Bele lise na nohtkih (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

dana -> Bele lise na nohtkih (26.5.2006 12:47:13)

To se mu pojavlja približno dva meseca. Jaz jih tudi bočasno opazim pri sebi, ne vem pa zakaj se to pojavi.

Ali nam manjka kakšen vitamin in se potem to odrazi na nohtih? Naj povem, da po nasvetu pediatra še vedno vsak drug dan dopi 10 kapljic AD3 (imava jih še za ene 14 dni), star je pa 15 mesecev.

Hrano ima tudi precej raznoliko, tako da res ne vem kaj bi to bilo.

dana 

Anonimen -> RE: Bele lise na nohtkih (26.5.2006 21:32:32)

Ravno danes sem bila pri kozmetičarki in sem jo vprašala glede belih lis na nohtkih (tudi moj jih ima, star je 11 mesecev) Rekla mi je, da se na nohtih pojavijo bele lise takrat, ko se z organizmom nekaj dogaja, naprimer, če smo bolni, dobimo liso, ki pa se vidi šele čez nekaj časa, ko noht zrase.
Jaz sicer ne vem, če je to res ampak tako mi je rekla.

dana -> RE: Bele lise na nohtkih (29.5.2006 8:33:16)

Ja to bi bilo pa možno ker je bil konec aprila na antibiotiku in grejo te pikice zdaj že proti koncu. So se pa kakšen teden po tistem pojavile.

lp dana

Anonimen -> RE: Bele lise na nohtkih (29.5.2006 8:48:40)

tole sem našla na netu:

Bele lise na nohtih so lahko posledica zdravstvenih težav ali poškodb, ki ste jih utrpeli v preteklosti. Bele pike na nohtih pogosto kažejo na pomanjkanje vitaminov ali mineralov.

pa še to:

Bijele mrlje obièno ukazuju na manjak kalcija i cinka. Obièno se pojavljuju nakon perioda u kojem ste pojaèano jeli slatke stvari, pogotovo rafinirani šeæer koji iz organizma izvlaèi minerale.

v glavnem, cink je največkrat omenjen.

Anonimen -> RE: Bele lise na nohtkih (29.5.2006 10:33:46)

Mene so zmeraj učili, da je to pomanjkanje vitamina... hm, katerega že? Pozabila sem. Vsekakor je nenevarno, je pa pogosteje v zimskih mesecih, ko nam vitaminov primanjkuje.

Stran: [1]