Nujno potrebujem vaše mnenja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Jana4 -> Nujno potrebujem vaše mnenja (23.5.2006 9:00:16)

Prosim, če mi poveste kaj bi naredile na mojem mestu.
Namreč moja ljubica, ki bo stara letos avgusta tri leta, je začela cuzat prstka, pa smo že skoraj eno leto brez dude. Zdaj pa ne vem ali bi ji dala dudico nazaj ali kaj. Problem namreč ,ki lahko nastane je, da bi potem tudi ostale dve hotele dudo. So namreč trojčice in se bojim da bi potem  bile spet čist odvisne od dude, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Prosim za mnenja, ker res ne vem kaj narediti. Hvala

lep dan

gamini -> RE: Nujno potrebujem vaše mnenja (23.5.2006 9:03:37)

Jana,

sicer ne vem, kako ti naj svetujem, me pa resnično zanima,
kaj ti bodo odgovorile, ker se je to začelo dogajati tudi pri
nas. Naša pikica bo tudi avgusta stara 3 leta, dudo še ima,
kadar gre spat, drugače pa ne.

LP[sm=rozica.gif]  

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.5.2006 9:15:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: Nujno potrebujem vaše mnenja (23.5.2006 10:52:43)

Jaz sem slišala za eno idejo. Ne vem koliko je sicer praktična in učinkovita, ampak baje so včasih namazali prst s kakšno zanič stvarjo, da ga ni več hotel otrok dati v usta (mogoče kakšna krema, ki ima neprijeten okus in ni škodljiva)
lp 

bombonček -> RE: Nujno potrebujem vaše mnenja (23.5.2006 22:03:42)

Sem istega mnenja kot Tajalana!

beti 1 -> RE: Nujno potrebujem vaše mnenja (23.5.2006 22:12:04)

Nekateri svetujejo isto kot pri grizalcih nohtov, česen ali kakšno drugo zadevo, da prst ni več dober.
Problem je lahko tudi izraščanje mlečnih petic, če jih še nima.
Jaz bi najprej poskušala najti vzrok in ga odpraviti in se šele če to nebi uspelo zadeve lotila drugače.

Marogica -> RE: Nujno potrebujem vaše mnenja (23.5.2006 22:43:50)

To, da je začela ZOPET cucat prstke(prej dudo), pomeni, da se je v otrokovi psihi nekaj zgodilo. Ali se počuti zapostavljeno ali pa je kaj drugega. Zato bi jaz na tvojem mestu iskala najprej vzrok, zakaj se to dogaja, ne pa jo na grobo odvadila. Mogoče piše več v kakšni knjigi ali pa povprašaj pediatrinjo.

Yasminka -> RE: Nujno potrebujem vaše mnenja (24.5.2006 9:17:59)

Sicer kot mama še nimam izkušenj s tem, ampak iz pedagoške prakse vem, da se dobi v lekarni lak za nohte, ki je izjemno neprijetnega okusa in prepreči cuzanje prstka.

Stran: [1]