položaj spanja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


monika30 -> položaj spanja (26.5.2006 19:17:33)

Lepo pozdravljeni!
Sem bodoča mamica z nešteo vprašanji glede nege novorojenčka.
Nekaj sem že prebrala glede tega, konkretno pa me zanima glede položaja spanja novorojenčka.
V knjigi sem prebrala, da naj bi spal na hrbtu, v materinski šoli pa so nas učili, da ga moramo podložiti z majhno brisačko. Kako torej?
Hvala za nasvete.





lenika -> RE: položaj spanja (26.5.2006 19:19:44)

Naš spi na boku in je odzadaj podložen.




cukerček -> RE: položaj spanja (26.5.2006 19:24:04)

kolikor je meni znano morajo dojenčki spat na boku, nekajkrat na noč ga le obrneš na drugo stran. za brisačko pa kakor hočeš, eni jo imajo eni ne. na hrbtu naj otrok ne spi, da se mu slušajno mleko ne dvigne in se lahko baje zaduši, ker na sam obrnit glavice. mislim, da je tak. ne morem ti povedat iz lastnih izkušenj, ker še nimam otrok ima pa moja sestra in jo kdaj pa kdaj čuvam in me je tak poučila.




draganav -> RE: položaj spanja (26.5.2006 19:41:12)

Ko boš dobila svojega dojenčka, boš videla kakšen položaj mu bo odgovarjal. Tudi mi smo se trudili in jo dajali na bok, a kaj ko ni hotla spati. Potem smo jo po enem mesecu obrnili na trebuh in ni bilo problemov. Paziti moraš le to, da nima nič pod glavo.Verjemi tudi, če se obrne na nosek se bo tudi nazaj, ko ji bo zmanjkalo zraka.




eya -> RE: položaj spanja (26.5.2006 19:55:55)

Tud jaz ga dajem spat na bok in mu očitno ustreza, ker lepo zaspi. Izmenoma enkrat na enega, drugič na drugega (po nočnem dojenju). Na hrbtni strani ima dekico, da se ne prevrne na hrbet.




Marina_ -> RE: položaj spanja (26.5.2006 19:57:58)

Tudi nam so v materinski šoli rekli ,da naj dojenček spi na boku.Jaz osebno iz lastnih izkušenj povem,da je to najbolje!Če slučajno bruha takoj steče ven,če pa je na hrbtu pa ne.No sedaj je Karin stara že 3 mesece in spi kot ji paše.Jaz pa sem kako dolgo sem lahko dala pupo na bok in jo podložila. Pa veliko cartanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Maleal -> RE: položaj spanja (26.5.2006 20:02:14)

Naš je spal na boku,ko se je zbudil sem ga previla ,nahranla in ga dala na drugi bok.Podložen je bil s posebno blazinico za dojenčke od rojstva do 6 mesecev.Kolikor vem  ga naj nebi davala na trebušček(ponoči ko ga nimaš na očeh) ker je večja možnost za smrt v zibki,pa na hrbtu tud ni fajn,ker lahko bruha in se zaduši.




lelaval -> RE: položaj spanja (26.5.2006 20:10:22)

Jaz sem jih dajala na bok spat, podložila pa s tetra pleničko. A boš videla, da se hitro obrne na hrbet. Na trebušček pa nissem upala dajat - dokler se sami niso obrnili.




Bonnie_RR -> RE: položaj spanja (26.5.2006 23:02:42)

Jaz ga še zdaj dajem spat na bok, proti jutru pa ga po hranjenju obrnem na drugega. Zadaj ga pa podložim kar s plišastim delfinčkom, ki ga je dobil ob rojstvu. Je ravno takšne oblike, da se mu prilega, pa še fajn zgleda. Kot bi ga objemal.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kjub temu pa večinoma spi na hrbtu, ker se zelo hitro sam prevrne na hrbet.




Barči78 -> RE: položaj spanja (26.5.2006 23:17:50)

Moja je kot novorojenček spala na trebuščku, potem smo jo nekaj časa, po nasvetu fizioterapevtke, uspešno odlagali na bok, dokler se ni sama ven skobacala in našla sebi ugoden položaj.




Jasna_B -> RE: položaj spanja (26.5.2006 23:26:00)

Jaz dajem tudi malega spat na bok. Tako so mi rekli vsi po vrsti: v materinski šoli, v porodnišnici, patronažna in pedjatrinja. Na začetku sem ga obračala pri vsakem dojenju na drugi bok in je tako mirno spal do naslednjega obrata. Zdaj se že en mesec sam ponoči prevali na hrbet, le glavo ima še vedno postrani. Očitno mu tako paše. Podloženega pa imam z blazino, ki je namenjena tudi spanju na boku med nosečnostjo in za dojenje. 




Stran: [1]