paradižnik in jajce (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

tulip -> paradižnik in jajce (25.5.2006 15:17:36)

Zanima me, kakšen paradižnik oz. v kakšni obliki ste ga dale prvič svojim otrokom?
Svežega, kuhanega- samostojno ali npr. v rižoti, paradižnikovo mezgo, paradižnikovo juho ali kaj drugega?
Saj če pride do alergije je najbrž vseeno, ne, kakšnega poje?

Glede jajca pa tole: naj ga ne bi jedel do 1 leta, a to velja tudi za jedi iz jajc (npr. palačinke, rižev narastek in ostale jedi ki jajce vsebujejo)?

Seven* -> RE: paradižnik in jajce (25.5.2006 15:33:31)

Tulip. Sveza zelenjava in sadje sta dosti bolj alergena kot kuhana. Zato ti proporocam dati kuhanega. Moras pa se zavedati, da je paradiznik med zelo alergenimi zivili, prav tako jajce.

tulip -> RE: paradižnik in jajce (25.5.2006 15:37:15)

Hvala za odgovor, ravno zato sem vprašala, ker sem bila v dvomih ali imam prav...

tina104 -> RE: paradižnik in jajce (25.5.2006 16:28:27)

Jaz sem pri 8 mesecih prvič dala paradižnik - pasiran v rižoti in v krompirjevi in kolerabičini juhi. Tudi palačinke je prvič jedel pri 8 mesecih.

Nam je pediater rekel, da zdaj pri devetih mesecih pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že lahko vse je, kar seveda mi lahko jemo.

ALINA55 -> RE: paradižnik in jajce (25.5.2006 18:50:48)

Jaz paradižnik pripravim tako, da na malo olivnega olja prepražim malenkost čebule, eno papriko in nekaj paradižnikov in to zalijem z vodo. Pustim, da se dobro prekuha, nato pa spasiram skozi cedilo. Spasirano dam zamrznit v posodice za led in dodam skoraj k vsaki jedi po eno kocko. Hrani daje polnejši okus.

Glede jajc pa ne vem, zakaj po enem letu. Meni je pediatrinja rekla, naj začnem uvajati rumenjak po sedmem mesecu (naj s polovičko rumenjaka nadomestim meso enkrat tedensko). Za beljak pa mi je rekla, da šele po enem letu.
Čeprav ni imel nobene reakcije na rumenjak, mu jaz le redko dam izdelke iz jajc, do sedaj je sprobal le jušne rezance.
LP

Udb -> RE: paradižnik in jajce (25.5.2006 20:04:20)

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ma zelo rad paradižnik. V rižoti, krompirju, ... v vsem. Prvič sva ga jedla nekje pri 5 mesecih.

mišelinka -> RE: paradižnik in jajce (25.5.2006 20:49:44)

Nam je pediatrinja priporočila kuhan rumenjak 1x tedensko po 6. mesecu. Z beljakom pa bi naj počakali do enega leta, je namreč alergen. S paradižnikom v vseh oblikah bom počakala do 1. leta-ga ne bom nič pogrešala.

Stran: [1]