|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hrana za mladiče
23.5.2006 13:53:35   
anabanana
S čim hranite (ste hranili) vaše pasje juniorje? Jaz mojega z briketi Eukanuba small za mladičke, rada pa bi mu dala tudi kaj "mokre" hrane, čeprav mi vsi zagotavljajo, da tej briketi zagotavljajo vse potrebno.

V bistvu bi mu rada dala kakšno zdravo poslastico. Kaj priporočate? Zelenjavo, konzervirano hrano, ... ?

Veliko mi je do tega, da bi pravilno in zdravo jedel (če že gospodarica neuser posted image )

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 23.5.2006 14:54:45 >

krepat ma ne molat
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hrana za mladiče
23.5.2006 14:58:48   
Anonimen
Ojla!

Mi smo najprej imeli Nutro, potem Eukanubo (je ni marala, smo imeli le eno vrečo), potem Science plan in nazadnje Hills. Baje sploh ne bi smeli tolikokrat zamenjta hrane, ampak kaj nej, če pes noče jestuser posted image  Imeli smo pa zmeraj puppy medium (ker je pač medium pasme), do enega leta. Najraje je imela Hillsove brikete.

Kar se tiče zelenjave - naj bo kuhana in brez soli in začimb. Daš mu lahko kuhan krompir (čeprav nekateri pravijo, da je težko prebavljiv, pa je tanaja* rekla, da je ok in tudi pri nas ni nobenih težav!), kuhano korenje ... Lahko dobi tudi na vodi kuhan riž (neslan, ampak pazi, ker zapira!), meso (najbolje, da samo skuhano, seveda brez soli in začimb).

Komot mu poleg briketov ponudiš še našo hrano, vendar pazi, da je čimmanj začinjena (še bolje nič) in da že nasplošno ni pretežka. Kaj lahko in kaj ne si lahko prebereš tudi v debati 'Ali vaši psi tudi jedo?'.

Aja, kar se tiče konzerv - mi smo ji kupovali Hillsove, ker ji te ta cenene ne odgovarjajo.

Lp, Ribica

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2006 21:58:37   
tanaja*
Science plan in Hills je eno in isto user posted image .
Anabanana, v vsaki štacuni za male živali imajo priboljške (če si to mislila). Drugače ti je že Ribica lepo napisala kaj mu lahko daš namesto briketov user posted image . Je pa res, da z briketi dobi vse snovi, ki jih potrebuje (seveda govorim o kvalitetni hrani, ne o pedigree-ju, chappy-ju, mercator in tuš hrani...). Če mu boš kuhala je pomembno, da mu ne soliš, lahko pa malo po pasjih forumih počekiraš, tam imaš polno receptov kaj in kako skuhat user posted image .

Fiši, Luna pa že ve katera hrana je dobra (in draga) user posted image user posted image .

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2006 7:54:00   
anabanana
Moj tudi ni ne vem kako navdušen nad Eukanubo-briketi, sicer poje, ampak ko je res lačen. Včeraj sem mu pa skuhala en jajček (sem prebrala, da je to ok) in ga je s tako slastjo pojedel, da ga je bilo lepo gledat.

Nič, grem potem med malico do zoo šopa in mu bom kupila kakšno kvalitetno konzervirano hrano (npr.Hills?) pa mu bom magari malo mešala z briketi. Kaj mislite?

A je res, da če se bo navadil na "mokro" hrano, da ne bo hotel več jesti briketov? Sej vem, da v briketih dobi vse, ampak res nima nekega veselja z njimi, jaz ga pa rada pocrtam.

krepat ma ne molat

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2006 15:34:09   
Anonimen
Pr nas ni problema s tem, da ne bi jedla briektov, pa dobi vse zivo (tudi ta fejst prepovedano hranouser posted image ). Glavna obroka sta pac briketi, cez vikend dobi ponavadi se v casu nasega kosilo kako meso+zelenjavo, vcasih pa ji h briketom kaj primesamo. Ko je lacna poje brikete brez vsega!

