Kdo odloča o podaljšanju porodniške? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simona2 -> Kdo odloča o podaljšanju porodniške? (25.5.2006 9:50:38)

Mene pa zanima kdo sestavlja komisijo, ki odloča o podaljšanju porodniške na osnovi vloge in priloženih izvidov? Ali je to v okviru Centrov za socialno delo oziroma Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve? Kaj če še nimaš vseh izvidov v času, ko oddaš vlogo (najkasneje en mesec pred iztekom porodniške kolikor mi je znano)?




cicido -> RE: Kdo odloča o podaljšanju porodniške? (25.5.2006 10:02:37)

Jest sem oddala vlogo 18 dni pred iztekom porodniske, to je 10.05 letos in sem vceraj ze dobila odgovor-jeeeee, podaljsana do konca avgusta. Imela pa sem samo potrdilo od razvojne ambulante, ker hodiva na fizioterapijo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tinatona -> RE: Kdo odloča o podaljšanju porodniške? (25.5.2006 10:04:55)

Potem ti nič  ne pomaga. Za podaljšanje rabiš čimveč izvidov. Jaz sem jih tud rabila in ker jih do takrat ko je bilo treba oddat, sem jih šla osebno iskat (sem jih čakala doma dva meseca).

LP




Barbs -> RE: Kdo odloča o podaljšanju porodniške? (25.5.2006 10:26:36)

IZVIRNO SPOROČILO: tinatona

Potem ti nič  ne pomaga. Za podaljšanje rabiš čimveč izvidov. Jaz sem jih tud rabila in ker jih do takrat ko je bilo treba oddat, sem jih šla osebno iskat (sem jih čakala doma dva meseca).

LP



Tinatona, očitno si ti imela res slabo izkušnjo. Že v neki drugi temi sem brala tvoje  "črnoglede" napotke ostalim, ki želijo podaljšati. Res ni tako hudo, no.. preberi še cicido, pa marsikatera druga. Treba je samo poslati, povedati, jih spomniti, da smo ljudje in je treba vsakega posameznika obravnavati individualno.... Še enkrat naj povem, da je zadnji primer ugodne rešitve, ki ga jaz poznam, soseda od naše mame. ki je poslala SAMO prefotokopiran zdravstveni karton od [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] .... kjer je bilo zabeleženih več prehladov, nekaj zdravljenj z antibiotiki... ne vem... ni pa bilo nobene dokumentacije iz bolnice ali ne vem kje.. Ne strašit punc..

Simona... pošlji prošnjo , če še nimaš izvidom oz. karkoli papirnatega, pa samo napiši, kaj je bilo, zakaj želiš podaljšati in magari napiši, da če bodo rabili, lahko dostaviš kaj naknadno... pa ne verjamem, da ti ne bodo zaradi tega odobrili... Ti kar napiš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Anonimen -> RE: Kdo odloča o podaljšanju porodniške? (25.5.2006 11:00:31)

Mene pa zanima, ali ti porodniško podaljšajo samo na podlagi otrokovih izvidov, ali je morda že katera dobila podaljšano porodniško zaradi svojih težav, oziroma težje invalidnosti?




Tiamo -> RE: Kdo odloča o podaljšanju porodniške? (25.5.2006 11:09:41)

O podaljšanju porodniške v Ljubljani odloča komisija na Metelkovi, pritočbe pa Ministrstvo. Jaz sem dobila negativni odgovor, sem priložila izvide iz fizioterapije, pa mi žal niso odobrili. Sem se pa pritožila, bomo videli..poskusit ni greh. gargi ne podaljšujejo porodniške glede tvojih težav, žal, to je stvar potem bolniške in tvojega OZ




KODA -> RE: Kdo odloča o podaljšanju porodniške? (25.5.2006 21:18:16)

Moja vloga za podaljšanje je šla v ZD Koper(tam je komisija za naš rejon).
Na csd so priložili vlogo,izvide in mneneja specialistov.(alergolog,gastrolog).
Vlogo sem oddala 2 meseca prej.Na odgovor sem čakala 1 mesec,da me je iz csd-ja obvestila.




Stran: [1]