Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 11:51:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, malo že. Je pa za službo vsaka nosečnost verjetno ob napačnem času, tako da prav dosti se na to ni za ozirat.
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 11:53:41
|
|
|
|
bubče
|
niti najmanj....seveda vse v skaldu z razmerami do mene...(pogodba za nedoločen čas....)...če bi pa planirala glede razmer v službi, bi bil najbrž vedno neprimeren čas.....
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 11:54:54
|
|
|
|
lelaval
|
Če bi se vedno na to ozirale, verjetno ne bi nobena imela otrok. Če pravi čas poveš (to pa itak moraš, ker potem se že vidi), se dogovoriš, da lahko tisto, ki te nadomešča uvajaš. Vsaj jaz sem. Kako pa se ona znajde, pa ni več tvoj problem.
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 12:03:55
|
|
|
|
TONČI.
|
Ja na začetku že, pol ko pa vidiš da ni tako preprosto naredit naše otročke ti je pa za vse vseen, važno ti je le da se ti bo prijel.
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 12:09:48
|
|
|
|
bskrle
|
Sama sem pri prvi nosečnosti računala, da je najbolje, da rodim konec julija ali na začetku avgusta, tako bi bila v službi lahko do konca šol. leta (rok sem imela 3. 8.). Pa je bila G drugega mnenja in sem ostala na bolniški že v mesecu januarju. Pri drugi in tretji pa nisem več računala.
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 12:13:10
|
|
|
|
lucika
|
jaz sem racunala. pa takrat ni slo. slo pa je potem takoj, ko sem ostala brez sluzbe . murphy na delu...
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 12:13:51
|
|
|
|
viv_
|
Ne, nisem računala. Sem bila pa tolk fer, da sem takoj, ko sem zvedela povedala, da smo dobili zamenjavo.
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 12:34:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne. V službah itak ni nikoli "pravi čas" in tudi nosečnosti ne moreš natančno planirat.... . Če še nimaš otrok, vsi nekako pričakujejo da jih boš imela. Nadomeščanja običajno planirajo v kadrovskih službah, vsaj tam, kjer jih imajo.
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 12:37:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Čist neč! Sem lahko zelo vesela, da se je tok hitro prijelo, v službi pa itak ni nikoli pravi čas za porodniško....
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 12:59:13
|
|
|
|
Anonimen
|
No, midva tudi ravno razmišljava kdaj začeti delati na . Službo imam le za določen čas, do konca novembra, nič ne kaže, da bi mi podaljšali. Ful si želiva met otročka. Zdaj pa ne veva al naj čakava, da dobim službo in potem poskušava delat na bebiki, al naj to delava že zdaj. Je pa tako, da če zdaj zanosim, me noseče v službo nobeden ne bo vzel in potem bom doma več kot eno leto, z borno socialno podporo. Fant (v avgustu bo postal mož) sicer ima službo, ampak živiva v najemnem stanovanju in je že to velik strošek. Sva v veliki dilemi. Kaj mi svetujete?
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 13:40:52
|
|
|
|
lelaval
|
Manca, poslušaj srce, ker če boš le pamet, ne boš nikoli imela otrok. Če bi zdaj zanosila, po izteku pogodbe (mogoče pa bi ti le podaljšali vsaj za čas porodniške), vlečeš bolniško, pa se ti bi verjetno upoštevala plača za izračun porodniške. Ne vem, pozanimaj se.
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 13:45:13
|
|
|
|
severnica77
|
Jaz sem tudi zaposlena za določen čas. Ker mi podaljšujejo že tri leta, sem si rekla, da idealnih razmer ne bo in jih niti ne bom čakala, ker potem res ne bom nikoli imela . Sedaj sem , pogodbo imam do konca decembra, v porodniško bom šla nekje v novembru. Če mi bodo podaljšali nimam pojma ... Pa tudi moj dragi je ostal brez službe - zaradi krčenja obsega dela (pa je imel za nedoločen čas). Tako, da se več na nič ne moreš zanesti. Ni pa mi služba bolj pomembna od , saj sem že imela enkrat IMN. Ko bo treba, se bomo že spet nekako znašli. Še vedno se stvari nekako uredijo in za dežjem posije sonček . Zato le pogumno, če si sama želita.
