katis -> RE: Bombe....84.dan(Š) (23.5.2006 21:42:44)
|
Se moram še enkrat javit danes. Sem spet spreminjala - ne vem, kaj mi je zadnji mesec, da mi nikdar ne znese to pojest, kar sem si zjutraj zamislila (oz. mi je zjutraj zapasalo). Torej za kosilo sem jedla malo pomfrija iz pečice pa grahovo omako iz ene piksne graha. Pa da vam povem, da sem naredila omako čisto po zahteveah za škrobni dan in je bila fantastična (men se je zdela celo boljša, kot tista z mlekom ali smetano). Naredila sem jo pa takole: - skuhala sem en krompir (srednje velik) zrezan na manjše kose - na drobno zrezala 3 stroke česna - česen sem zarumenila na žlički sojinega olja in posula z vegeto in takoj, ko je začel rumenet, sem stresla celo piksno graha gor - pustila vreti kakih pet minut - nato sem vzela krompir, tekočino od vrelega graha, 1/3 graha ter kak dcl vode in nato vse skupaj zmiksala s paličnim mešalnikom - nato sem to zlila nazaj k preostalemu grahu in pustila, da še enkrat zavre - in nato mnjama!!! Sam kake pol ure po kosilu, sem imela pa napad luštov na arašide (matr, da sem jih mogla kupit) in sem pojedla kakih 10 dkg nesoljenih praženih arašidov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] In zato sem za kazen brez večerje. Ma sej mi itak nč ne paše jest, ker sem še kar ful sita. Lahko noč! Za jutri bom pa sanjala, kaj od sladic....
|
|
|
|