Jessy -> RE: Fižolova juha (25.5.2006 13:38:24)
|
Jaz jo naredim takole: - konzervo fižola (ali pa ga skuham sama, če imam čas) zmiksam, potem pa dodam še nekaj vode, da lažje precedim skozi gosto cedilo - k fižolu dodam še nekaj vode, tako da je vsega skupaj za cca 1l - dodam: 1 lovorjev list, česen v prahu, majaron, malo origana, poper, 1 govejo jušno kocko in sol po potrebi To kuham cca 10 minut, potem pa zakuham še ribano kašo (lahko tudi kakšne manjše makarončke). Včasih dam v to juho kuhati tudi na male kocke narezan krompir in korenje. Meni je ta juha najboljša. Svoji skoraj 10 mesečni hčerki je še nisem ponudila, ker mi je patronažna fižol odsvetovala do 1 leta, ker napenja, ampak mislim, da jo bo dobila prvič, ko jo bom spet kuhala. Probej ponuditi, pol boš pa vidla, če kaj napenja ali ne.
|
|
|
|