< Sporočilo je popravil severnica77 -- 22.5.2006 13:49:13 >
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 14:02:21
|
|
|
|
hubi
|
Jaz sem, pa se mi je sistem podrl, ker sem šla sredi nosečnosti na bolniško. Za naslednjič pa, ko bo ratalo bo ratalo.
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 14:04:54
|
|
|
|
TanjaS
|
Če računaš ni nikoli prav. V prvo nisva kaj dosti računala, jaz sem še študirala in delala ob študiju, pa je bilo vse OK, samo malo nizka porodniška je bila. Lani sva imela obsa redne službe, za nedoločen čas, dobre plače, urejeno stanovanje, nov avto, računala sva, da se bo pri meni menjala čez kaki dobri dve leti uprava, pa je dobro, da sem do takrat že nazaj,... No, na koncu sem zanosila, v 11 tednu povedala v službi, bilo je lepo sprejeto, čez tri dni je bil ss, zdaj pa ni niti stare uprave več, pa niti dojenčka. Tko, da moje mnenje je, da kdor računa, se hitro zaračuna. Po devetih mesecih se nama je zopet nasmehnila sreča in močno upam, da se bo vse OK izteklo. V službi bodo pa tudi preživeli - še vedno so.
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 14:16:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja saj vem, da preveč računanja ni dobro, ampak ne predstavljava si, da bom dobivala le 40.000 na mesec. Kaj pa če se zaposlim in nato zanosim? Ker nekje sem prebrala, da če nimaš službe, pred nastopom porodniške, celih 12 mesecev, ne dobivaš polne porodniške? Kje bi si o tem lahko kaj več prebrala ali če mogoče katera kaj ve. Po drugi strani pa se bojim tudi to, da ko dobim službo, začneva delat na bebiki, potem pa ne bo ratala.
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 15:03:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa če grem vmes na bolniško?
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 15:20:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Živjo! Še jaz se pridružujem s svojimi skrbmi. V soboto sem naredila test in je bil pozitiven, čeprav čist dobro še ne dojemam, da je to res. Me pa že skrbi, kako bo s službo. Zaposlena sem za določen čas do 31. avgusta v šolstvu. Kaj pa potem? Že v maju in juniju se bom začela prijavljat na razpise in najboljše, da o nosečnosti nič ne rečem. Drugače nisem preračunljiv človek, ampak mislim, da če na razgovorih omenim, da sem noseča, me zagotovo ne bodo vzeli. Saj ne vem, kaj naj. PDP imam predvidoma (po internetnih izračunih) 27 januarja in od septembra do januarja res ne vem, kaj bi doma počela, pa še brez dohodkov. Zanositi sva pa drugače želela že par mesecev nazaj, tako da bi se mi porodniška začela nekako s septembrom, pa žal ni šlo po načrtih. Da bi pa čakala, da dobim službo za nedoločen čas, se mi pa tudi ne zdi smiselno, ker lahko to traja še leta. Upam, da se bo vse dobro izteklo. Lp
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.5.2006 15:49:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 21:32:44
|
|
|
|
frrrr
|
delam preko študentskega servisa in se nisem nič ozirala... čez kakšen mesec bom začela nekoga uvajat in mislim, da bi mu v roku treh mesecev lahko predala svoje obveznosti... potem pa bo čas za ukvarjanje z
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 22:01:49
|
|
|
|
Grascakinja
|
