6.BOLEZEN IN ODKLANJANJE HRANE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


draganav -> 6.BOLEZEN IN ODKLANJANJE HRANE (25.5.2006 17:36:22)

Moja pikica je stara 7 mesecev insmo pravkar preboleli 6 bolezen. Tri dni vročine nato pikice in zdaj smo že bolje. Problem je v tem, da zdaj nočemo jesti. Preden smo zboleli je veselo jedla že gosto hrano. Vse je pojedla veselo odpirala usta( ZELENJAVO, SADJE, VGLAVNEM VSE) seveda smo se še dojili. Zdaj pa že pet dni noče več žličke. Sploh ne odpre ust ozira se naokrog,  vse jo bolj zanima tudi joške ne mara tako kot prej. Prej je visela na meni dokler je nisem dala stran. Drugače je že boljše volje bila je slaba tri dni po vročini a zdaj je bolje. Zakaj noče jesti? Pa tako lepo je že jedla. Pediatrinja pravi, da je verjetno kriva bolezen in, da bo bolje. Moram še povedati, da s težo nismo imeli problemov saj smo pri 6 mesecih tehtali 9010g. Kdaj bo spet začela jesti ali mislite, da je še kaj hujšega?




Maja Z -> RE: 6.BOLEZEN IN ODKLANJANJE HRANE (25.5.2006 21:17:10)

Ojla

ni panike. Bo že jedla, ko bo pri volji. Jaz sem se tut vedno sekirala, ko je Kaja zbolela in ni hotela jesti, pa vidim, da je brez veze. Nam tudi ne paše, ko smo bolni, ne? Počakaj, da si ornk opomore, potem bo pa navalila na hrano. Važno, da pije tekočino.

lp maja




tulip -> RE: 6.BOLEZEN IN ODKLANJANJE HRANE (25.5.2006 21:19:00)

Vsaka bolezen poruši imunski sistem in telo rabi čas, da pride spet na isto. Pa malčki se še malo bolj cartajo in več dojijo, ko jim je hudo, in to utegnejo povleči na čas, ko so že boljši. verjetno ni nič hujšega, pa vseeno spremljaj, a se bo tek kmalu spet pojavil!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Aja32 -> RE: 6.BOLEZEN IN ODKLANJANJE HRANE (26.5.2006 9:26:42)

Tudi mi smo pred enim tednom preboleli 6. bolezen. Naš je tudi odklanjal hrana, vsakič ko sem prišla s hrano do ust, je začel jokat. Če sem mu dala toplo mleko ga je tudi oklonil. Edino kar je bilo dobro, da je pil. Drugače sem ga pa jaz pretentala, da sem mu kupila Hippovo mleko (že narjeno, pakirano, vanilijev okus ali bananin - sigurno ga dopiš v Mullerju), katerega lahko pije tudi hladnega. In to mi je z veseljem jedel. Pa namesto čaja, sem mu dvakrat na dan dala gost bananin sok. To je trajalo od prejšnjega torka, v nedeljo pa mi je že normalno jedel zajtrek in potem še z večjim veseljem kosilo.
Poskusi kakšno hruškino kašico (Frutek) samo malo razrečiti z vodo, da gre normalno skozi cucelj, pa ji daj za popit.

Lp A




Aja32 -> RE: 6.BOLEZEN IN ODKLANJANJE HRANE (26.5.2006 9:27:38)

Aja, odklanjajo hrano baje, ker je istočasno tudi vneto grlo in težko pogoltnejo hrano. A




Stran: [1]