Spanje ponoči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Aja32 -> Spanje ponoči (26.5.2006 16:06:19)

Imamo problem s spanjem ponoči. Namreč naš 7,5 mesečni sinček zaspi okoli 9 ure zvečer. Nikoli ne zaspi sam, ampak v naročju. Ko zaspi, ga dan v njegovo posteljico. Nakar se nama zbudi med 2 in 4 ure in nikakor noče več spati v svoji posteljici. Če ga dava v naročje ali pa ležati med naju, zaspi takoj. Problem nastane, ko zaspi in ga želiva položiti nazaj v njegovo posteljico, nastane vik in krik. Traja tudi dve uri, da ga nama uspe uspavati (po mojem dol pade od same utrujenosti) in da ga položiva v njegovo posteljico. To se nam dogaja že kakšen dober mesec, utrujeni smo do onemoglosti. Tako, da se nama zgodi, da ga položiva med nama in da vsaj do jutra zaspimo. Nekateri trdijo, da potrebuje najino bližino, drugi, da je razvajen, tretji imajo spet svoje ideje. Problem je v tem, da smo res utrujeni in da se včasih počutim popolnoma nemočno.
Imate kakšno idejo kako to rešiti? Če ga takoj ko se zbudi sredi noči položiva v najino posteljo, se lepo vsi naspimo. Ampak to ni dolgoročna rešitev. Počasi bi ga rada dala v njegovo sobico, ampak če je že problem ostali celo noč v postejici, kaj bo šele v sobici.
Ima še kdo takšne probleme.

Lp A




tulip -> RE: Spanje ponoči (26.5.2006 16:20:47)

Mi nismo imeli takih problemov, da bi hotel pri naju spat, se je sicer zbujal in jokal, pa potem zaspal ali z dudo,  potem ko je pil vodo, ali v naročju, če ni šlo drugače, ali sam v posteljici, ko se je nehal dret. Različno.
Mogoče bo pomagalo, če posteljico k vajini postelji približata, da ga lahko ponoči v njegovo posteljico položiš, pa ga z roko kar leže božaš in pomirjaš, da čuti da si zraven...
So pa [sm=smiley8.gif] pri taki starosti že toliko pametni, da dobro vedo, kaj je zanje najbolj fajn.[sm=smiley1.gif]
In verjamem, da sta utrujena in da ga k sebi data, da zaspi..kdor tega ni poskusil, ne more sodit, a je prav ali ne. Se vsaj malo odpočijeta...
Srečno.[sm=pikapoka2.gif]




pety78 -> RE: Spanje ponoči (26.5.2006 16:38:49)

Če ga data k sebi v posteljo in se vsi trije lepo naspite, potem res ne vidim problema. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa kaj, če drugi pravijo, da je razvajen....Mislim....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Če je rešitev za vas sprejemljiva, se ne boj, da bo to na dolgi rok. Samo enkrat so majhni, vse prehitro rastejo in verjemi, da 18 let že ne bo spal z vama. Takrat ga bo grela katera druga. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Jaz bi si ga v tvojem primeru dala takoj k sebi, če bi tako tudi jaz najbolje spala. A ni to najbolj pomembo?

Moj je pa danes star 8 mesecev in se kar pogosto zbuja, da mu dajem dodo v usta in ga obračam iz trebuha na bok. Tudi če ga dam k sebi, je ista pesem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Čim manj kompliciranja in opazke drugih lepo preslišita. Tudi če VSI drugi otroci spijo v svojih posteljah...kar seveda ni res in tudi če naj bi bilo to najbolje za vse, kar seveda tudi ni vedno res, se za to ne zmenita. Naredita tako, da boste vsi lepo spočiti in naspani.

LP, Petra





mojčika -> RE: Spanje ponoči (26.5.2006 16:54:49)

daj mu poleg glavice kako svojo jopico, da te bo vonjal, mogoče bo pa mislil, da je pri tebi




TONČI. -> RE: Spanje ponoči (26.5.2006 19:45:29)

Ne vem, poiskusi s tem, da ko se sredi noči zbudi mu daj flašo mleka.  Ob flaši bo po moje zaspal. Tako jaz naredim, če ima mali kdaj slučajno čas, da se ponči zbudi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




cuma -> RE: Spanje ponoči (26.5.2006 21:14:55)

Čau!
Se strinjam s pety78!
Kako pa kej čez dan spi? A greš z njim spat, ali spi sam?
Če spi sam, poskusi it z njim spat čez dan, da se pocarta, pa mogoče čez noč ne bo toliko pogrešal.

Glede uspavanja: poskusi čez dan, ko je res utrujen[sm=zaspan.gif] in sit in previt, ga uspavat v njegovi posteljci. Če mu bo uspelo čez dan (pa tudi če samo za 20 min) zaspati v svoji postelji, se bo prej ali slej navadil tudi ponoči in ne bo iskal mamice/naročja.

Veliko sreče!
Cuma




Aja32 -> RE: Spanje ponoči (26.5.2006 22:04:36)

Čez dan nama zaspi v naročju, pa potem ga preložim v posteljico. Ko se zbudi, se potem še precej časa sam igra v posteljici in po njegovih glasovih sodeč, prav pošteno uživa. Problem je smo, ko se zbudi sredi noči. Takrat je vik in krik, če ga poskušava pustiti v posteljici. Ga vzameva ven, nama v naročju takoj zaspi in če ga hočeva položiti nazaj v posteljico, se zbudi, začne jokati, brcati, se premetavati. In to lahko traja tudi 2 uri. V glavnem na koncu popustiva (logično, ker sva oba pošteno utrujena) in velikokrat zaključi med nama. Torej, posteljico ima čez dan rad, se valja po njej, uživa, kriza je samo ponoči.

Lp A




rija -> RE: Spanje ponoči (26.5.2006 22:15:41)

Pa saj ti je malček vse povedal: enostavno te rabi, ponoči pač noče biti sam. Mogoče bi bilo dobro, da imaš prižgano kakšno mini lučko, tako, da ni glih temno ko v rogu ko se zbudi. Ker pač praviš, da podnevi ni problema.....

Če vas vseh treh ne moti spanje v skupni postelji, tudi jaz ne vidim problema. Ko bo čas, bo že sam želel spati v svoji sobi.




rainbow -> RE: Spanje ponoči (27.5.2006 18:11:44)

Aja!

Pri nas je bil do pred enega tedna kaos oz kakor pač gledaš, naša še vedno dojena 14 mesečnica se je od 5-ega meseca zbujala na dve uri ali še pogosteje ponoči, tak da je spala bolj ali manj pri nama; sva jo vmes poskušala navajat na njeno posteljo, brez dojenja, jokala da je groza.
No, ko sem se jaz že spraševala, zakaj sploh še imamo njeno posteljo (za spanje čez dan), je moj mož stopil v akcijo in že četrto noč spi brez zize v svoji postelji; sem mislila, kako bo to naporno, pa sploh ni bilo; po moje je nekako dovolj stara, že razume neke zadeve, in niti ni hudo jokala prva dva večera, bolj klicala. Zdaj objame medvedka, se obrne na bok in spi. tudi ponoči se sicer zbudi ampak zaspi hitro nazaj.

Probaj ga navajat, da zaspi sam v postelji, ko je že ful zaspan, ampak buden zvečer, ga daj v posteljo, ali pa tvoj partner. Če ne bo šlo, bo hudo jokal, pač še ni pripravljen. Probaš spet čez nekaj časa.

Glede razvajanja pa se sploh ne strinjam, da s tem otroka razvajaš. to pride kasneje.





Stran: [1]