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca anonimna - jaz tudi na tvojem mestu še ne bi omenjala ob prijavi na razpise v maju. Itak se ponavadi počaka, da je prvih 12T, ki so najbolj rizični mimo, potem se pa pove, tako, tako da ti niti slabe vesti ni treba imeti! Plus, saj še niti pri G nisi bila, če sem prav razumela Po mojih izkušnjah se tovrstna neiskrenost obrne nazaj v nezaupanje delodajalca, kar posledično vodi v še slabše odnose na delovnem mestu. Vsaj meni se je igranje na odprte karte vedno izplačalo, res pa nisem bila v situaciji, ko bi noseča iskala službo. Sem pa nenačrtovano zanosila ravno nekaj dni preden smo podpisali pogodbo za nedoločen čas (prva zaposlitev sploh). Ko je G potrdil nosečnost sem šla do direktorja in mu vse razložila, zadevo je sprejel z nasmehom in je bil zelo pozitivno presenečen nad mojo odkritostjo. Tako smo tudi lahko splanirali novo poslovno leto brez zadržkov in takoj mi je dodelil asistentko, ki sem jo naslednjih 5 mesecev uvajala v delo. Glede osnovnega vprašanja pa - sama sploh nisem planirala prve nosečnosti, sem si jo pa želela. Naslednje pa bom poskusila uskladiti glede na prisotnost mojih sodelavk, saj smo še 3 v istih letih. Pa ne mislim zdaj blazno planirat glede na njih, ne bi pa bilo fino, da smo vse tri naenkrat odsotne zaradi porodniške.
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 22.5.2006 22:45:18
|
|
|
|
majas
|
Mene so zaposlili za nedoločen čas z poskusno dobo 2meseca. V tem času sem zanosila nenačrtovano...bila sem poštena in povedala kaj se je zgodilo,seveda so me po 2mesecih lepo dali nacesto...oz.me niso saj so mi ponudili še za 5.mesecev za določen čas in da mi bodo pogodbo takrat podaljšali...ja pa kaj še...bila sem naivna in sem verjela...zdaj sem zaposlena za dol.čas, en mesec pred porodniško se mi pogodba izteče...do mene se obnašajo več kot grozno!!! pošilja me na lestvico itd...zdaj sem na bolniški ker sem bila pod takim pritiskom ... moji so sprejeli grozno, samo izkoriščajo...tako da nevem kako bom preživela te dneve, upam da na bolniški ker v moji službi samo trpim... tako je bilo z mano na hitro in jedernato... nikomur ne želim takih izkušenj...in tiste ki so delodajalci tako lepo sprejeli ste lahko res srečne... Ampak jaz si govorim-ne obremenjuj se , tvoja pikica v tebi je več vredna ... in tudi sama nevem kako bom ko bom brez službe...upam da se bo tudi pri meni vse lepo izteklo
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 23.5.2006 7:29:51
|
|
|
|
Naja30
|
Jaz sem za določen čas, pa sva vseeno planirala otročka. Oba sva stara okoli 30 let in če bi gledala na to, kdaj bo pravi čas, tega tako ne bi bilo še nekaj časa. Mi pa pomeni več kot služba in če bi me dali stran, bi že našla način, da preživimo. Ampak nekako mi je bilo rečeno, da službo imam.
|
|
|
|
RE: nosečnost in služba - nadomeščanje 23.5.2006 22:37:31
|
|
|
|
frrrr
|
IZVIRNO SPOROČILO: majas ... in tudi sama nevem kako bom ko bom brez službe...upam da se bo tudi pri meni vse lepo izteklo midva sva načrtovala nosečnost kljub temu, da še nimam službe in bom šele absolventa vpisala v oktobru... fant je od letošnjega februarja redno zaposlen in mislim, da nama bo že nekak šlo skoz (mal bolj revno kot sicer, ampak še vsi so preživeli)... važno, da se bomo imeli radi... mogoče bo potem večja kriza, ko bo treba vrtec plačevat menda so kr dragi, najini starši so pa na drugem koncu Slovenije, torej bo potrebno iskati varuške in vse te zadeve... ampak za toliko vnaprej se ne splača sekirat... bomo raje takrat kakšno rekli, če bo kriza
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?