|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nahrbtnik
23.5.2006 21:29:59   
jupiter
Saj vem, da je blo že nekaj napisanega, sam še vedno nisem prepričana, če se  user posted image lahko začne nosit v nahrbtniku. Konec meseca bo imel 8 mesecev, pri približno 6 in pol meseca se je začel aktivno plazit, sedi tudi v redu. Sem nekje prebrala, da se lahko nosi toliko časa, kolikor lahko sam sedi. Jaz pa nimam pojma kolk časa je sposoben sam sedet, ker vedno vidi kaj zanimivega nekje in hitro odšiba tja po štirih. Če ma kako igračo v roki, pol sedi kako minuto, dve pa že šiba spet nekam. No, da bi se kdaj prevrnil iz sedečega položaja ga še nisem vidla. Trenutno je v fazi iskanja hribov (kauč, škatle, stena, peč, klopce) česarkoli višjega, na kar se lahko opre in postavi na noge, in bi tako stal tudi pol ure. Po stopnicah navzgor pride sam, trenutno noro trenira, kako se spustit na tla, če se kje česa drži stoje.
Aja, se je pa nosil od rojstva v traku, ker ne mara vozička. Na začetku spredaj, zdaj pa na boku al pa zadaj. Samo s trakom je drugače, ker ima v njem v bistvu popeto celo hrbtenico, tko da ni panike. Je pa preveč dolgotrajno "montiranje" na hrbet, če moraš to delat na kakem parkingu pred trgovino ipd., zato bi rada menala "prevozno stredstvo"  in ga dala v nahrbtnik.

Torej, kaj mislite, ga lahko nosim v nahrbtniku in koliko časa? V mislih sem imela kakšnega boljšega, večjega, sem že gledala po netu VauDe in Deuterja, ima kdo izkušnje s katerim? Predvsem me zanima, v katerem otrok manj pleše levo in desno po hrbtu, ker s tistim običajnim malim nahrbtnikom, ki jih prodajajo povsod mi je grozno, ker čim premakne glavo levo ali desno, se cel nahrbtnik zagunca. Kako  udobno za otroka stvar zgleda poleti, ko je vroče in si še preznojen po hrbtu?

< Sporočilo je popravil jupiter -- 23.5.2006 21:36:07 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nahrbtnik
23.5.2006 22:02:38   
andrejaz
Mi smo našega user posted image  začeli nosit v nahrbtniku pri kakšnih 8 mesecih. V začetku smo ga dajali za malo časa, potem pa smo čas podaljševali. Ponavadi je bil kasneje v enem kosu največ 1 uro skupaj.
Če se otrok slučajno ne bo v redu počutil, ti bo že dal vedeti. Naš user posted image   zmeraj prav uživa v nahrbtniku.

Boljši nahrbtniki (Vaude, Deuter,..) imajo znotraj nahrbtnika tudi nastavljive pasove, tako da je otrok pripet, pa še hrbtišče si naštimaš po svoji postavi, tako da ne smelo biti problemov z nagibanjem nahrbtnika. Najbolje, da greš skupaj z user posted image  v trgovino in kar konkretno probaš.

Mi imamo Deuter in smo za poleti dokupili še strehico za senco. Ponavadi pa smo malo pazili, da nismo hodili naokrog po najhujšem soncu.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nahrbtnik
23.5.2006 22:08:43   
bajsek
Čao!
Jst sm našga malčka začela nosit v nahrbtniku malo pred dopolnjenim osmim mesecem, samo ne v kosu več kot eno uro. Vedno uživa, tko da mu pomoje nič ne manjka. Sem pa že razmišljala, da bi kupila novega, ker tega smo dobili in je res že star in zgleda ne preveč udobno! A ima katera kak link o teh novejših nahrbtnikih?
LP

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nahrbtnik
23.5.2006 22:43:47   
jupiter
Jaz sem gledala na www.deuter.com in www.vaude.com