So pa bili sem in tja problemi, ce je cel vikend poleg briketov dobivala se kaj (konzerve itd) in potem v ponedeljek ni hotla jest (pa mal tudi iz protesta, ker je bila sama doma). Smo probali vmes z Muellerjevimi konzervami (vsakic le eno zlico zraven, lih tolk, da so se briketi napacal) in je po vecini imela drisko. Pa se smrdi to men za bruhat. Bljak.

Hillsove konzerve so pa full suhe. Pa potem moras mal skombinirat koliko cesa na dan mu bos dala. Luna bi dnevno morala dobit 1 in 3/4 konzerve, pa je poleg briketov dobila npr. le 1/3. Ji pa dajemo mal manj briketov kot je predpisano (v bistvu jo hranimo z max kolicino za 10kg, ona jih ima 14), ker itak dobi vse zivo. Pa ni presuha in hvalabogu ni debela, tako kot zadnje case velika vecina malo sfaliranih beaglov (ce se jim lahko tako rece).

Lp, Ribica

Aja, drugace ima pa Luna rada piscancji file in krompir narezan na kocke, skuhano samo v vodi, brez zacimb. Jogurtov ne mara kaj prevec (jogurtove loncke pauser posted image ), za skuto se pa ne spomnim.

Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2006 7:25:47   
anabanana
Uh včeraj sem mu dala malo konzerve - Eukanuba (manj kot 1/3 - to je za njega ful, ker je miniaturauser posted image ), potem je pa revček dobil drisko, pa smrdelo je kot sto mater kar po briketih sploh ne !! Bilo pa mu je ful fino, je skoraj pozabil dihat ko je mljackal.

Bom probala danes samo malček zmešat z briketi za en obrok, drugo pa bo dobil samo brikete.

krepat ma ne molat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.5.2006 8:58:23   
tanaja*
Kadar menjaš hrano, je to potrebno storiti postopoma. Stari hrani postopoma dodajaš vedno več nove, dokler recimo po 1 tednu ne preideš čisto na novo hrano. Tudi če samo dodajaš briketom konzerve, to delaš postopoma (pri pinču recimo po polovico žličke na dan- prvi dan 1/2 žličke, drugi dan 1 žličko, tretji dan 1 in pol žličke...). Drugače ponavadi pride do driske. Sedaj mu daj za jest razkuhan riž in pusto piščančje ali puranje meso + prekuhano ohlajeno vodo, ali nesladkan ruski ali borovničev čaj, dokler driska ne mine (približno 3 dni)

Ena je omenjala jajca; psom se daje samo rumenjak, beljaka pa ne!

Neposredna povezava do sporočila: 7
25.5.2006 10:13:41   
Pmaxi
Pri nas se je od vseh briketov najbolj obnesel Pro Plan,  malo slabše Hill's. Konzerv niti nisem dodajala. Pinček poje izredno malo in ker konzerva prav dolgo ne more stat, ker se osmradi, se takšne hrane nisem posluževala.
Drugače pa imaš na mojpes.com kar nekaj receptov o doma pripravljeni hrani. Poglej si ta del foruma http://www.mojpes.com/forumbb/viewforum.php?f=24 ki govori po dolgem in počez o prehrani.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.5.2006 12:11:51   
tanaja*
Pmaxi, ker ti ne morem poslati PM (baje imaš tako v nastavitvah), me samo zanima, če si dobila maile?

(odgovor članu Pmaxi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.5.2006 13:21:47   
anabanana
tanaja, jaz sem pa na netu prebrala, da kuhana jajca lahko daš cela, surova pa samo rumenjakuser posted image

Tudi na Eukanuba briketih med sestavinami piše cela jajcauser posted image

krepat ma ne molat

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.5.2006 14:56:37   
Pmaxi
Hvala sem dobila!!! Drugače pa sem do sedaj brez problemov dobivala ZSuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
25.5.2006 21:52:07   
tanaja*
Ja, za surova sem mislila, sem površno brala, sorry...

Pmaxi, v službi mi ga pc včasih mal serje user posted image , od doma ti pa lahko pošiljam zs user posted image . Prej mi je pa napisalo, da imaš v nastavitvah nastavljeno da ne želiš prejemati zs user posted image .

(odgovor članu Pmaxi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?