|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krst
24.5.2006 12:23:22   
jasnika
zanima me če mora imeti krstni boter oz botra nujno birmo in obhajilo ali gre tudi brez tega
lpuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krst
24.5.2006 12:24:49   
anitaz
V večini primerov imate lahko probleme....So pa tudi župniki, ki ne komplicirajo.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2006 12:39:24   
Geja
Odvisno od fare, bi jaz rekla...
Jaz sem mogla prinesti potrdilo, da sta botra (imeli smo namreč dva) sposobna iti za botra... to pomeni, da mora imeti krst, obhajilo... to pa boter dobi v svojem župnišču...

sem pa že slišala za primer ko župnik ni hotel dati potrdila ker tista gdč ni nič hodila ob nedeljah v cerkev  user posted image

čau,čau
Geja

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2006 12:48:22   
Katrin
Krstni boter naj bi imel opravljene zakramente; se pa strinjam da imajo župniki v različnih farah različna mnenja.

Lp  user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Geja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2006 13:11:27   
jasnika
hvala za pomoč, bomo pa verjetno mogli izbrat drugega botra oz botro
lp

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.5.2006 15:37:16   
lelaval
Naj bi imel opravljeno obhajilo in birmo. Lahko pa boter to opravi (prejme zakramente) pred krstom (mogoče krst prestavite za kak mesec, če župnik komplicira). Ali pa mu nič ne rečete, če ne vpraša.

Meni je rekel (ker botra ni poročena - živi v izvenzak. skup. in ima otroke), da ni primerna in naj izberem nekoga drugega. user posted image  Smo se potem vseeno dogovorili, da ostane tako. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.5.2006 16:39:05   
BLAŽIKA
Če ti nebodo hoteli krstiti otroka z izbrano botro pa reči da boš šla v drugo cerkev in si bo hitro premislil.user posted image user posted image
Pri nas nič ne komplicirajo niti ne vprašajo po zakramentih ker vedo da boš šel drugam če oni ne bodo hoteliuser posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.5.2006 22:10:59   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika
ali gre tudi brez tega

Morda tudi gre, samo je brez veze.

Boter s svojim krščanskim življenjem daje krščencu/birmancu vzgled za življenje v veri, pomaga v vzgoji vere, pomaga mu v rasti vere in moli zanj.

To je naloga botra. Ker je boter v veri in ne boter v trgovini. Lepo je in prav, da mu je kščenec/birmanec blizu in da mu pomaga, vendar je to zajeto v krščanskem življenju, ki obsega še kaj več.

Zato "mora" boter imeti zakramente. Kako bo kazal in pomagal na poti vere, če je še sam nima in je samo kupil kolo ali motor? To ni boter. In "moderni" bi radi take botre - dedke mraze. In nikakor ne razumejo zakaj bi moral biti boter cerkveno poročen. Ni nujno ampak je pa slab vzgled krščanskega življenja in zato "ni primeren". Ja kako bo vzgled v veri, če sam ne jemlje resno zakramentov. Torej "pravila" niso muha duhovnikov ampak izhajajo iz same vsebine botrstva.

Je pa res. Zakaj bi imeli dobrega botra, če ste sami prepričani da je marsikateri zakrament odveč. In smo na začetku. Zakaj že želite krst/birmo?

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.5.2006 23:15:31   
tejčica
Pri nas je to potrebno. Zato ima naša pupa samo eno botrco (po moji strani), ker v familiji od mojega dragega nihče nima zakramentov. Sedaj pa ima problem tudi moja sestrična, ker je izbrana za botro svoji nečakinji pa nima zakramentov in ji župnik ne dovoli.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.5.2006 11:53:08   
jasnika
tehnofil, malo kompliciraš, moje vprašanje je bilo precej preprosto, saj smo verni pa gremo v cerkev,...samo nismo pa glih ne vem kaj, no ja pač kako kdo gleda na to, jaz ne rabim botra da bo mojemu otroku kupoval stvari pa tud ne da ga bo vzgajal, vsaj dokler še pač jaz živim, pomembne so mi malenkosti in pozornost do otroka samega.
sicer pa še mamo kar nekja časa da izberemo

lpuser posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2006 12:37:57   
tehnofil
jaz ne rabim

Spet. Odgovor ni namenjen samo tebi. Gre za splošen način pojmovanja botrov.
Na enostavno vprašanje sem ti podal točen odgovor.

Kar se pa tiče
...samo nismo pa glih ne vem kaj

Ali si veren ali pa ne. Vmesnega ni. Biti veren za vsak slučaj ni vera. Pa saj ti ne očitam ali si ali ne. Dovolj ali premalo. Razlaga vseeno ostaja takšna kot je.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2006 13:04:37   
Udb
Po pravilih katoliške cerkve mora imeti boter opravljene vse zakramente, ker naj bi bil potem svojemi krščencu v zgled in oporo v veri...tako ad...ne gre ravno za kompliciranje! 

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?