tastara -> RE: klub klomifenk (10.6.2006 12:08:26)
|
Naj se vam pridružim, kot še ena bodoča klomifenka. Pred dvema letoma sem zanosila v tretjem IVF-ICSI poskusu. V vsaki od stimulacij sem se slabše odzvala na Menogon oz Gonal. Prvič sem pridelala 6 celic, opolodili so 2 z ICSI postopkom, sledil je transfer, poskus se je končal neuspešno. V drugem poskusu sem pridelela 4 celice, 2 so oplodili z ICSI postopkom, sledil je transfer, poskus se je končal neuspečno. Nato v tretjem poskusu sem pridelala eno samo jajčno celico, ker sem se odzivala tako slabo je stimulacija z Menogonom in Diferelinom trajala skoraj tri tedne, vendar so celico uspeli oploditi, sledilje transfer, in ne veliko presenečenje vseh tudi nosečnost. Zdaj, ko je hči stara dobro leto, sva se z možem odločila, da poskusiva znova. Vendar sem tokrat v četrtem poskusu (oz. prvem po porodu), kljub 3 injekcijam menopurja, pridelala en sam folikel, ji je bil po estrogenu sodeč sicer poln, vendar je na punkciji sledilo razočaranje, saj celice ni bilo. Zdaj mi je dr. Reš predlagal, da zaradi tako slabega odziva na Menogone in podobno, nima smisla nadaljevat na ta način. Zato je predlagal, da poskusimo še s Klomifenom, da vidimo, če se bom na Klomifen odzvala kaj bolje. Ima katera podobno izkušnjo? Ali je sploh kateri uspelo zanosit s kombinacijo: stimulacija Klomifen + punkcija + oploditev IVF (ICSI). Mišek, kakšne vrednosti sladkorja pa imaš in kako/na podlagi česa so ugotovili, da bi bil lahko razlog za prazne folikle in nedozorevanje jajčec v sladkorju? In katero zdravilo so ti predpisali? Hvala vsem za odgovore
|
|
|
|