vprašanje zanesljivosti plodnih dni (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

mala zirafa -> vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 18:19:54)

Se je boljše zanest na beljalast izcedek ali na izračunan dan?Kako so se vaše izkušnje izkazale?

LuLuna -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 18:35:55)

Ovulacijski koledarčki na Internetu so še kar dobri, vendar je predpogoj reden ciklus.

Osebno se najbolj zanesem na meritev BT (bazalne temperature), saj mi zelo jasno pokaže zvišanje temperature po nastopitvi ovulacije do začetka menstruacije, ko se temperatura spet zniža.

Spremljanje izcedka je tudi dober pokazatelj, vendar zahteva določeno izkušnjo. Potrebno je ločiti različne izcedke, ki se lahko pojavijo v enem ciklusu, pa tudi tisti najbolj ploden vlečljivi, beli oz. prozorni izcedek je zelo lahko zamešati s spermo.

KODA -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 18:41:34)

Jaz si določim varne in nevarne dneve,na podlagi izcedka in boleče ovulacije.To se mi sovpada.Takrat,ko se to dvoje pojavi,je sigurno ovulacija.
Drugače pa imam kar redno menstro(25-28dni).Zato tudi nekako vem,kdaj bo približno ovulacija.

lin -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 18:44:13)

Nevem kaj bi ti svetovala kaj je bolj učuinkovito.
Iz svoje izkušnje ti lahko samo povem da jaz nisem zanosila med ovulacijo temveč tik preden bi morala dobiti menstruacijo,tako mi je vsak povedala ginekologinja

bubyca -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 18:45:05)

jaz se najbolj zanesem na vlečljiv izcedek, ker imam M na 30-32 dni, poleg tega pa O ni vedno točno na sredini ciklusa, ker na njo lahko vplivajo različni dejavniki (stres, prehlad).
Lp

bskrle -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 18:49:53)

Vsaj 12 ciklusov moraš imeti v celoti zabeleženih, da so stvari jasne.
Vse spremebe. BT in sluz.
Tako kot priporoča knjiga.

mala zirafa -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 18:57:01)

Hval punce.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

eva1 -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 19:35:51)

Jaz nimam ne izcedka , bazalna tem. mi nikoli ne narašča ali pada...očitno sem v prejšnem mesecu imela O nekje 20 dan po M, ker sem takrat zanosila!

eva1 -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 19:36:27)

Aja na RR mi je tisti koledar prav izračunal plodne dneve, ker imam M na 34 dni!

zorica -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 21:10:22)

Meni najbolj točno pokaže plodne dneve on test s slino, ko se naredi tak praprot ki označuje plodne dni.Danes je 9 dan od začetka zadnje M in prvi dan plodnih dni.

Anonimen -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (23.5.2006 21:34:45)

Jaz ravno ne vem, če sem imela reden ciklus, ker sem 1,5 meseca prej nehala jemat KT, je pa vsekakor ratalo na plodne dni izračunane na netu [sm=smiley2.gif]

ancka1 -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (24.5.2006 8:38:31)

Spremljaj dogajanje v svojem telesu. Od kar sem jaz nehala jemati KT, sem imela v bistvu tipične znake (izcedek, pa bolečine v jajčnikih skoraj skozi cel dan). Tudi Ovul test mi je pokazal dve črtici.

LuLuna -> RE: vprašanje zanesljivosti plodnih dni (24.5.2006 10:15:24)

IZVIRNO SPOROČILO: lin

Iz svoje izkušnje ti lahko samo povem da jaz nisem zanosila med ovulacijo temveč tik preden bi morala dobiti menstruacijo,tako mi je vsak povedala ginekologinja

Ovulacija in zanositev nista sinonima. Ko nastopi vgnezditev se sele to steje za zanositev. Seveza je predpogoj za vgnezditev, da je jajcece oplojeno, kar pa se zgodi v casu ovulacije.
Vgnezditev pa nastopi 6 do 10 dni po ovulaciji, kar pa tudi je nekaj dni, ali celo tik pred menstruacijo.

Stran: [1]