|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zatekanje prstov
22.5.2006 10:17:06   
ElaM

Pozdravljene,
počasi se približuje moj dan D. Zadnje tedne me muči nadloga, da se zjutraj zbudim z zelo otečenimi prsti na nogah in rokah, pa tudi v obraz sem dokaj zabuhla.user posted image
G je rekla, da je to normalno, ker sta pritisk in voda bp.
Zanima me, kako tiste, ki imate podobne probleme rešujete to nadlogo? Sama veliko pijem, se izogibam soli, vendar ni bistveno bolje.
Lp!

:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zatekanje prstov
22.5.2006 10:19:41   
anitaz
Jaz sem imela 3 tedne pred PDP tudi zatekle noge in prste, voda in pritisk pa sta bila več kot ok, pa sem bila takrat že 3 cm odprta (sem šla raje do G). Tako so mo določili datum poroda in 2 dni po pregledu sem šla...user posted image  Raje pojdi do G na pregled....

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.5.2006 10:55:38   
coolbabe
ja meni je ginekologinja priporočila manj slano dieto pa imam noge še vedno kot buhteljne zjutraj in zvečer, čez dan je malo bolje. Mi pa tudi prsti mravljinčasti ratajo ker pridejo otečeni - ni tko grozno videt je pa slab občutek.
Pravijo da je kava diuretik ampak nima pri meni veliko efekta pa tudi ne upam si je pit preveč, ker mi potem dete nori po trebuhu user posted image .

Tudi jaz sem že 1 cm odprta ampak tamala še lepo sedi na mojem želodcu, tako da ni panike da bi kaj prehitevala.

Kakršna koli ideja bi tudi meni prav prišla, sicer pa bo čez en mesec vse mimo.... nc prekmal.

Me pa zanima če je katera imela težave z zatekanjem tudi po porodu?

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
22.5.2006 11:48:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu coolbabe)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.5.2006 12:28:07   
kati*
jaz sem imela tudi blazne težave z otečenimi prsti na rokah; preveč tekočine tudi ni ravno priporočljivo, saj ti voda že itak zastaja v telesu. Jaz sem si pomagala tako, da sem v rokah držala hladne steklenice in kozarce z ledom user posted image . Priznam pa, da je to pomagalo bolj trenutno.

lp, K

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.5.2006 13:16:39   
bskrle
Pitje čajev, ki delujejo rahlo odvajalno, roke in noge naj ne visijo vseskozi dol ...
V hrano obvezno dodajaj peteršilj, zeleno, pripravi si solato iz zelene (gomolj)
Sicer pa so ti ostale že dosti napisale. Delaj tudi vaje, ki pospešujejo prekrvavitev rok in nog.
Njivsko preslico toplo svetujem, saj že raste!

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.5.2006 16:24:36   
Jančika_
Tudi čaj iz kopriv pomaga. Sem ga šla nabavit v Sanolabor in ga niso imeli, pa sem hotela preslico - in e baba čisto ven padla, da to pa ni za nosečniceuser posted image user posted image user posted image . No ja, itak mi nikjer v kaki lekarni nočejo nobenih zdravil prodatiuser posted image ...

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.5.2006 18:45:44   
andreja25
zdravo! Iz lastnih izkušenj ti povem ,da ta nadloga mine če ful dosti počivaš in si malo na nogah.

PDP 3.6.2006user posted image  

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.5.2006 22:21:34   
Jančika_
No, pri meni je ravno obratno, sem ugotovila. Cel vikend sem počivala na kavču z dvignjenimi nogami, pa sem imela take kot valjarje. Včeraj in danes sem bila pa cel dan na nogah (včeraj od 6.15 do 1.00 zjutraj), laufala za tamalim, ga nosila po štengah in sem poleg tega po eno uro gonila eliptik - pa evo, nič oteklinuser posted image . Očitno je pri vsaki drugače.

(odgovor članu andreja25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.5.2006 22:34:13   
Anonimen
Jst mam noge kt dinozaver! Pomaga pa nič! Zgledajo natanko tko kt če bi vzel rokavico in jo napihnil!
Čez dan prstov sploh ne morem premikat.
Pomaga le, če se vležem in dvignem noge. Ampak sej ne morm sam ležat..je tok stvari za ponardit...

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.5.2006 8:32:08   
janja
Meni so zadnji mesec pred porodom začeli zatekati prsti na rokah (kazalec, sredinec in prstanec). Najhuje je bilo ponoči in zjutraj. Namesto, da bi poležavala, sem morala vstati, ker me je v prstih kar trgalo. Mi je rekla ginekologinja, da to s porodom mine. Ampak meni ni. Še sedaj se spomnim, da sem imela težave z dojenjem, ker so se mi prsti čisto omrtvičili. No, potem je ščasoma nadloga minila, ampak še sedaj se mi to občasno dogaja.

Punce, kaj pa dekompresijska komora. Jaz je sicer nisem sprobala, ampak nekatere so pa zadovoljne. Me pa zanima, če ni učinek samo trenutni?

čau user posted image

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.5.2006 10:15:50   
natalia
jaz sem imela te težave skozi celo nosečnost! na koncu sem prišla od začetnih 68 kg na 94kg! po porodu sem v 10 dneh izgubila 19 kg same vode!!user posted image

to je normalno, ker je žilni sistem obremenjen in dela za dva, če le ni povezan z visokim pritiskom.

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2006 12:32:57   
NATAŠA SAŠA
Tudi meni so v 29. tednu nosečnosti začele otekati noge. Ko sem 1. zagledala take noge sem skoraj skup padla. Zdravnica mi je razložila, da otrok v trebuhu pritiska na veno, po kateri se kri vrača nazaj gor in da imam zaradi tega zatečene noge. Trenutno sem zaradi tega na bolniški in moram vam povedat, da vse delam lagano, in ko se zjutraj zbudim imamm noge kot 16. letnica.

Pričakujem pa 3. otroka in težav z zatekabnjem nog pri prejšnjih nosečnostih ni bilo.

Srečno vsem v priakovanju.

PDP-07.08.2006

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.6.2006 23:21:11   
Bonnie_RR
Jaz sem bila zadnji mesec ful napihnjena, mi je vse zatekalo. Sem morala tudi prstan z roke pobrat dol. Dan pred porodom (imela sem napovedan CR) sem bila tako zatečena, da so me noge prav bolele, zgledale so pa kot 2 povštra. Res...
Ampak ni bilo panike, ker je bilo vse drugo ok. Mi je pa ginekologinja takrat svetovala čim več noge v luft!

Je bilo pa pravi užitek po porodu spet svoje stare noge videt!user posted image user posted image user posted image Je bilo v dnevu ali dveh spet staro stanje.

Imam pa še danes malo težav z zastajanjem vode v telesu...user posted image

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu NATAŠA SAŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.6.2006 23:22:44   
Bonnie_RR
Aja, pa meni je tamali do poroda pritiskal na ledvice (je bil z ritko dol obrnjen)!

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?