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nahrbtnik
23.5.2006 23:02:52   
jupiter
AndrejaZ, kako pa zgleda če user posted image zaspi, ko je v nahrbtniku? Mojga dostkrat kar zmanjka, ponavadi če po gozdu ali pa travnikih hodim, v mestu niti ne. Pa moram potem še en tanek, bombažen šal nost s seboj, da mu ga naštimam zadaj za glavo, prek mojih ramen in zavežem spredaj, da imam boljši občutek da mu nebi glava nazaj padla. Enkrat mi je zaspal v tistem običnem nahrbtniku in ker sem bla kako urco (peš) stran od doma, je prou grozn zgledalo, ko je glavo naslonil na tisto železje okoli in čist zvit spal noter, pa še ko sem domov pršla, je bil cel hudič, kako ga zdaj ven vzet. Od takrat naprej ga ne dajem več v tisto čudo.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nahrbtnik
25.5.2006 22:31:39   
andrejaz
Zaspi user posted image  tako da se nagne naprej in zaspi. Ta sprednji del je oblazinjen, tako da ni problema.
Mislim, da je tudi nekaj starih slik v mojih albumih tukaj na RR, kako moj user posted image  spi v nahrbtniku. Najbolje da pogledaš slike in si boš najbolje predstavljala.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nahrbtnik
25.5.2006 22:42:24   
jupiter
Hvala, slik, na katerih bi spal sicer nisem našla, se pa lepo vidi da je tale Deuter ok ruzak.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nahrbtnik
25.5.2006 23:11:41   
andrejaz
Res je tale Deuter super.

Sem šla po dolgem času pogledat moje slike v albume in našla slike kje je naš user posted image  spal v nahrbtniku - user posted image  spi na 7 sliki v albumu Kofce, pa na 3 sliki v albumu Vogar in na 5 sliki v albumu Lipanca.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nahrbtnik
26.5.2006 10:49:07   
živa
Draga Jupiter,

ne zameri, ker te vprašam kar pod to temo, pa čeprav ni v zvezi z nahrbtniki, ampak s trakom. Kako si nosila malega, ko je bil star 4 mesece? Meni ni jasno, zakaj ne priporočajo nošenja pokonci, vsa navodila za nošenje v  traku pa vsebujejo tudi vezave, ko je mali pokonci ob tvojem telesu.

Nimam originalnih navodil, ker sem trak sešila sama, gledala pa sem npr. tiste na strani od didymosa.

Lp,

živa 

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nahrbtnik
26.5.2006 12:11:20   
Pokora
Mene pa zanima kje prodajajo te nahrbtnike.

lp
Pokora

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nahrbtnik
26.5.2006 22:14:21   
karin412
Jaz sem tudi gledala spletno stran, pa nič ne piše, da bi se kaj dalo naročit. Sem pa zasledila posrednika v Trebnjem??? - piše pod državami.

A še kje prodajajo te ruzzake?

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nahrbtnik
26.5.2006 23:22:16   
jupiter
Živa, jaz mam Hoppediz trak, ta je bil prijazno poceni glede na dober material. Zraven sem dobila navodila, ki se mi zdijo ful resna in precizna, tako da če hočeš, ti jih lahko skopiram in pošljem po pošti.  Notr maš tud definirano kdaj ga lahko v kakšni poziciji nosiš. Je pa pri sestavljanju sodelovala ena dobra fizioterapevtka. Sicer so v nemščini, če jih nebi razumela, si pač najdeš nekoga, ki ti jih bo malo prevedel, pa tudi slik je ful, za čist vsak "korak" posebej, zato jih niti ni tak problem razumet.

Za Didymos pa vem, da je drag ko hudič, pa da je imel do pred kratkim (ali pa še celo zdaj ima) v navodilih, da lahko otroka nosiš spredaj obrnjenega stran od tebe!!! Glede na to se jaz nebi glih zanašala na njihova navodila. To ni ravno hec.

Tamalga sem pa pri štirih mesecih nosila spredaj. Ne vem kako bi ti opisala, najboljš da si pogledaš na www.hoppediz.de, pod photo. Najprej sem ga nosla tko k je 5.slika v prvem stolpcu slik, pol ( tam okol 4 mesecev) 13. slika v prvem stolpcu, mal kasnej pa kot 6. slika v drugem stolpcu. Uf, sem ti naredila dela....




< Sporočilo je popravil jupiter -- 26.5.2006 23:32:09 >

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nahrbtnik
26.5.2006 23:28:16   
jupiter
Za Deuter ne vem čist točn, mi je en kolega povedal, je pa nekje v stari Ljubljani. VauDe majo pa v štacuni Promontana, tej so pa na www.promontana.si. Sem glih opazla, da majo še ene od Lafume znižane. Aja, trgovin ma promontana pa več, tk da si poglejte na njihovo stran, kater naslov vam je najbližji. Če pa kdo še ve za kakšno drugo štacuno, se priporočam za informacije.

Andrejaz, kje ste ga pa vi kupl? p.s. slikce bom pogledala mal kasnej


< Sporočilo je popravil jupiter -- 26.5.2006 23:34:28 >

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nahrbtnik
27.5.2006 8:20:17   
Pia67
Živjo!

