Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Samohranilka - delo samo dopoldan? 24.5.2006 9:50:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Znašla sem se v nezavidljivi situaciji. Imam dva otroka- 1 in 7 let. Po končani porodniški so me v službi totalno degradirali in me iz komerciale premestili na najnižje mogoče delovno mesto - skladišče. Delo je dvoizmensko od 6-14 in od 14-22. V službo se vozim 45 minut. Ko sem prosila, če bi lahko delala samo dopoldan so mi takoj rekli, da je to nemogoče. Zanima me ali obstaja kakšna zakonska podlaga, da bi lahko delala samo dopoldan. Vsaj nekaj časa. Popoldan nimam nikogar, ki bi mi lahko varoval otroke, niti babice v bližini (100km stran). Kako naj živim oz. funkcioniram, če vsek drugi teden cel teden nne bom videla otrok? Tega si sploh ne predstavljam. In kdo bo tisti teden vzgajal otroke, jih dajal spat, naredil domačo nalogo, če bom jaz prišla domov ob enajstih zvečer? Saj ne vem kaj naj naredim, iščem sicer drugo službo, kaj pa naj do takrat?
|
|
|
|
RE: Samohranilka - delo samo dopoldan? 24.5.2006 10:46:11
|
|
|
|
cukerček
|
ku ku, poznam eno mamico samohranilko, ki dela v tovarni z tri izmenskim delom. Zjutraj, popoldan in nočne. od kar pa je samohranilka pa dela le dopoldansko smeno. Ne vem točno probaj se pozanimat na centru za družino ampak mislim, da je to zakonsko določeno sploh če imaš še tako male otroke. pa vso srečo pri iskanju nove zaposlitve.
|
|
|
|
RE: Samohranilka - delo samo dopoldan? 24.5.2006 11:18:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede na to, da imaš otroka, starega eno leto, ti predlagam, da "uporabiš" zakon, ki ti dovoljuje, da do otrokovega tretjega leta delaš samo polovični delovni čas, torej po 4 ure dnevno. Tega ti ne smejo zavrniti in to ne sme biti odpovedni razlog. Plačilo potnih stroškov ti še vedno pripada, plačane imaš vse prispevke, zaradi nižje plače se ti dvignejo otroški dodatki in zmanjša plačilo vrtca, prej ti bo odobren regres v šoli za večjega otroka, in ker praviš, da si samohranilka, je tudi neprecenljivo, da boš zaradi tega lahko več časa z otrokoma in da te bi tudi potencialno varstvo stalo manj. V končni fazi boš finančno samo za malenkost na slabšem. Drugače pa res zamenjaj službo, če se le da.
|
|
|
|
RE: Samohranilka - delo samo dopoldan? 24.5.2006 11:26:22
|
|
|
|
simone
|
do dopolnjenega 3.leta starosti otroka, mati oz.doječa mati ne sme: *opravljat dela preko polnega delovnega časa - razen v dogovoru *opravljat nočnega dela Bodo še katere dodale
|
|
|
|
RE: Samohranilka - delo samo dopoldan? 24.5.2006 11:46:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas v podjetju samohranilke lahko delajo samo v dopoldanskem času.
|
|
|
|
RE: Samohranilka - delo samo dopoldan? 28.5.2006 14:06:03
|
|
|
|
TARA in MAJ
|
IZVIRNO SPOROČILO: simone do dopolnjenega 3.leta starosti otroka, mati oz.doječa mati ne sme: *opravljat dela preko polnega delovnega časa - razen v dogovoru *opravljat nočnega dela Bodo še katere dodale le kateri delodajalec te bo pa danes gledav,da boš ti njemu postavljal pravila in le kdo se drži pravil žalostno.....
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?