22:55:25)

Moja je bila na Pediatrični kliniki stara 6 dni, pa jo je sestra odlagala spat na trebušček. Tako, da spi še danes najraje na trebuhu. Odložimo jo sicer na bok, a se kar hitro obrne.




monja79 -> RE: kdaj lahko spi na trebuščku? (27.5.2006 10:53:55)

Pri nas je bilo isto. Na boku celo noč jok in stok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], na trebuhu pa je prespal celo noč. Sem tudi sama malo oklevala, ampak sem ga potem dala na trebušček spat - tako spi že od 3 tednov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Mi je pediatrinja rekla, da če lepo obrne glavico na drugo stran, da ni panike in da lahko spi na trebuščku.

Po moje jo lahko daš spat na trebušček. Poskrbi samo, da ne bo imela v posteljici kakšnih igrač in cunjic pod glavo, ker se ji lahko nagrbančijo pri ustih in nosku. Če te pa še vedno zelo skrbi, pa poskusi najprej čez dan, ko jo lahko bolj opazuješ, pa potem počasi še čez noč. Veš otročički imajo zelo močne prirojene mehanizme za preživetje, tako da, če so zdravi in če normalno napredujejo, znajo lepo pokazati, kaj jim odgovarja in kaj ne.

Kar pogunmo poskusi!




Tadeja -> RE: kdaj lahko spi na trebuščku? (27.5.2006 11:41:54)

Kaj naj rečem? Moja mala je zmeraj spala na boku (sem jo podlagala kar dolgo), ker sem bila ostrašena s strani sorodnic, tašče,... da ne sme spati na trebuščku.
Kakor hitro pa se je začela sama obračat, je vedno zaspala na nosu oz. noge h telesu, nos v ležišče, duda v ustih. Od začetka sem jo še obračala na bok, ker se mi je to zdela grozna poza za spanje, vendar nisem nič naredila, ker je samo začela sitnarit in se zopet obrnila po svoje.
In tako zaspi še sedaj (20 mescev), kasneje ja pa itak v vseh možnih pozah






Anonimen -> RE: kdaj lahko spi na trebuščku? (27.5.2006 13:23:31)

lahko jo daješ spat na trebuh ampak samo če si sama zravn in jo kontroliraš. lahko recimo bruha in se zaduši. drgač pa sm js svojoprvo pustila na trebuhu ko se je sama tako naštimala kar je blo pa zelo pozno okol enga leta pomoje




Stran: [1]