Vaude nahrbtniki-Interspost/Merkator centri,
Deuter: Anapurna v Lj in posredniki, na netu jih je kar nekaj...
Lepo uporaben je tudi nahrbtnik MayaMaya, 1.6. bodo imeli znižanje 50% (rojstni dan firme), ponavadi pa je bila tehnična roba znižana le 30%, pa tudi to je že nekaj. So pa bistveno cenejši od zgornjih dveh, izdelava je dobra, imajo notranje pasove, sedež je malce manj oblazinjen in kar je najpomembnejše-otroka ne "zmetava" levo-desno.

Kaj je poleg zgoraj naštetega še pomembno pri nahrbtniku? Ona zanka na vrhu hrbtišča, saj nimaš vedno pri roki kake mize, da varno odložič dete. Zgrabiš za zanko/ročko in snameš nahrbtnik. mene spominja na koš za listje, kjer je obvezno roča.

Glede omahovanja glavice med spanjem, jaz sem naredila ovratnico za okoli vratu, ki jo potem privežem okoli vratu, praktična je tudi napihljiva ovratnica, ki jo uporabljamo pri avtusedežu in gre v žep nahrbtnika.

Drugače pa je tudi malo rabljene robe na netu več kot dovolj. Na spletni strani Gore-ljudje se bi ziher kaj našlo user posted image


(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nahrbtnik
27.5.2006 12:05:27   
jupiter
Pia67, a Vaude majo tud v NM v Merkatorju?
Katerga maš pa ti? In kater se ti zdi najboljš?


(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nahrbtnik
27.5.2006 22:11:31   
andrejaz
Mi smo našega Deuterja kupili že več kot 1 leto nazaj preko Boštjana (Boštjan-1 ima nick na RR) Je bil pa veliko cenejši kot v trgovini.

Malo več o nahrbtnikih pa boš našla tudi naRR na  forumu Oprema

< Sporočilo je popravil andrejaz -- 27.5.2006 22:12:41 >


_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nahrbtnik
28.5.2006 9:01:06   
Romcka
kukuc:) mi mamo od VauDe in smo zeloo zadovoljni...ce Kajci zaspi, jo trakove malce odsponam ob strani in glavo podprem s kako plenicko...veckrat pa smo jo dali dol, ji podprli hrbet in je pol kr tko not spala....me pa zanima, ce kera morda ve ali se da dokupit strehca za modele, ki prvotno nimajo strehce?
cauc
R

_____________________________

mi pa imamo dve sončici: Kajo in Nejo:)

http://krizajcki.moj-album.com/


(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nahrbtnik
28.5.2006 9:06:58   
Primoza
Kateri Vaudejev model pa imate, ali nimajo vsi Vaudeji ob strani takih odprtinic, v katere se vstavi palici, ki nosita strehico?

Naš Vaudejev nahrbrnik se nahaja v albumu Viševnik. Ker je nahrbtnik star že dobrih pet let imamo zamenjano strehico od novejšega Vaude modela.

< Sporočilo je popravil primoza -- 28.5.2006 9:11:14 >

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nahrbtnik
28.5.2006 9:32:56   
Romcka
kuku:)sem sla pogledat v album, pa mamo zlo podobnega VauDe-ja in sem sele zaj vidla, da ima ob strani luknjice...tak da grem jutri v LJ, pa grem pogledat v Promontano...

Jupiter - ti si vprasala kdaj smo dali nase pikece not, pa kolko cajta smo se nosli...Mi smo kajci dali prvic not tam nek pri 9m (ko nam je fizioterapevtka dovolila) in prvic smo sli tko malo za kake pol urce, ker pa ji je bilo tako vsec, smo ze drug dan sli ven za 2 ure...zaj ko gremo na morje, jo furamo povsod v ruzaku..oan ful uziva in smo najdlje bili na 5urnem izletu...seveda smo se ustavili, pa jedli, se previli, poigrali...Kajci v vozicku sicer dolgo zdrzi, samo v ruzaku pa se sploh ne navelica....zadnjic se je tok limala na mene, da nisem mogla nic delat, pa sem jo dala v ruzak in sla pometat stopnice, pa okoli bajte..sva ble ko iz starih cajtov...pa se obe sva bče srecni:)
pozdravcek
R

_____________________________

mi pa imamo dve sončici: Kajo in Nejo:)

http://krizajcki.moj-album.com/


(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nahrbtnik
28.5.2006 10:04:06   
Pia67
Jupiter, v Merkator centru Nm jih še nisem opazila. Morda se motim, preveri, saj ti lahko po telefonu povedo.
Sem pa jih občudovala v Domžalah in LJ. Potem pa sem kupila MayaMaya, ker je bil pač cenovno ugodnejši in čisto konsrtrukcijsko sprejemljiv.


(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?